• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

24.07.2025 11:54

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Неони - общи въпроси

Започната от Outball, 06.12.2005 19:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

SpectraLL

Ще си зема аквариум около 50-60л. Вътре ще има 1м бета 4 кулита и 1-2 малки сомчета около 3-4см.
Искам да попитам ще е им е тясно ли ако пусна и 10 неона и може би и 1 сладководно скатче?
И другия въпрос е неончетата с каква храна да ги храна?

stilista

Не мисля да имаш проблеми с тази комбинация,даже ми хареса."скатчето"е много атрактивно но трябва да ти е закрит аквариума,че бягат!
Колкото за храната -Тетра Мин +замразена(артемия майки)
После да не забравиш да снимаш  :-P
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

Vili_Mitko

моля някои да ми каже ако знае защо на една от неонките ми коремат и е подут и леко безформен благодаря предварително.

radiano188

Има ги по4ти навсякъде  по магазините  :-)
да те попитам също моля--от кои пазар сте купуваш  неоните  :whistle:
би ли ми казал  :-) :-) :-)

sunyyy

От женския пазар.
Там има секция със шарени чорапи и една баба, Буна, продава неонови чорапи. В тях има хайвер на неони. В един чорап има към 10-15 неона и струва 5 лева целият ! И така, слагаш чорапа във дестилирана вода със сол - 1 ч.л./10 л и след 8 дена неоните се излюпват от хайвера. Това е много сложен процес. Когато се излюпат, трябва да им даваш стъргани моркови, ма на ситно и след 1 месец са пораснали неони. Много е интересно, опитай !  *BRAVO* *BRAVO* *BRAVO*

HEPOH

ЦитатОт женския пазар.
Там има секция със шарени чорапи и една баба, Буна, продава неонови чорапи. В тях има хайвер на неони. В един чорап има към 10-15 неона и струва 5 лева целият ! И така, слагаш чорапа във дестилирана вода със сол - 1 ч.л./10 л и след 8 дена неоните се излюпват от хайвера. Това е много сложен процес. Когато се излюпат, трябва да им даваш стъргани моркови, ма на ситно и след 1 месец са пораснали неони. Много е интересно, опитай !  Браво Браво Браво

Целта на този форум не е гавра с новаците *NO*
а колкото до другия колега,така или иначе ровиш из старите теми, напиши в търсачката "съботен пазар" ;-)
Търся мъжки Воален Анц. Албинос

Nikiengi

Цитат на: HEPOH - 22.11.2011 12:39
Целта на този форум не е гавра с новаците *NO*
а колкото до другия колега,така или иначе ровиш из старите теми, напиши в търсачката "съботен пазар" ;-)

Правилно!  *THUMBS UP*

radiano188

да попринцип там ходя  всяка събота  :-)
Вси4ко е -50%  :-) :-)
има ли други пазари или е само този ??   :whistle:

dorbitan

radiano188

благодаря за отговора
и много жалко наистина :(

Здравков

Здравейте! искам да попитам може ли да се гледат неони и гупи с диамантени тетри в един аквариум ?

MeTogu

Разбира се че може!
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

nikolaytoshev

Без проблем могат да живеят заедно  *THUMBS UP*

Здравков

Мерси за бързите отговори колеги!  *DRINK*

manyg

Имам едно студентско аквариум4е 12 литра което го бях правил на растителен, но в последствие пренесох растителността в по-големият ми аквариум у дома. Искам да пъхна някакви рибки в него (в малкият аквариум). Има 3 оглюв4ета Ампулария но се 4удех дали не мога да скарам и няколко неон4ета. Дали няма да им е тесно? Може и друга алтернатива на рибки ;)

Similar topics (4)

25498

Публикации: 18
Прегледи: 14473

130

Публикации: 96
Прегледи: 70411

9906

Публикации: 78
Прегледи: 81769

271

Публикации: 139