• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

13.07.2025 11:33

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Хранене на Коридорасите

Започната от trifon81, Вчера в 09:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

trifon81

Привет, как храните тези сомчета, без другите да им нападнат храната? Аз го правя след като изгаснат лампите и то доста след и в стаята е тъмно, но винаги за секунди го откриват другите и момчетата не успяват да се вредят. Пробвах с отвличане на вниманието като нахраня другите пак не се получи.

mushroom

Ми аз едно време ги хранех със замразена артемия. И понеже все прехранвам, стига и на дъното доволно количество да си хапват.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

trifon81

Бая изобилие си им давал. Аз гледам да не прехранвам заради замърсяването. А и моите нямат насита всичко изяждат.

mushroom

Да така е, те принципно рибоците могат да ядат до пръсване.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

M14iro

Цитат на: trifon81 - Вчера в 09:03Привет, как храните тези сомчета, без другите да им нападнат храната? Аз го правя след като изгаснат лампите и то доста след и в стаята е тъмно, но винаги за секунди го откриват другите и момчетата не успяват да се вредят. Пробвах с отвличане на вниманието като нахраня другите пак не се получи.
С тръбичка пускам храната.
 Като спра помпата , изчаквам ги да се посъберат на едно място /научих ги на едно и също място/и пускам храната в тръбата/задължително не прозрачна/, наред с това храня и другите риби за да не слизат при тях.

trifon81

Цитат на: M14iro - Вчера в 15:36С тръбичка пускам храната.
 Като спра помпата , изчаквам ги да се посъберат на едно място /научих ги на едно и също място/и пускам храната в тръбата/задължително не прозрачна/, наред с това храня и другите риби за да не слизат при тях.
Те моите коридораси много плашливи, само да ме видят и се крият. Ама ще опитам и така.

Similar topics (5)

33716

Публикации: 3
Прегледи: 5234

27558

Публикации: 0
Прегледи: 2453

18912

Публикации: 10
Прегледи: 5045

10411

Публикации: 16