• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 16:49

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Малко инфо за Кули(Acanthophthalmus)

Започната от Xektor, 07.06.2006 12:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Longanlon

това на снимката ти не е кули, Бънз.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Xektor

Аквариума ми е 50 литра, не е много голям, но за това пък нямам много рибки в него :D . За момента имам едно анциструсче, което и то не порасна, но пък за сметка на това не е и мързеливо като големите и ми останаха три тернеции. Храня ги с NUTRON COLOR на PRODAC (пише че е италянска). Може би трябва с друго да ги храня.

Bunz

Цитат на: "Longanlon"това на снимката ти не е кули, Бънз.

Да, калихт, но аз останах с впечатлението, че и хектор е разбрал, че говоря за калихт, а не за куули, защото се включих от въпроса за му за калихта.
Съжалявам, ако съм създал объркване.

abaro

Здрасти, и аз имам 2 кулита след като преди половин година третото умря. Много ги харесвам и доколкото са непретенциозни риби смятам винаги да държа по 2-3. При мен голяма част от предния план е покрита гъсто с крипт. афинис и единствено кулитата се завират отдолу и обират падналата храна.  Абе много сладурска риба.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

Xektor

Цитат на: "abaro"Здрасти, и аз имам 2 кулита след като преди половин година третото умря. Много ги харесвам и доколкото са непретенциозни риби смятам винаги да държа по 2-3. При мен голяма част от предния план е покрита гъсто с крипт. афинис и единствено кулитата се завират отдолу и обират падналата храна.  Абе много сладурска риба.

Ще си купя още една малко по нататък, а колко са ти големи и с какво си храниш рибките.

Ernest

Здрасти, аз има двечки които са над 3 годишни, обаче са гледани в 20-тина литров, сега в 30л. :), към 12-13 см са, много готини рибки и адски непретенциозни! Ще си взема още няколко кат раширя пространството. А иначе храна с випан и випагран, понякога излизат даже и по светло да хапват с другите рибета. Но от момента в който се загаси лампта дакато не стане светло не спират да обикалят...
100л. - Жива твар ;) :Barbus nigrofasciatus, Trichogaster, Ancistrus Albinos, Corydoras Julli, SAE, Acanthophtalmus kuhli kuhli; Растения - Echinodorus Ozelot, Vesicularia, Cabomba pulcherrima, Hygrophila polisperma, Microsorum, Hottonia и др.