• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 22:44

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

АЗ пък с какво храня!

Започната от Filosof, 13.02.2008 00:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Filosof

За целта са нужни кучешка или котешка храна на гранули и мелачка. Храната се смила според вида на рибите , може да се смели на прах за новородени , може и на по големи парченца за по-едри риби. Не е някаква специална храна - кучешка и котешка на гранули и е доста витаминозна и полезна ;)

Ant0n86

 =-O Сега остава и някой да започне да храни персийката си със Discus granulat. В кучешките и котешките храни ми се струва, че най-малкото има доста мазнини. A що се отнася до витамините - тях ги има и в храните за риби *mislia*

ico

Сподели, кое те накара да мислиш, че кучешката храна е полезна за риби   :-|
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

ogyy

13.02.2008 09:32 #3 Last Edit: 13.02.2008 09:57 by ogyy
Направо съм горд че българите сме толкова изобретателни, това ако не беше Джон Атанасов...
Преди 2 години засичам с байка 1 ром(не за пиене)) с каруца пълна с кокали от едър добитък. Викам му "лелеее, к'во стаа тука? да не пра'иш некви аархеологич'ни разкопки?" Оказа се че пича обикаля кланиците, събира кокалите и ги кара в 'цех за кучешки храни', където ги стривали за храна за кучета. Ясно е че не ги правят само от 'кости', а слагат и по някои и друг химикал за цвят, аромат...Не съм запознат със съдържанието на тези храни поради липсата на четирикрако и ще са ми интересни резултатите от ползването им за рибоци.
Ти какви риби храниш с тях?

Lestat

До колкото ми е извесно от слухове *ROFL* правят кучешките и котешките храни от умрели животни(не заклани, а умрели от старост, болести и т.н.) и именно това е фактор за много от домашните любимци да имат ракови заболявания. 

Моля не ме слагаите в цитатите :-D

}|{opukc

Освен всичките по-горе изброени неща. Кучешката и котешката гранулирана храна при контакт с вода овеличава обема си значително повече от храната за риби. От което следва, че опасността от подуване и съответно смърт при риби хранени с такива храни е значително по-голяма.



ceco

"Тамън научих магарето си да не яде и то взе, че умря"- Настрадин ходжа-герой от приказките *NO*

SERA


Привет,

То на този принцип и ние хората може да се храним с кучешка храна. Храната се мели според възрастта. За бебетата и старите хора, финно смялна и размита с вода, за върастните може и цели ( Нестле май произвеждат подобни закуски ).

Сега малко по серьозно:

Разликата между кучешката и храната за рибки е голяма. Още повече че разликата между самите храни за кучета е голяма. Едно е да си купиш нисък клас храна за 2 лв/кг, а съвсем друго висок клас за 10-15 лв/кг. Разликата в съдържанието е огромна. При цена 2 лв/кг в магазина ( отгоре са си сложили производител, търговец на едро и търговеца на дребно ) смятайте колко струва изходния материал и от какво се произвеждат евтините храни.

Съдържат също много калций и фосфор, а последното не се препоръчва за аквариума.

В храната за куче протеина е около 23-30% ( около 30 са само храни за спортуващи и ловни кучета ), а мазнините 12 - 20 %.
Рибките се нуждаят от храна с протеини над 40 %, а мазнините трябва да са макс. 8 % ( изключение правят храните за малки и подрастващи рибки ).

В тази връзка каквато и храна за рибки да изберете ще е по подходяща от кучешката храна.

Поздрави
Сера

миа

Ужас! =-O =-O =-OАз имам едно такова пакетче с котешка храна и от време на време пускам по няколко гранули на рибките и костенурката,и ги разтопявам във вода.Имам фобия от всякакви умрели животни или пера,козина и др. събрани на купчинка защото е очевадно че са от умряло животно.Та като видя нещо такова неочаквано реагирам много странно,няма да разказвам как че ще ви се стори смешно.Когато умре някоя риба я вадя изтръпвайки с кепчето като дишам дълбоко за да не изпищя.После отивам в кухнята държейки кепчето на 20-тина см и с едно изкуствено растение я бутвам където и да падне и после не влизам в кухнята след това мама или тате я чистят и всичко е пак горе-долу спокойно.Сега като ви казах тези факти сещате ли се как ще изхвърля пакета с котешка храна на едно гладно коте утре сутринта...Благодаря на компетентните че ме светнаха-говорим за вълка,а той-в кошарата....

ogyy


barabata

Че те от както свят светува с костно брашно правят фураж за други животни - луда крава как мислите че се предава ....

То като се почне и с храните за хората - до колкото знам за някой колбаси вкус на пиле се прави и от изварена пирушина на пилета ама това не ни пречи да ги хапваме ...
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

MeTogu

Цитат на: ceco - 13.02.2008 11:10
"Тамън научих магарето си да не яде и то взе, че умря"- Настрадин ходжа-герой от приказките *NO*

Лафа е "тъкмо научих магарето си да яде пясък и то умря"
Абе българска работа,какво да правиш.Да няма само Джон Атанасов да измисли нещо.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

kapacitet

ЦитатДа няма само Джон Атанасов да измисли нещо.

То и тази история е малко спорна   *bg*  *ROFL*

stilista

Цитат на: Filosof - 13.02.2008 00:49
За целта са нужни кучешка или котешка храна на гранули и мелачка. Храната се смила според вида на рибите , може да се смели на прах за новородени , може и на по големи парченца за по-едри риби. Не е някаква специална храна - кучешка и котешка на гранули и е доста витаминозна и полезна ;)
Що не пробваш и с просо за папагали  :-D
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

MeTogu

Как с просо!Стомахчетата им няма да го смелят.Трябва им бързопопивна и лесно смилаема храна.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Similar topics (5)

6401

Публикации: 15
Прегледи: 7822

28787

Публикации: 14
Прегледи: 8236

242

Публикации: 3
Прегледи: 8400

27713

Публикации: 5
Прегледи: 5092