• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.07.2025 04:10

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Неони - общи въпроси

Започната от Outball, 06.12.2005 19:06

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

m_milena

Здравейте отново,
Послушах съвета на един колега от форума и купих още неонки, за да намаля агресията... но и това не помага. Разбойника сега налага всичките 8 неонки, другите риби обаче не закача. Окупирал е повече от половината аквариум и ако някой премине в неговата територия го сбива здраво. Все едно пази нещо, ама какво един господ знае. Аквариума ми е 120 литра, има място за всички ... интересно е като факт ...  всяко правило си има изключение...

CYBERTEK

спокоино, и аз имам 1 такъв. Бие другите и не им дава мирка. имам 4 неона

TRADEKTOM

Това наистина е малко странно поведение и при мен има подобно явление при стадни риби обаче при мен е при Gasteropelecus maculatus по големия е окопирал половината аквариум и бута всичко и карнигелите ама бая парчок 6.5 см

Вики

Здравейте!И аз имам такъв проблем с неонките *HELP*Какво да правя? %)
Аз обожавам домашните любимци!   :)

Mortikon

Ето няколко съвета от мен за неоните и няколко неща, които съм научил от моите 4 красавци(които разбира се също са неони).Неоните са общо взето миролюбиви риби.Никога не съм ги виждал да се бият.Хубаво е да се отглеждат не по-малко от 3-5 ,защото те живеят на стада. Отглеждат се на температура 17-25 градуса С .Аз ги държа на 23. За мен те са много издържливи. Веднъж ,когато сменях аквариума и ги отделих в отделен съд забелязах ,че единият неон е на повърхността и се е обърнал наопаки. Много се уплаших, веднага го отделих от останалите, но в крайна сметка неонът оцеля и на следващия ден не можех да отгатна кой точно е бил този неон! Както вече казах,неоните са миролябиви. Аквариумът ми е 26л. и в него сега има още 2 сома. Преди имах гупи, бета, розови данио, но нямах никакви проблеми с неоните.Честно казано не съм много съгласен, че неоните могат да се отглеждат и при 17 градуса С. Препоръчвам ти минималната температура да е 20-22. Еми това е общо взето. Изчерпих се! Ако се сетя  още нещо ще пиша. Много хубава тема! *THUMBS UP*

Mortikon

Цитат на: onyxman - 19.02.2009 17:13
Добре са си само не слагай повече, че след време си стават "прасенца" така да се каже.Аз моите ги храня с люспи и нямат проблем с ориентацията от къде идва хранат  *CRAZY* Люспи, гранули ( само да са по дребнички) ядат всичко.
Напълно съм съгласен с ониксмен . *DRINK*

Mortikon

До колкото знам е хубаво неоните да се хранят по повече от 1 път на ден, но по малко. Аз ги храня така и нямам проблеми. Не е зле 1 ден в седмицата да не ги храниш . Успех с новите ти приятели!

will

ами защо не отделиш тоя неон

futbolboy

Научете го да плува в тоалетната  *ROFL* базикам се дай го на някои приятел може би при него да отихне надъхаността му ... пробвай  :-[
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg148.imageshack.us%2Fimg148%2F7549%2Fsom4ecopy1dq0.th.jpg&hash=e4712974a2c4afd96a83dac1b5d358da58e433baGlyptoperichthys gibbiceps
[IMG]http://img237.image

ilqn

имам проблем сас неониките си  :duvar: преди 2 часа смених част от водата и сега забелязах че на две от неонките им няма по 1 око :С на какво може да се дължи това и как да процедирам от тук натък

assensi

Като за начало кажи какви други има при неонките. Няма никаква връзка между смяната на водата и липсващите очи.

ilqn

еми има трихогастери и един калихт .... аз си го обяснявам че малко се сплашиха  и в суматохата може да са се спречкали с др обитатели .... незнам на какво се дължи ...

assensi

Има голяма вероятност трихогастерите да са свършили тази работа.

ilqn

мс за отоговора ... ами какво да ги правя тези ? да ги оставя да се мъчат или ?

MIRRO

Вероятността да получат инфекция на засегнотото място е много голяма.Сам трябва да прецениш кое е по хуманно.Преди повече от 7-8 месеца едната от златните ми рибки получи инфекция на лавото си око след като го нарани в едно искуствено растение,но до ден днешен си живурка,вярно много е неоринтирана но е много забавна и добричка и дори стана любима на майка ми която не е много запалена акваристка.Така ,че решението е твое!

Similar topics (4)

25498

Публикации: 18
Прегледи: 14455

130

Публикации: 96
Прегледи: 70281

271

Публикации: 139
Прегледи: 159462

9906

Публикации: 78