• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

15.08.2025 07:42

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Неони - общи въпроси

Започната от Outball, 06.12.2005 19:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Caxapa

За съжаление няма как да разберем  с гадане или да гледаме на карти, боб и прочие за да разберем какъв е камъка. Седни и прочети всичко  за неонките и техните роднини и така ще научиш много повече за този вид риби отколкото да задаваш такива въпроси на които човек се чуди да се сме ли или да плаче. Та тези харациди са от водите на река Амазонка.... Повече можеш да прочетеш ето тук http://www.riboci.info/2011/07/blog-post_2752.html Та само да допълня..ИНТЕРНЕТ е пълен с информация и само трябва да се пресегнем за да берем от плодовете му. "Сдъвкано само на бебетата" "Всеки един Хомосапиенс който се е добрал до клавиатура и Интернернет е способен сам да набере жплодовете от палмата на познанието"

Poka

Здравейте,
И аз имам проблем с мойте неони.Купих си 10бр. преди месец а вече са 6 бр. и немога да разбера от какво умират.
Гледам ги в 250 литра аквариум с 2 дискуса , 5 саета и 1 гибицепс.
Един познат ми каза, че можело да умират от това че температурата на водата е около 30 градуса. Държа я на тези градуси заради дискусите понеже на тях им трябва по-топла водичка :).
Та въпроса ми е - възможно ли е това да е причината от която да ми умират неонките?

radostin21

Колеги ,интересува ме колко голям става зеленият неон ,тъй като в различните саитове при представянето пише различни размери,при едни пише 1,5-2,5 см а при други до 4 см?

radostin21

Никои ли не е отглеждал зелен неон?

grigor nakov

radostin21

Мерси за отговора.

mollies

Колега, а ти да не би да си открил зелен неон в БГ - къде? Аз на времето така и не можах...

mitaka_yakov

Цитат на: mollies - 26.08.2013 02:53
Колега, а ти да не би да си открил зелен неон в БГ - къде? Аз на времето така и не можах...

Тази събота имаше на Подуенския пазар, или поне така пишеше на аквариума, не съм се загледал, но можеш да провериш следващата седмица. Може да успееш да си намериш  :-) :-)

radostin21

В интерес на истината дори не съм търсил.Питах защото в някои представяния пише че рибките стават до 2,5 см ,а имам един 30-на литров  аквариум и можеше да взема няколко за там,сега смятам да взема няколко галаксита или  някоя малка разбора за там -за тях поне е ястно че не стават над 2,5 см.

mitaka_yakov

Цитат на: radostin21 - 26.08.2013 20:23
В интерес на истината дори не съм търсил.Питах защото в някои представяния пише че рибките стават до 2,5 см ,а имам един 30-на литров  аквариум и можеше да взема няколко за там,сега смятам да взема няколко галаксита или  някоя малка разбора за там -за тях поне е ястно че не стават над 2,5 см.

Ти и да си вземеш зелени неони в това аквариумче няма да станат повече от 2,5 см, така че ако ти харесват и  си намериш може спокойно да си вземеш. Само да отбележа внимавай колко рибки ще си вземеш ако ще ги гледаш в 30литров аквариум. Прочети статиите за начинаещи за това колко рибки...в колко ....литров аквариум може да се гледат. Добре е че търсиш видове които не ставам много голями :)) Успех с новия аквариум  :-)

jesi

Ако  става  дума за  обикновен   неон  е   напълно  възможно . Всъщност  и  червеният   не  се   радва   на  съжителството  с   дискуси.

VenusVicious

Хора, забелязах, че неонът ми не може да потъне! Бори се с това и се опитва да плува вертикално надолу, за да потъне, но изплува на повърхността и се обръща хоризонтално. И така нон-стоп. Какво да го правя??

Лора

Е, това не мога да си го представя.
От кога е така?

Ако можеш снимай клип, качи го в youtube или vbox да видим какво е положението.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

eminem_999

А имали някаква вероятност да си ги прехранил? понеже съм имал подобен случай с прехранване лично на неони и симптомите които описваш съвпадат на 80%
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2F4sx5mm7j1%2FIMG_28391.jpg&hash=d95a09abb94c6cd128dc51ec8847804c61a60364       https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs16.postimg.org%2Faavn5iowx%2FIMG_2888.jpg&hash=ff30df3675e832d703057601c218c1be37dc21ff

VenusVicious

08.11.2013 01:45 #314 Last Edit: 08.11.2013 20:35 by VenusVicious
Ами забелязах го тази вечер, наобяд всичко си беше ок...Но това беше преди да ги нахраня. Изглежда доста подут наистина и ще спра храненето за няколко дни, нищо няма им стане ако не ядат. Ама тоя неон нали не е фатално подут? Защото доста мъчително ми изглежда това :/

Публикациите са слети: 08.11.2013 20:35

Ха, на неона днес нищо му няма :Д Егати, аз си мислех, че ще умре, защото вчера много агонизиращо изглеждаш..

Днес си е супер, даже ходи да тормози големия анциструс :Д

Similar topics (4)

25498

Публикации: 18
Прегледи: 14805

130

Публикации: 96
Прегледи: 72470

271

Публикации: 139
Прегледи: 162585

9906