• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
25.04.2024 03:16

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Налага се да замина, с какво да храня 2-дневни бебета-гупи?

Започната от firelady, 21.08.2013 22:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

firelady

Налага ми се да замина за 3 дни утре вечер. Тогава нашите бебетата-гупи ще са на 2 дни. Още не съм ги хранила. Прочетох, че трябва да ги храня най-рано утре на обяд. Но при положение, че заминавам утре вечерта, какво мога да им оставя?
В момента бебетата са в общия аквариум в едно отделно отделение, изработено от пластмаса и мрежичка. Имам закупена храна за тях JBL Novo Baby.
А иначе в общия аквариум /20 л вода/ ще пусна половин таблетка JBL week-end за 6 броя възрастни риби + 2 сомчета-панди.
Дали да не пусна в отделението на малките 1 трошичка от JBL week-end? Или просто да им сложа мъничко от бебешката храна? Благодаря ви предварително!

mollies

На големите риби нищо им няма 3 дни без храна. В твоя случай обаче, щом имаш бебета, според мен ще е най-сигурно да излюпиш артемия - продава се, Sera имат, сигурно и другите по-известни марки. Тя ще си плува и ще мине някакво време, докато се изяде. Мисля, че люпенето отнема около един ден, така че не знам ще имаш ли време. Честно казано не съм сигурен налага ли се да се занимаваш с артемията, те докато са толкова малки гупите ядат разни микроорганизми от водата. Най-лесно е просто да нахраниш бебетата няколко пъти преди да тръгнеш. Можеш да свариш яйце (твърно, не рохко) и да им даваш жълтък - но по съвсем малко, една трохичка им смачкваш в убежището - ужасно цапа водата, но е хранително. Внимавай да не прехраниш като цяло, за да не си развалиш водата - в комбинация с несветещи лампи (ако нямаш таймер) ще ти падне pH-то (водата ще стане кисела), а това не е добре.

Успех в хобито!

ПП: Видях предишната тема, взела си рибките преди 3 дни явно. Ако аквариумът ти е стартиран (пуснат е да работи филтърът) преди по-малко от 3-4 седмици, едва ли има някакъв особен микроживот, който бебетата да ядат. Т.е. е нестабилен аквариумът. Наистина не прехранвай в никакъв случай, ще навреди много повече от глада. Можеш преди да тръгнеш да смениш малко вода с престояла, обирайки боклуците от субстрата, ако има такива.

firelady

Много благодаря за съветите, mollies!
Аквариумът още не е функционирал пълни 3 седмици. В края на тази ще е 3-тата. Вчера в паниката си покрай раждането напълних 3 л вода и й сложих пречистващите препарати, така че ми е постижимо да сменя част от водата.  :-)

Similar topics (5)

28787

Публикации: 14
Прегледи: 8250

9438

Публикации: 3
Прегледи: 3587

4722

Публикации: 7
Прегледи: 4694