• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
20.04.2024 16:39

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Какво ще кажете за Gammarus pulex?

Започната от dako, 11.02.2007 22:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

dako

11.02.2007 22:39 Last Edit: 12.02.2007 20:58 by NO CARRIER
Какво ще кажете за Гаммаруса (Gammarus pulex).
Хубава храна ли е за всякакви риби независимо от размера им.
И носили някакви зарази. Как се отглейда и др.
Мерси предварително.
И даваите *DANCE* *DANCE* някакви станици ако има

sloncho

160 л. (серпи, молинезии); 100 л. (Melanotaenia boesemani, Melanotaenia lacustris, Melanotaenia herbertaxelrodi, Melanotaenia trifasciata, Phenacogrammus,Brycinus longipinnis, Ancistrus) 50 л. (Iriatherina werneri, Red Chery); 24 л. растения; 25 л. (Раци)

dako

Знам видях я някой, който да я е пробвал да даде мнение дали е хубава или нешто такова.
Зблъсквал ли се е със някаякжи пречки(болести, паразити и др.)
:( :( :(

Longanlon

Aко става дума за сушен - подходящ е като допълнителна храна за едри риби, но за основна е твърде беден на разнообразни хранителни вещества.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

dako

За жив става въпрос че намерих там на една чешма  *YES* *YES*

Longanlon

e, жив е екстра, само остава опасността от паразити и/или болести
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

rookie_gyn

Жив ако е едричък малко твърд ще им идва на рибките, освен ако не го гълтат на веднъж. Ако е сушен може да го мелиш. Става за оцветяване на златни рибки.

dako

Ако го суша ще има ли опасност от болести и паразити

rookie_gyn

Преди да се суши трябва да се попари. Не няма да има опасност от паразити или болести, но ако не е добре и по-точно правилно попарен и изсушен ще плесеняса и тогава няма да става за нищо.

Георги

Какъв е правилният начин за попарване?

rookie_gyn

Ако сте варили скариди трябва да знаете как става.

ico

Не е сложно попарването. Слага се в подходящт съд (тенджера примерно) с вода и се завира за няколко минути докато почервенее. Изцежда се хубаво после се настила възможно най-тънко на мрежичка или на вестник. Лятото съхне бързо ама зимата може да се сложи за по лесно във фурна на 50-60 градуса докато стане сух.
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

dako

И последен въпрос. Остават ли му хранителните качества като се изсуши и попари? *THUMBS UP*

doncamillo

Еееее стига де,естествено че се губи ефекта на живата храна,ти като направиш ягодите на компот същите ли са?
420л Малави М'буна F1
400л Малави Утака
190л Танганайка

sandan

Dako,вместо да го сушиш,можеш да си купиш направо сушен,по-лесно е. ;-)

Similar topics (5)

11049

Публикации: 15
Прегледи: 11209

4722

Публикации: 7
Прегледи: 4690

56429

Публикации: 1
Прегледи: 2969

23183

Публикации: 11
Прегледи: 6522

5557

Публикации: 5
Прегледи: 4144