• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
09.05.2025 11:52

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми

Живи червеи

Започната от spetsa, 03.04.2007 23:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Aquarius

Цитат на: Longanlon - 17.04.2007 10:03
Ама жив ли?

Ами като го купя, първо го почиствам, после промивам и след това го слагам жив в термоса и добавям леда. Тъй като температурата няма как да се понижи, за да го замрази, то температурата или се поддържа или леко се повишава, но се върти около 0 градуса и червеите не замръзват, но хубавото е и че не умират и не се разлагат. След два дни отваряте термоса оставяте ледът да се достопи, тубифекса се утаява изсипвате водата правите еднократна промивка и пак лед. Пада се 3пъти седмично за 10тина минути работа, но си спестявате разправиите с жената/майката за камерата, неприятната миризма, ако са под капеща вода и ги запазвате за по-дълго време. Поне на мен ми върши работа за разнообразяване на храненето наред със сухите специализирани храни.

Живко

Цитат на: bengan - 07.04.2007 17:34
  Като изкарам хаивера от тумбака на каракудата (само от жива риба за да е пресен) тои е обвит в някаква ципа, късам я и почвам да търкам хаивера върху едър цедак които държа потопен във вода така отделените зрънца минават през дупките и падат на дъното  на съда в които правя това (тъмна тенжерка за да се вижда по добре падналия на дъното хаивер) а ципата остава в цедака. След малко хаивера се утаява на дъното и отливам колкото може повече вода от съда, след това го пълня на ново и пак отливам така няколко пъти докато се промие хаивера и водата остава бистра накрая пак отливам колкото е възможно водата и отново прецеждам хаивера но вече с цедак през които не може да преминава хаивера така отцеждам водата и остават само зрънцата слагам ги в наилонова торбичка и ги разтилам на тънък слои след това във фризера и когато ми трябва си отчупвам по малко.
Препоръчвам ти да използваш по едър хаивер досега наи едрия които съм виждал е на черноморски попчета ама тука по Марица липсват и затова карам на каракуда. 

Това го пробвах.
След като се размрази хайвера се кашва. Голямо мазило.
Никой не се е родил научен.

bengan

17.04.2007 14:34 #17 Last Edit: 17.04.2007 18:31 by bengan
Цитат на: Живко - 17.04.2007 13:39
Това го пробвах.
След като се размрази хайвера се кашва. Голямо мазило.
Еми то всичко замразено щом се разтопи става на каша нали разбрахме че повечето хора дават замразената храна направо така и тя докато се разтопи вече е изядена.http://www.aquariumbg.com/forum/index.php?topic=5872.msg84699#msg84699 Съжелявам че си размътил аквариума си но сигорно имаш добри филтри така че мазалото е било временно.Ще редактирам и написаното по горе за да не заблуждавам и други хора.

Similar topics (5)

51137

Публикации: 0
Прегледи: 2383

12421

Започната от deadman93


Публикации: 6
Прегледи: 5921

17309

Публикации: 4
Прегледи: 3074

1029

Започната от koyota


Публикации: 7
Прегледи: 7426

35446

Започната от sakffo


Публикации: 2
Прегледи: 3710