• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 14:53

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Хайвер микроразбора галакси

Започната от Аз съм Акварист, 04.02.2015 22:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Аз съм Акварист

Има ли статии из форума за по-подробно описание за развъждането. Да вземем да направим едно ръководство.
П.С. Те как се разпознават мъжките и женските?  *bg*
Привет на всички.
Аз съм Акварист е платформа за акваристика в България.Официален партньор на БАЕ.
Можете да ни откриете:

Официален Сайт: http://aquaristbg.com/

Facebook: https://www.facebook.com/Aquaristbg/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCuytBoCtxF8BVaM7okTX8xQ?view_as=subscriber

Caxapa

Цитат на: Aquatica - 06.02.2015 11:52
Има ли статии из форума за по-подробно описание за развъждането. Да вземем да направим едно ръководство.
П.С. Те как се разпознават мъжките и женските?  *bg*
Ето ТУК е написано доста за тези рибки. Включително и как се различават М и Ж .

asito

Женските имат черна точка на дупето.Отделно долните(под корема) плавници при мъжките са по-добре оцветени.
Тема има тук:aquariumbg.com/forum/sharanovi/microrasbora-galaxy/

yasenst

Някой от успелите да ги развъдят, ако може да каже, при какви параметри на водата се случват нещата. Основното ми питане, е относно твърдостта. Asito го е правил по метода, по който аз опитвам, но при него водата е доста по-твърда.

Caxapa

Ще опитам да споделя и аз. След като успях по метода на Асито да изкарам поколение  не успях да го задържа. Оставих рибите да живеят в един от каридарниците ми като само се крият  зад мъховете и много рядко излизат отпред на чисто. Преди седмица забелязах едно рибе не по-голямо от новородена Гупа да щъка из скаридарника. Вчера видях още по-малка..като новородена скарида също да плува вътре. Единици са но за сега оцеляват на 145 TDS - 8 Ph  и 25°-26° В аквариумчето съм пуснал и 3 подрастващи около 3-4 см  L 144  но явно ще трябва да ги изловя и махна от там. Храня в аквариума с пелети за скариди от които намазват и Анциструсите. А на Галаксито давам стрита  храна на люспи на Сера випан. Като видях второто рибе се замислих да им подготвя бульон  от чехълчета и първаци.

yasenst

Мисля, че скаридките хапват хайвера, може би и L-ките. Възрастните се крият доста, когато са отделени, но се старая да не се мотая много из стаята. Дано да успея  *bg* Ако и този опит е неуспешен, ще пробвам с по-твърда вода. След това не зная, какво ще пробвам, но все някак трябва да се получи. Мислех си и аз тези две аквариумчета на скаридарници да ги обръщам, но все ми се ще да не се отказвам  :-)

Caxapa

Снощи сам се вкарах във филм и гоних L-ките. За скаридите не ми се ще да ровя пак.Ще ги държа така пък да видим. По едно, по едно и ето ти цяла група.

yasenst

И едничко да е, важно е, че го има :-)

Caxapa

Чудя се какво ли е яло докато стане колкото новородено Гупи. Това което е едва ли не 2 мм също се чудя какво яде.  Като видях второто, започнах да давам  смес от ситно/много ситно/ стрита храна на люспи която смесвам със спирулина. Малко мързел ме е подгонил за чехълчета и първаци но предвид времето, може и да няма там където съм виждал. В смисъл, че тези корита на чешми може и през зимата да ги източват или културата да  загинала.

yasenst

Явно все си е намерило нещо да похапва. При други животинки в аквариума, все ще остане нещичко от тяхната храна и за него. Asito ги захранва с течна храна. Да е живо и здраво мъничето, явно знае как да оцелее   :-)

VDO

Много добре се захранват със ситно стрита храна на люспи или суха за новородени,размита с вода в пластмасова капачка от минерална вода и по 1-2 капки с капкомер.За всяко хранене се размива наново по малко и квото остане се хвърля,така съм ги захранвал успешно от ларви,без никакви жертви.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958

yasenst

Едни изключително малки създания, щъкат из развъдния аквариум. Както каза колега, прашинки, правещи неестествени движения  *bg* Трудното сега започва, но съм длъжен да се справя   :-)

Caxapa

Браво! И ний растем, бавно но славно макар и малко на брой.

yasenst

 :-) Само да се справя с отглеждането, докато пораснат. Иначе са поне десетина, за сега...  :-) Но пък и учителя си го бива  *YAHOO*

Caxapa

Да допълня само какво е положението при мен. Малките са заедно с родителите. Незнайно защо от осем останаха четири само като три от големите са в  този аквариум. Два мъжкаря и една женска които почти постоянно са скрити зад импровизираната стена от мъх по камъните. Прави ми впечатление, че от време на време излизат  отпред на широкото  и се гонят което ми прилича ма мръстене и никакъв интерес не проявяват към малките. Всъщност едното вече започна и с просто невъоръжено око да показва белези и характерните точици по тялото като от време на време се опитва да плува заедно с големите в синхрон но явно все  още не му достигат силите и бързината на родителите.
Бях писал на ЛС с колега, че съм виждал и такива с ярко жълто по опашките   и даже уговорих в магазина за няколко бройки но  за съжаление са сменили доставчика си и за  сега нямам от този вид.

Similar topics (1)