• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Жива Дафния-от къде???(ако може във Враца или поне наблизо)

Започната от Илчо, 15.11.2005 15:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Илчо

От къде мога да се сдобия с малко жива дафния , какво е необходимо и как точно се размножава?

В дълбоката провинция (Враца) освен Тубифекс, чернодробна, и сушена дафния друго трудно се намира. От трите изброени чух негативни отзиви за 2. Не искам да си погубвам рибоците, а да ги размножавам. Преди имаше една цветна на люспи- за жалост вече не я намирам. Рибоците ми са гупи, хелери и мулинезий, като в момента подготвям още един съд без растителност с малко по-груб грунд и красиво варовиково парче за скаларий ?

Legion

Дафния можеш да си наловиш сам.Правиш си ситно кепче(дупките да са под 1мм) има ги навсякъде(блата,локви и т.н. водоеми със застояла вода).Само че сега е студено и няма да намериш ще трябва да чакаш до пролетта.
Цитат на: "Илчо"От къде мога да се сдобия с малко жива дафния , какво е необходимо и как точно се размножава?
Надявам се си прочел Темите във форума и описанието на дафнията в www.aquariumbg.com

discus

Цитат на: "Илчо"............съд без растителност с малко по-груб грунд и красиво варовиково парче за скаларий ?

offtopic  Скалариите живеят в мека и леко кисела вода , не им слагай поне варовик, то във Враца май водата си е достатъчно твърда.

Илчо

Цитат на: "Legion"
Надявам се си прочел Темите във форума и описанието на дафнията в www.aquariumbg.com

Не съм ...  :oops: ще поправя грешката ...

Цитат на: "discus"Скалариите живеят в мека и леко кисела вода , не им слагай поне варовик, то във Враца май водата си е достатъчно твърда.

Водата че е твърда - твърда е.
А относно скалариите - ами скоро видях в магазин за домашни любимци аквариум пълен със скаларии, като вътре се мъдреше един много красив варовиков камък. Ето това ме подведе. Явно имам още какво да уча и да чета.


Аби

аз от скоро съм във Враца, би ли ми казал някой хубав магазин за рибки и всичко необходимо за тях.
Благодаря!

Stas

Ами то добре, но този въпрос е удачно да се зададе в раздел "Магазини" на форума. Тук обсъждаме храните за рибки... Едва ли е удачно.

sho

Здравей преди да почна да хода на съботния пазар в София аз се снабдявах самостоятелно с жива храна  - предимно дафнии и комарни ларви - като хода на риба - кепчето с мене - две бидончета от маслини в багажника  и така после отделяш ларвите от дафнята давяаш първо тях после почваш дафнята тя почва да умира след време ако не я почистваш от умрелите скоро сичката отива абе не е приятна работа  :wink: освен това винаги рискуваш ако си по расеян да вкараш и някоя гадост в аквариума и да се чудиш как да се спасяваш после:), след това почнах да купувам артемия излюпена от пазара (за жалост само лятото) и дафния и трябва да ти кажа. че това е по добрия варянт :) - не знам дали ше намериш откаде да купуваш в Враца но може като някои идва до София да ти купува яйца от артемия и да си ги люпиш в къщи дори можеш да люпиш и да замразяваш за да не си създаваш главоболия зимата  и в комбинация с някои от марковите храни а имаше и една рибна рецепта в форума - спокоино може да се справиш с храненето на любимците :)
Успех :wink:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsho-services2.hit.bg%2F81145289603.png&hash=b42dc24e05e44d4204fa084b00e78775791436e1

Аби

ааа да, Stas прав си :D , май най -добре е да пиша лично съобщение на Илчо щото той е от моя град и вероятно знае магазините тук. Извинявам се на всички, че обърках реда .... :D

DeNiMa

И аз съм от Враца! *THUMBS UP*Сега ще ти кажа:

Срещу Тракийската принцеса - дето продават очила, на ъгъла има едно магазинче, отгоре пише "Декоративни рибки" - там има. Също и до ПМГ, не откъм центъра а от другата страна. Там на тротоара има едно малко бяло магазинче. Вътре има много хубави - аз оттам си купувам и съм много доволна. Дано да съм помогнала. Успех! ;-)

АМАЗОН

DeNiMa,не е ли малко старичка темата?
Иначе не е лошо да се трупа информация.

Nikiengi

Цитат на: DeNiMa - 02.09.2011 17:19
И аз съм от Враца! *THUMBS UP*Сега ще ти кажа:

Срещу Тракийската принцеса - дето продават очила, на ъгъла има едно магазинче, отгоре пише "Декоративни рибки" - там има. Също и до ПМГ, не откъм центъра а от другата страна. Там на тротоара има едно малко бяло магазинче. Вътре има много хубави - аз оттам си купувам и съм много доволна. Дано да съм помогнала. Успех! ;-)

От 02.03.2006г. до сега колегата може и вече да не живее във Враца, а може и да не е влизал отдавна във форума, така че описаното от теб може и да не бъде никога прочетено. Гледай датите на последните постове, за да не се чудиш, че няма отговор!  :-)

Giorgio_Armano

Ако беше от Врна или региона бих те СВЕТНАЛ но си доста далечко.
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

Similar topics (5)

41152

Публикации: 13
Прегледи: 10771

19855

Започната от sotyr


Публикации: 0
Прегледи: 2610

58973

Започната от rak


Публикации: 4
Прегледи: 3094

21515

Публикации: 6
Прегледи: 6330

17380

Започната от morriddin


Публикации: 0
Прегледи: 2710