• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

24.03.2025 11:19

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Някой има ли референтен разтвор с KH-4

Започната от _Kirilov, 17.02.2025 08:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

_Kirilov

Знам ,че има теми за въпросния разтвор , но да си призная буквално не ми се бърка и пробва ... два пъти се опитвах да си направя и не е получавал до момента.
Някой ако има и иска да сподели някой друг милилитър ?
Също ако е попадал на готови такива в нета или комплекти?

Вкъщи разполагам с 3 или 4 вида реагенти - кой уж с аквариумна вода , кой директно се слагал , кой нз какво - все тая ефект няма хахах

bunzip2

Точно 12 грама сода бикарбонат в ТОЧНО 1.00 литра дестилирана вода = разтвор с вода 100 dKH.
10мл от този разтвор го допълваш с дестилирана вода до точно 250мл  = 4 dKh  *privet*

_Kirilov

Или

"- 1л дестилирана вода и 0.12гр сода бикарбонат- получава се разтвор с кН=4

- 6.0гр сода бикарбонат в 5л дестилирана вода дава разтвор с кН=40, 100мл от този разтвор с 900мл дестилирана вода дава разтвор с kH=4.0 ( най-точния начин)

- 6.0гр сода бикарбонат в 1л дестилирана вода дава разтвор  с kH=200, 10мл от този разтвор с 490мл дестилирана вода дава разтвор с kH=4.00"

Има рецепти , ама ако имаше някой около мен в София и му  се получаваше бих взел на готово   *bg*
Нямам представа кол ко ми е вярна везната , снощи гледах ,че и не пише на кутийките колко да се слага от синия разтвор и колко от това КН.. абе митове и легенди с тези дивотии хахах

bunzip2

0.12 грама в литър също става, само че е много прецизна сметката, за това по-добре в литър 12 грама и после да разредиш.
Ако имаш много прецизна везна и и вярваш, който и начин да избереш, все тая, ще се получи :).

Similar topics (5)

1111

Публикации: 3
Прегледи: 4209

215

Започната от Apeg

Публикации: 16
Прегледи: 10213

6614

Публикации: 1
Прегледи: 3106