• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.07.2025 08:49

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Неони - общи въпроси

Започната от Outball, 06.12.2005 16:06

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

митко

Същият проблем имах и аз но за един ден,през ноща скаларийте изядоха половината неонки :-D
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

ivan_251

еми те скалариите са малки и никога не са били лоши.Да ги оставя ли в малкия или 15 неонки идват много за 32 литра?Ако си пусна неонките,дето са двойно по-малки какво ли ще стане :D.......
: 12.02.2010г 23:11ч
При мен седяха 10 дена и като видях,че твърдо не искат да хапнат реших да предприема действия.
: 12.02.2010г 23:11ч
15 неона ми се виждат много за 32 литра.Какво да правя с едната част?

митко

Не са много ако са само те.В момента имаш пасаж. :-)
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)

ivan_251

Да забелязах,че поведението им е доста по така за се нарече добро,когато добавих 7 те броя.Плуват повече,стряскат се по-малко.Преди понягога се криеха без причина.Така като красиво ми се групират ми идва да ги сложа в големия ,ама скалариите ще ги стерсират.

Peakone

Моите неони не искат да се движат в пасаж... В началото като ги взех се движеха заедно, но това беше докато се успокоят и свикнат с новия си дом. Сега всяка плува на където и е кеф, рядко се събират в групичка 3-4 рибки. Възможно ли е причината да е в малкия им брой (16)? Съжителстват с ендлери в 70л. аквариум 80д/30в/30ш и има ли нещо, което аз мога да направя, за да ги подтикна да проявят пасажния инстикт?

kamos

Неоните се движат на пасаж само когато са стресирани. Ако искаш риби движещи се в пасаж си вземи хемиграмус / блехери , родостомус/ или клиновидна разбора.
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

Асен Евгениев

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Peakone

Цитат на: akapulko - 27.03.2010 12:55
Пусни им хищник. :-)

Освен да им пусна костенурката ама много бързо ще свършат и няма да мога да се покефя на пасажа :-D

На работата имаме аквариум 150л. със 100 неона и 10тина скаларии и не се отделят една от друга, за това се зачудих да не би нещо моите да не са в ред :-D

trupai

Цитат на: Peakone - 27.03.2010 13:22
Освен да им пусна костенурката ама много бързо ще свършат и няма да мога да се покефя на пасажа :-D

На работата имаме аквариум 150л. със 100 неона и 10тина скаларии и не се отделят една от друга, за това се зачудих да не би нещо моите да не са в ред :-D
Точно скалариите ги карат да се държат в пасаж!!!
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

kamos

Те и моите скаларии много обичаха да си хапват от пасажите. :-D
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

Лора

Номера е да се сложи бързо движеща се рибка, която да ги стресира. След време обаче привикват и отново се разпръскват.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Bolta

Цитат на: Peakone - 27.03.2010 13:22

На работата имаме аквариум 150л. със 100 неона и 10тина скаларии ...

=-O А аз се притеснявам да пусна 4 броя скаларии в същия литраж .

миа

Цитат на: kamos - 27.03.2010 08:57
или клиновидна разбора.
Днес бях в зоопарка, където имаше такива, и не ми с стори да се движат в пасаж-всеки беше на свободна програма...може би защото оставаше половин час до затварянето на рибешкото отделение и те вече са били излязли в почивка :-D.

1nka

здравейте!Имам 4 неонки и една гупа.Докато си зимах неонки и продавача ми каза че в България не се размножават  :buff: Това значи ли че като мина границата и да почнат да пълнят аквариума. ;-) Имам 15 литров аквариум храня ги с  сера випан.Въпросат ми е наистина ли не се размножават в Българиа,и ако не защо на 2 от неонките коремите им са с около 3/4 милиметра по големи от другите.Стърчът като ръбчета,плуват нормално ,ходят при другите,хранят се като другите сичко им е нормаллно само дето малко се плашат повече от преди.Бременни ли са или болни,от бургас си ги зех а в моя град ми казаха че не се размножаеат а тези който зех от тукл омряха от бургас и имам от 7/6 месеца.Моля кажете какво да правя

митко

Повече в тоя магазин не ходи,аман от пишман продавачи.Неонката се размножава много лесно,а можеш и малко да си пооправиш правописа,че си труден за разбиране.

Similar topics (4)

25498

Публикации: 18
Прегледи: 14413

130

Публикации: 96
Прегледи: 70060

271

Публикации: 139
Прегледи: 159124

9906