• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

15.08.2025 07:43

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Неони - общи въпроси

Започната от Outball, 06.12.2005 19:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Mirobg

Неона няма как да е "бременен",защото е хайверна риба.
1, Женски е да.
2 , Скоро.Да, но едва ли ще го запазиш без подходящи условия.
 Успех.
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

VenusVicious

Да, знам, че е хайверна риба....Просто не се сетих за друг термин... В "АКВА ЗОНА" ми казаха, че е възможно неонът дори да не снесе хайвер, защото в Пловдив водата е по-твърда от тази, която е подходяща за хайвера на неона.
*offtopic Sunyyy, толкова тъпа не съм, че да ти послушам съвета. Честно, имам поне някакъв малък опит с рибки и съм чела много тук.

Белия

Здравейте на всички, тъй като съм от скоро в форума това ми е първата тема. Имам проблем с 3 от неонките ми и ви моля за вашето мнение. А проблема е следният: Когато нахраня рибките на въпросните 3 неонки им се издува малка част от коремчето, опитват се да плуват към дъното, а се издигат към повърхността. Съмнявах се за воднянка, но очите им не са подути и люспите им не са настръхнали. Храня ги с люспи или чернодробна (двете храни ги редувам).Търсех информация в форума, но точно такъв случай не открих. Аквариума е 60л имам и 6 неона, около 20-тина млади гупи и 2 анцитруса, грунда ми е шарен кварцов пясък с фракция около 2-5мм. Растения имам 2 изкуствени и ричия на повърхността.
Благодаря предварително за вашите мнения.

Caxapa

Първо спри да храниш с чернодробната. Второ ако люспите са от тези в пакетчета без име, марка  и прочие, също метни в коша.Купи си качествена и маркова храна за рибите. Освен това само това което даваш е недостатъчно  като меню за рибите.

Здравков

Според мен е нормално за неоните да се издуват след хранене... като гледам и моите са така, но за две години нямам жертви... Според мен няма проблем, но наистина по-добре купувай качествени храни... разликата в цената не е голяма но в качеството е огромна.

JEM

Аз също имам няколко от моите,които явно са доста по голям апетит от останалите в стадото.Надумкват се и коремчетата им стават ръбести и започват да плуват с главата на доло.От както ги имам са си така и си живуркат.Храня ги със специална храна на тетра и в доста умерено количество,но са си такива :-)Не е проблем според мен.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fprikachi.com%2Fimages%2F852%2F6799852C.jpg&hash=f2353be992cf54bc4f05d0515acf68d5dedde1e7

Белия

Благодаря ви много за инфото,а колкото се отнася до храната още утре ще се сдобия с разнообразна и качествена храна. Пожелавам на всички Весели Празници *thanks

ники123

Здравейте, искам да попитам могат ли мъжки и женски неони да живеят в един аквариум?

Caxapa

Могат без проблем. Неона е пасажна рибка  и препоръчителната бройка е минимум 10  броя но при мен макар и в лоша комбинация съжителстват 5 или 6 броя/точната бройка  немога да определя/ със Скаларии.

ники123

Благодаря много за отговора!
: 23.06.2013г 19:07ч
Здравейте, искам да попитам могат ли в един аквариум 20 литра да живеят 4 неона (2мъжки и 2 женски)?

grigor nakov

Цитат на: ники123 - 23.06.2013 23:20
Благодаря много за отговора!
: 23.06.2013г 19:07ч
Здравейте, искам да попитам могат ли в един аквариум 20 литра да живеят 4 неона (2мъжки и 2 женски)?
могат да живеят без проблем.Въпрос към модератор,,Сахара,, скалариите не ядът ли неона,защото при мен го хапват най-вече когато загася осветлението нощно време?

Caxapa

Хапват си но и оцеляват.  По спомен за няколко години вземам за четвърти или пети път по 10-12 неона. До преди половин година все оставаше един, явно най издържливия и най-хитрия. Сега вече са 5 или 6 като първия е целият червен под корема и доста по-едър от останалите.

ники123

Здравейте, искам да попитам неоните могат ли да живеят с какъвто и да е грунд или ма специален за неони понеже в зоомагазина ми предложиха само един вид?

petko

Неоните могат да живеят във всякакъв грунт.Какъвто на тебе ти харесва

ники123

Здравейте, искам да гледам неони и да украся аквариума с един много красив какмък, но човека от зоомагазина каза,че не знае дали става за аквариум с неони, но по принцип каза че бил специално за аквариум дали неоните могат да живеят в аквариум с такъв камък без проблеми?

Similar topics (4)

25498

Публикации: 18
Прегледи: 14805

130

Публикации: 96
Прегледи: 72470

271

Публикации: 139
Прегледи: 162585

9906

Публикации: 78