• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 15:46

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Неони - общи въпроси

Започната от Outball, 06.12.2005 16:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Stupid_boy

моя личен опит с неоните, като най-многобройни в аквариума ми:
основно храня с тетра неон на dajana pet. всички обитатели я хапват с ухота.
все по-рядко разнообразявам със сера microgran и колкото и да се твърди че чернодробната е боклук, с нея. за 1 хранене използвам само 1 храна, не ги комбинирам. определено неоните предпочитат сера-та, като дори се репчат на най-големите други риби за някое зрънце ( и обикновенно успяват да си го извоюват ). защо все по-рядко разнообразявам с тях ли? ми защото, предполагам главно благодарение на сера-та, имам неони ( и не само ) мутанти! хора, които са ги виждали, казват че няма други толкова големи неони. всички са в прекрасно здраве и чудесно оцветени.
не прехранвам, дозата се изяжда за под минута и питат за още.

а за бетите, при мен изобщо не обръщат внимание на неоните.

Boromir

Незнам за останалите колеги,но според мен неона не може да се гледа в малак аквариум!Няма значение че е малак на размер и че някои видове неон не порастват много,не забравяите че са стадни рибки и трябва да са поне 10-15 бр.В малак аквариум няма каде да се движе това стадо и неона няма да се чувства много комфортно!
Shrimp Breeding Lover

SWAT

06.11.2008 21:17 #122 Last Edit: 06.11.2008 21:23 by SWAT
Аз аз мойте неончета ги храня с два вида растителна за цихлиди.....незнам правилно ли е или не, обаче са много готини и жизнени. Допада им :)
300 л. Малави

Stupid_boy

Цитат на: Boromir - 06.11.2008 20:17
неона не може да се гледа в малак аквариум

по мои наблюдения, абсолютния санитарен минимум за 5-6 неона, без други риби, е дъно 10х40 и воден стълб минимум 10 сантиметра, с повечко растения на заден план. при него пак ще са в некомфортна среда, но пак ще им е що-годе добре. тъй като това са неестетични и минимални пропорции, насявам се никой да не ги направи. всяко добавяне в който и да е размер е само в полза.

Boromir

ЦитатАз аз мойте неончета ги храня с два вида растителна за цихлиди.....незнам правилно ли е или не, обаче са много готини и жизнени. Допада им
Щом я ядат няма лошо!При тези неща няма неправилно или правилно,или я ядат или нея ядат!
Shrimp Breeding Lover

patpadaka

Здравейте отново.  *bg* направих без да исках една глупост.Без да исках слохих много ама доста храна  незнам какво ще стане. Малко помощ.Истрах ме е за рибките ясно ми е че ще трава да сменя водата,но незнам какво ще стане с рибките ми. :'( :'( *dontknow* *dontknow* :karamse: :duvar:

Stupid_boy

сифонирай дъното. причина: рибките няма да преядат и да се гътнат от това, но храната ще започне да загнива и ще стане лошо за всичко вътре. остави ги да си похапнат и сифон. и не се шашкай, стават и грешки  ;-)

Деян


Stupid_boy

стига заяждания за правописа, извън темата са.
сифона също е извън темата.

за сифона, понеже моя аквариум е малък, а тези в магазинната мрежа са неподходящи за него, съм си направил сам. тръгнах да го снимам, но за съжаление апарата отказа, нямал батерии. накратко: 2 тръбички от знаменца от сега модерните манифестации ( става и от кока-кола от макдоналдс, но на мен ми идват 'леко' къси, само като идея за диаметър ), съединени с някакъв маркуч ( при мен е гумен, но това не се отразява на резултата ) с вътрешен диаметър колкото е и на тръбичките. на едната съм залепил 'разширение', изрязано от някакви капки за нос май беше. дано да става ясна идеята.


аааа, щях да забравя, сифонирай си дъното всяка седмица! този 'инструмент' винаги трябва да е под ръка

S_Y_N_C

Искам да попитам в един аквариум 30 литра сложих неони. Понеже четок че са стадни рибки купих 6 броя достатачни ли са и има ли проблем че са по два от вид червен черен и син. В аквариума съжителстват с един анциструс 5-6 сантиметра и един калихт 2 сантиметра.Въпроса ми е дали ще име  добре или да купя още неонки градусите на водата са 25/26. Съшо така възможно ли е да се ръзвъждат в домашни условия. Благодаря предварително

миа

Така са си добре.Достатъчно са рибите.

Неоните се развъждат много трудно,но не е невъзможно.

S_Y_N_C

БЛАГОДАЯ за инфото

zambo

Пасаж се образува от един вид риба . Имай го в предвид . Сега  пасаж от неони нямаш в аквариума . Калихта ще порасне и ще му е много тясно . По-добре го махни .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

S_Y_N_C

аз калихта като порасне ще го махна зная и анциструса и него може да махна като стане по-големичак а иначе нали няма проблем че са 3 вида неонки да взема по още две от вид освен :)

zambo

По--добър вариант е да си вземеш 10 от един вид .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

Similar topics (4)

25498

Публикации: 18
Прегледи: 12109

130

Публикации: 96
Прегледи: 61434

271

Публикации: 139
Прегледи: 135713

9906

Публикации: 78
Прегледи: 73170