Значи гледам много от вашите постове и виждам че много споменавате чесъна като много добро за профилактика на рибите. и че пъхате някакви зеленчуци в камерите и замразявате .Моля кажете мисля и аз да почна да им давам по малко чесън и зеленчуци но как да замразя зеленчуците и после нужно ли е да ги отмразявам или направо замразени.?
гледай какво прави търсачката на форума :wink: :lol:
http://www.aquariumbg.com/forum/search.php?mode=results
о да намерих ама те темите са на 5 6 страница Локед
Една много добра храна е филе от бяла риба - замразено и след това настъргано на ренде, става идеално за даване на рибките. Ако пък се смеси с чесън (4-5 скилидки на 1 кг. филе) и се пасира, а след това се замрази, действа прекрасно срещу вътрешни паразити, както и профилактично, за прочистване на храносмилателната система (особено на рибки с по-дълъг стомашно-чревен тракт, каквито са малавийските цихлиди например).
Да се внимава с количеството чесън!!! По добре първоначално по-малко да се сложи.
Рецептата е дадена от Boby_
Това между другото и мене ме заинтересува.
Моите риби са растителноядни и все сомчета, та по-интересна ми е онази рецепта която била с твърдостта на инструментална стомана, само дето не си спомням каква беше и кой я даде... Искам да попитам дали някой сам си прави някакви растителни (главно) храни и как точно ги втвърдява така, че да не се разпадат във водата?
Цитат на: "Joro Vn"Смилаш ги, например в машинка за мелена на кафе или подправки. Пробвай в този вид- натурално. Може да ги омесиш на тесто заедно и с други сухи растителни храни- ориз, грах. Също и с диетични макарони /без захар/, смлени. След това тестото го изпичаш във фурната, на малки питки. Твърдостта им след термичната обработка се приближава до тази на инструментална стомана :D . Натрошаваш ги по някакъв начин /най- добре с клещи- резачки- изпробвана технология/ на дребни парченца и отново смилаш с машинката. В този си вид смеската след намокряне потъва към дъното със скоростта на стратегическа подводница. А там вече чакат ли, чакат...
Из "Рецептите на Joro Vn" :wink:
http://aquariumbg.com/forum/viewtopic.php?t=2235
Цитат на: "Longanlon"Това между другото и мене ме заинтересува.
Моите риби са растителноядни и все сомчета, та по-интересна ми е онази рецепта която била с твърдостта на инструментална стомана, само дето не си спомням каква беше и кой я даде... Искам да попитам дали някой сам си прави някакви растителни (главно) храни и как точно ги втвърдява така, че да не се разпадат във водата?
Може да се ползва желати за целта, по добре е на растителна основа така нареченият АГАР-АГАР , но може и обикновен от животински продукти.