• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 20:49

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Неони - общи въпроси

Започната от Outball, 06.12.2005 16:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

shadymaan

Проблема ми е с един неон - обикновен. От време на време виждам, че се дели от останалите рибоци, тоест от неговите си рибки обикновените неони. Заседява се на тъмните места на аквариума. Четох, че може да е неонова болест, но все пак търся мнението ви. Аквариума е 40 литра, височина 30 см, иа гъба с помра да въздух, нагревател, лапма 8w и температура на водата 25-26 градуса. В аквариума живеят два мъжки оранжеви хелера, един черен мъжки хелер, пет обикновени неона, един червен неон, един черен неон, тре женски жълти молинезии, една мъжка гупа, два обикновени анциструса и едно сомче Джули.

petko

При неоновата болест,цветовете много избледняват.Това,че се крие от време на време не е притеснително.Освен ,ако няма и някакви други признаци.Макар,че доста риби си сложил в тези 40л.и само с едно аераторче.Дай една снимка на неончето да се види по добре.

njoyz

В аквариумче 16 литра гледам 5 неона и едно 3см анциструсче.Еми проблема е с неоните.Май-май не ядат.
Храня  ги с ''Tetra Pro Colour'' дискчета.Та пускам аз едно дискче и най-много една рибка да си отхапе, а останалото на 95% дискче пада на дъното.И това се повтаря.Абе като цяло изобщо не се хранят.Да чупя ли дискчето или хмм... незнам.Храня ги сутрин кум 7 без 10 щото тогава излизам.Прибирам се към 14:00ч.Кажете ми кога да ги храня, а възможно ли е да ги с страх от силната светлина-18 LED осветително тяло-1,8W. Нужно ли  е специално укритие за анциструса щото все се крие при филтъра и нагревателя, залепен за стъклото?Мисля да пусна няколко скариди red cherry-Имат ли проблем с неоните?
Моля помогнете ми бързо, за да не починат неоните или анциструса. *HELP*
Благодаря предварително.
А пубертетът не е лошо нещо, стига да зарежеш чекиите и да минеш на нещо истинско. ---NO CARRIER

sVGNsali

Да поделя опит:
Моите неони, след като ги купих и ги пуснах 2-3 дена не поглеждаха храна. Вече ги имам от 2 седмици. Също храня сутрин. Вече по активно участват в "софрата".
Не си споменал/а дали ги имаш от скоро, кога е стартиран аквата.
Ако са от скоро, ще се адаптират - споко.
Но трябва да стриваш храната, която даваш, все пак са дребни риби.
Не знам обаче, дали храна за дискуси става. Пробвай, ако можеш със "стандартна" храна за аквариумни рибки - по 3-4 лв струват.
Това е от мен.
Каква е разликата между майстора и чирака? Времето.

Caxapa

18.11.2013 15:59 #319 Last Edit: 19.11.2013 09:33 by Caxapa
Като цяло, можеш да храниш рибките си с някои маркови  храни на люспи. Една щипчица е пре достатъчна, даже е и много. Предполагам тази храна с която храниш е на таблетки-пелети и от цялата тази работа намазва сомчето  а и остатъка се разлага та влошава параметрите на водата. На сомчето е добре да сложиш укритие, че e нощна рибка. Укритие от кокосова черупка, някое но наистима малко гъpненце/неглеждосано/Да не е лакирано. Неони и скариди..Да.. може но за малките на скаридите може би се съмнявам.Ако ще слагаш скариди, добави и мъх за да се крият там. Сомчето се храни вечер но няма проблем и през деня.Веднъж на ден  храни  като сам/а си избереш времето. Тоест като храниш  да наблюдаваш после/като не обезпокояваш рибите/ докато се хранят.

njoyz

Към  sevginsali,  ами да.Аквата е стартиран преди 2 седмици, а рибките са от събота(тоест 2-3 дена).Благодаря ви за много, много бързия отговор.Ще ви послушам, пък да видим.

Thank you all *DRINK* *thanks
А пубертетът не е лошо нещо, стига да зарежеш чекиите и да минеш на нещо истинско. ---NO CARRIER

Георги

Начупи дискчето, накисни го във вода за 20-на минути да омекне и ще могат да я ядат.

jesi

 16 литра е  размножителна  или да кажем  отраслова  вана  за  риби дори  и за неоните  важи това. Осен  това  щом  храната  е за  дискуси
значи  едва ли  е  добра  идея да се  дава  на  дребни  харациди.

mollies

На времето ми се беше случило това с черен неон. Беше адски подут, като в последна фаза на воднянка че и повече, но без стърчащи люспи и очи. Мяташе се като обезумял, изскачаше във въздуха, удряше се в стените... Почине, почине, и се изстреля. Оправи се бързо и мистериозно  *CRAZY* Предполагам, че се бил "позапушил", подобно на това при златните.

krasipet

05.12.2013 21:12 #324 Last Edit: 06.12.2013 08:19 by krasipet
Цитат на: Лора - 07.11.2013 21:34
Е, това не мога да си го представя.
От кога е така?

Ако можеш снимай клип, качи го в youtube или vbox да видим какво е положението.
И при мен тази вечер 2 неона с такъв проблем.  *SORRY*
Ето линк и към видеото, което направих току що с телефона:
http://vbox7.com/play:d30517b3ec
Смених видеото, че снощи го качих във формат mp4, а сега го обърнах в AVI.
Между другото неоните сега сутринта си плуват съвсем нормално.

risto80

Здравейте,днес в аквата пуснах две неонки но хелерите започнаха да ги гонят и ги бият.Какво трябва да направя за да предотвратя агресията :-)

shnufito

Цитат на: risto80 - 12.12.2013 16:15
Здравейте,днес в аквата пуснах две неонки но хелерите започнаха да ги гонят и ги бият.Какво трябва да направя за да предотвратя агресията :-)
Пусни още 10/15 бр. .

risto80

Цитат на: shnufito - 12.12.2013 17:10
Пусни още 10/15 бр. .
За 50 литров аквариум с 10 малки рибки в момента ще стане малко пренаселено ако пусна 15 неона още :-)

shnufito

Ако беше прочел какви са изискванията за отглеждане на тетрите,сега нямаше да имаш този проблем.Не се засягай,не търся спор.По-добре ги подари преди да е станало късно.  *DRINK*

risto80

Цитат на: shnufito - 12.12.2013 18:10
Ако беше прочел какви са изискванията за отглеждане на тетрите,сега нямаше да имаш този проблем.Не се засягай,не търся спор.По-добре ги подари преди да е станало късно.  *DRINK*
Видях че са съвместими с хелери ,но както и да е ще видим дали ще оцелеят.А,ако още имат проблеми с хелерите ще махна тях,неоните ме кефят повече *DRINK*

Similar topics (4)

130

Публикации: 96
Прегледи: 61455

25498

Публикации: 18
Прегледи: 12121

9906

Публикации: 78
Прегледи: 73201

271

Публикации: 139
Прегледи: 135739