• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Проблемация с белина

Започната от bonelez, 20.11.2009 13:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bonelez

Случката е следната: Дефюзора за СО2, яко позеленял, покафенял и обрасал го топнах за стандартно почистване в разтвор от белина (50:50 - за по сигурно;-).Престоя 24ч, след което го плакнах и топнах във вода с доста дехлорант(пак 50:50).Престоя една нощ и вчера сутринта, още в просъница преди работа, си викам я да го тествам, дали е ок....добре, ама що го тествах директно в аквариума???Явно е имало останало в чашката от оная гадост белината и на секундата вътре в аквариума настана такъв цирк....мааазало.Рибите пощуряха.Стана ми ясно, че доста са се понатровили.Извадих го и сипах доста дехлорант.Единственото което се сетих да направия беше една бърза смяна на водата - 50% преди работа.
Вече има 2 жертви - Петители, с тенденция за овеличаване на бройката....

Та както ми стана ясно в последствие, натриевия хипохлорид няма как да се изпари както обикновения флор, въпроса ми е дали да не направия една 100% смяна на водата, така и така не само съм рестартирал, ми направо шат даун съм му направил на аквариума???

Поздрави!

Raven

Белината не се изпарява напълно, дори и да се изпари хлорът остават сухи кристали натриева основа.
Така че обилно плакнене му е майката преди връщане обратно в аквариума.
Аз моят дифузьор го плакна отвсякъде , включително и от вътре със спринцовка с вода- впръсквам поне няколко пъти.

Ако смениш цялата вода и рестартираш ще стане само по зле, според мен трябва да сменяваш по 50% през ден в течение на няколко дни, така ще запазиш частично стабилизираната до момента среда която имаш.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

bonelez

Мерси за съвета!Ще го последвам.

Similar topics (2)

1032

Започната от Стамен

Отговори: 14
Прегледи: 17097

11674

Отговори: 7
Прегледи: 8871