• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
26.06.2024 14:01

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

NLS (New Life Spectrum) Cichlid Formula...

Започната от Boby_, 18.06.2007 14:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Boby_

18.06.2007 14:29 Last Edit: 18.06.2007 14:46 by Boby_
 ;D Докато пиша това, държа в ръцете си пликче с две кутийки от ето това:

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.aquariumsuppliesmarket.com.au%2Fimages%2FSpectrum%2520Cichlid%2520Formula.jpg&hash=2cda249f3aededa4f7245dc7aaec4ce272c9ec0c

Това по-точно е NLS (New Life Spectrum) Cichlid formula - храна, която американците превъзнасят от известно време насам като нещо страхотно, нещо, което ускорявало растежа на всички риби, подобравяло цветовете им, удължавало продължителността им на живот, увеличавало репродуктивните им способности и т. н. С две дума храна-чудо. На всичкото отгоре според твърденията на повечето, които я ползват, както и според тези на производителя си, тази храна е УНИВЕРСАЛНА и се понася от всички видове цихлиди, включително и от растителноядните Трофеуси и Малави М'буна, без да дразни храносмилателния им тракт и да им причинява блоут, въпреки високото си съдържание на животински протеини (крил, херинга).
Откакто следя нещата покрай тази храна, се опитвам да си я намеря, да я внеса и/или поръчам отнякъде. Търсих я в Германия, също и в Испания и Италия, но без успех - дори не бяха чували за нея. Кумът ми живее в Лондон и обиколи заради мен поне 7-8 магазина, но отново никакъв шанс. Дори се свързах с производителя (Пабло Тепот), който ме ощастливи с минимално количество 5000 долара за поръчка. Бях решил, че ще я внеса, пък да става каквото ще, но после се оказа, че онзи не е в състояние да ми предостави всички необходими сертификати, а нашите ветеринарни служби имат много строги изисквания за внос на подобни стоки, съдържащи животински продукти, особено от страни извън ЕС.
Накрая се вбесих и пуснах една тема в Cichlid Forum, в който рекламата е изрично забранена, като не се надявах някой да наруши забраната и да каже нещо повече. ДА, но се намери един добър самарянин (англичанин с ник Gruntfuttock, да се свети името му), който ме насочи към сайта http://www.ta-aquaculture.co.uk/. Писах един мейл и се оказа, че хората доставят в цяла Европа без всякакви проблеми, ползвайки услугите на Royal Mail.
Аз, невярвайки, употребих 28 лири, за да поръчам две кутийки NLS Cichlid Formula от по 300 гр. - щях да взема 2200 грамовата опаковка, но продавачат ме посъветва да не го правя, защото цените за транспорт рязко скачали при пратки над 2 кг. Платих си с PayPal (имам акаунт и държа малко пари на него точно за такива случаи). Човекът отсреща се оказа много точен - потвърди плащането и обеща, че в четвъртък ще изпрати храната. Цената на самата храна беше 24 лири (по 11 и нещо за кутийка), а на доставката - 4,68 лири.
Днес получих известие, че имам пратка. Запалих колата и почти изтрих гумите - нямах търпение да видя дали е това. Е, оказа се дългоочакваната храна.
Сега си имам две кутийки и още довечера трофеусите ми ще я опитат. Да видим какво ще кажат. Ако ви интересува, ще ви държа в течение. :-)
Да уточня нещо важно - за една бройка да поръчам някаква друга Cichlid Formula - ако решите да поръчвате нещо оттам, внимателно уточнявайте за коя точно стока и производител става дума, защото на сайта има доста много.

Още едно интересно съвпадение имаше в цялата история. Направи ми впечатление, че домейнът на мейла на Тим Адис (собственик на магазина) завършва на killifish.force9.co.uk. След това в едно от писмата си Тим ме попита дали познавам Нако Наков. Не го познавах, но попитах Васко Гогов (killimen) и се оказа, че въпросният Нако Наков е член на КАБ. И не само това, а и Васко Гогов познавал Тим Адис.  ;D Както сме го почнали, ще го побългарим момчето.  :) А иначе за пореден път се убеждавам колко е малък светът.  :o


П. П. Сигурно някои от вас няма да разберат защо се вълнувам като девственица преди първа целувка, но за мен тая храна беше станала като Светия Граал - половин свят прерових за нея и вече бях започнал да мисля, че не съществува в действителност, а е някаква масова халюцинация. :-)

botan

Eeee супер че си успял *BRAVO*,но за жалост затади това:
Цитат на: Boby_ - 18.06.2007 14:29
увеличавало репродуктивните им способности
Тази храна е строго забранена за ницрофасциатумите ми *ROFL*

ПП:Намери друг линк че този не ще да се отваря(за снимката) ;-)

cihlidi_fan

Аййдеее и аз вече имам 300г. от туй хамериканско чудо! Ще ви пиша и аз като Боби дали има резлутати след определен период от време, все пак сега в началото ще започна с малко.   *BRAVO*
220л. Танганайка
17 Tropheus sp."Red" Chimba, 10 Cyprichromis leptosoma "Utinta"
3 Telmatochromis vitattus, 3 lamprologus ocellatus

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg151.imageshack.us%2Fimg151%2F8813%2Flogocopy&hash=b4ea5442a8466f141a31ed7c3c139d77bd107786

Desmoria

Хмм ако някой се навие за внасяне на повече бройки да казва. Сигурна съм, че ще има хора които да си поръчат.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

Boby_

Цитат на: TOXIC - 17.07.2007 14:28
Хмм ако някой се навие за внасяне на повече бройки да казва. Сигурна съм, че ще има хора които да си поръчат.

Преди година или малко повече бях влязъл във връзка директно с производителя - имах намерение да внеса малко и да пробвам как ще върви. Оказа се, че съвсем не е толкова просто. Първо има минимално изискване да се поръча стока за най-малко 5000 долара, второ не разполага с всички документи, които искат нашите ветеринарни, санитарни, митнически и др. служби, а и не иска да се занимава изобщо. Точно затова храната на NLS се намира трудно в Европа - пичът (казва се Пабло Тепоот) си мисли, че като е американец (а с това име явно е с кубински или мексикански произход), просто ще си изнася за цял свят директно, само дето не става така.
Затова - от Англия на двойна цена. Това е положението.

theater

Според мен идеята на Токсичната е да се поделят транспортните разходи, Боби, а не продажба с цел печалба.  ;-)
140л - харацини
http://starividri.org

Desmoria

Дам, положението е доста .... финансово. А никой не каза какви са му впечатленията от храната.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

Boby_

Цитат на: TOXIC - 17.07.2007 16:46
А никой не каза какви са му впечатленията от храната.

Казвам веднага - доста положителни. След около три седмици хранене има видимо засилване на яркостта и наситеността на цветовете на повечто ми риби. Е, не е такова чудо, каквото я изкарват по американските форуми, но е една изключително добра храна и то съдържаща такива протеини като качество и количество, които се понасят без проблем от растителноядни рибки с много чувствителен храносмилателен тракт.

Desmoria

Boby_, а ти скоро ще поръчваш ли отново от тази храна и ако да, моля те да ме информираш да измислим някакъв задружен вариант и аз да си взема. :)
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

Boby_

Цитат на: TOXIC - 17.07.2007 16:58
Boby_, а ти скоро ще поръчваш ли отново от тази храна и ако да, моля те да ме информираш да измислим някакъв задружен вариант и аз да си взема. :)

Ами съвсем малко закъсня, трябваше миналата седмица да питаш - вчера дойде пратка за Драго и още един цихлидоман. :-)
Иначе като реша да поръчвам пак, ще ти се обадя, ако не си се отказала дотогава. Но това вероятно ще е след няколко месеца най-малко.

Desmoria

Ехх аз, че няма да се откажа, няма. Ама няколко месеца са си бая време. :(
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

Boby_

Ако се организирате няколко човека (3-ма с по една кутийка е добре), ще ви помогна с поръчването - имам контакт с човека вече, методът е изпробван и работи. Само трябва да си намериш още един-двама желаещи.

Similar topics (3)

52879

Публикации: 0
Прегледи: 2006

3192

Публикации: 8
Прегледи: 5251

2520

Започната от Boby_


Публикации: 0
Прегледи: 2598