• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 02:16

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Неони - общи въпроси

Започната от Outball, 06.12.2005 19:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

manyg

хммм храня ги с основна храна на Sera Vipagran. Всяка сутрин освертлението си е 15 вата и до сега не им е пре4ело. а за стреса ... няма никои в тази стая... освен стреса да е породен  от другите рибки

Асен Евгениев

Още утре може да те изненадат приятно. Ако са здрави, ще си възвърнат цвета.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Nikiengi

Ако грунда ти е много светъл също могат да се изгубят цветовете на рибките!  :-)

manyg

Цитат на: akapulko - 13.01.2012 02:58
Още утре може да те изненадат приятно. Ако са здрави, ще си възвърнат цвета.

хаха :) прав беше ;) тази сътрин са като нови.
На какво се дължи (да не би нощем да си губят цвета като са на тъмно)?

VDO

Цитат на: manyg - 13.01.2012 11:31

да не би нощем да си губят цвета като са на тъмно
Точно така и това не е проблем. :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958

Peza

13.01.2012 11:57 #275 Last Edit: 13.01.2012 16:40 by Peza
Цитат на: manyg - 13.01.2012 11:31
хаха :) прав беше ;) тази сътрин са като нови.
На какво се дължи (да не би нощем да си губят цвета като са на тъмно)?
Цитат на: VDO - 13.01.2012 11:34
Точно така и това не е проблем. :-)
Потвърждавам. Случвало се нощем да ме "хванат" "карастанчовите" и освен резонното пускане на телевизора и палене на цигарка, да пусна лампите на аквариума да проверя какво става вътре. По това време на денонощието неоните ми са тотално обезцветени. На сутринта са онтво както трябва ;).
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

go6kod

Здравейте , отново се върнах към старото си хоби . Та сега искам да ви попитам колко неонки мога да гледам в 61 литров аквариум и ще се чувстват ли удобно , ако не слагам растения , защото в моят град в зоомагазина почти не докарват, но мога и да отида до София от подуене мисля , че ще намеря растения и какви ще е най добре да си взема . И още 1 въпрос , какъв грунд за растенията ?
Благодаря предварително ! :)

Manhunt

Вземи си около 10 неончета (червени или обикновени по твой избор) и ще се чувстват добре, защото са, като стадо  :-D  :-)
: 13.05.2012г 18:06ч
хубаво е да има растения но не е и задължително :) 7 сантима грунд за растението, което ще садиш :)

Чакъров

Здравей , и добре дошъл сред нас.

Дали ще слагаш изкуствени или естествени растения в аквариума си е въпрос на лична гледа точно. Принципно естетически погледнато аквариума ти ще изглежда много по добре с естествени растения.
За избора на растения - има колеги във форума които предлагат доста видове и може да си поръчаш и да ги получиш с куриер до твоя град.
За грунда - фракцията на грунда е добре да е 2-4мм/3-5мм ( ако мислиш да отглеждаш растения )
За броя на рибите - Един пасаж от 10-15 неонки ще изглежда добре.

Надявам се съм бил полезен.
Успех с това прекрасно хоби
Поздрави

kimmy_rz

Цитат на: go6kod - 13.05.2012 21:49
Здравейте , отново се върнах към старото си хоби . Та сега искам да ви попитам колко неонки мога да гледам в 61 литров аквариум и ще се чувстват ли удобно , ако не слагам растения , защото в моят град в зоомагазина почти не докарват, но мога и да отида до София от подуене мисля , че ще намеря растения и какви ще е най добре да си взема . И още 1 въпрос , какъв грунд за растенията ?
Благодаря предварително ! :)

Според мен можеш спокойно да гледаш 15 неона в този аквариум, обаче трябва да ги слагаш постепенно по 2-3 бройки (за повече инфо прочети темите за начинаещи от менюто в ляво на екрана). Също така се чувствам длъжен да те предупредя, че неоните са доста глупави и скучни риби . Ако бях на твое място бих комбинирал неоните с други, за да не ти омръзнат тези и да пренаселиш аквариума или да ги подариш след някой друг ден. Според мен комбинация от син неон, клиновидна разбора, 1-2 анциструса и някоя друга живородка няма да е зле. Ако аквариума е с акцент върху рибките (а не растения) е безсмислено да се купуват неони. Това разбира се си е лично мнение :) !

go6kod

А става ли някакви цихлиди например рамирези ?

Myxa TepopucT

Сгава за цихлиди джуджета рамирези, апистограма

danielm

каквито и тетри да си вземеш няма да им видиш красотата в тази аква.
всичките акви с красиви пасажи ... са все дооооста по-големи.
виж едни 10-15 разбори макулата или ембер тетри е перфектно!
може в краен случай някое галакси.

go6kod

Какво е това галакси ?
: 14.05.2012г 16:04ч
И има ли такъв вид рибки , които мога примерно да сложа 2 в моя аквариум и ще се чувстват добре , но и да имат прилични размери за него :)

VenusVicious

19.05.2012 22:20 #284 Last Edit: 20.05.2012 14:28 by VenusVicious
Нека не отварям нова тема...На клипчето към 19-та секунда е един от моите неони, които е по-дебел от останалите. 1. Женска ли е? 2. Да очаквам ли хайвер? Video - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting

Similar topics (4)

25498

Публикации: 18
Прегледи: 14587

130

Публикации: 96
Прегледи: 71161

9906

Публикации: 78
Прегледи: 82365

271

Публикации: 139