• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
26.05.2024 05:37

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Агресивна тетра

Започната от KirilD, 12.01.2017 10:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

KirilD

Здравейте!
От около месец се занимавам с акваристика, така че съм начинаещ. Аквариума ми е 60 литров, оборудван - http://aquarium.bg/akvariumi/akvarium-rs-500b-3-podar-ka-bg.html?mfp=manufacturers%5B6%5D. Засадил съм елодея, лимнофила и микрозорум. На втората седмица стартирах с тетри (3 медни и 3 кралски (палмери)). След още две добавих 4 рамирези и 2 сомчета (панда). Към момента всичко изглежда наред, като изключим една от кралските тетри - най-едрата. Изглежда ми много агресивна, постоянно гони другите рибки, а една от медните тетри (най-малката) вече е с половин опашка. Въпросът ми е трябва ли да я махна, което означава да я убия, понеже няма къде да я гледам. Смятате ли, че мога да добавя още обитатели (и какви) към аквариума или тези към момента са достатъчни. В магазина ми казват че мога да гледам 25-30 подобни рибки в този аквариум, а аз докато се самообразовам ми се струва, че повече от 15-тина няма да е добре.
Благодаря предварително за мненията!

slavihinkov

Медната тетра е агресивна или поне бе в моя аквариум.
Палмери не съм гледал.
Повечето риби обичат да си имат "лично пространство" така да се каже, особено когато са малцинството в аквариума, обичат да имат повече от него и гонят останалите които влязат вътре.
Да, можеш да добавиш още рибки, но гледаи да са горе-долу с размерите на неон. Препоръчително е рибите да са от един вид или да имаш 3 вида различни в аквариума (сомовете не ги броя, те саи си сами за себе си и грам не им пука за рибите).

В моят 54 л имам:
2 анцитруса
2 коридаса
5 скариди
10 неона
5 родостомуса
1 медна тетра (не мога я хвана да я махна)
2 лимонена тетра
1 гупа (подарък ми беше)
и доста растения.
Не бих казал, че имам проблеми с рибите вътре.


п.с. рамирезито е капризна рибка и става с една идея по-голяма. Под капризна разбираи чувствителна към параметрите на водата. Ако примерно ти е пренаселен аквариума скоро ще се спомини... а и не живеят кой знае колко в аквариум.. *NO*

Публикациите са слети: 12.01.2017 11:14

Ти и да добавиш повече рибки в аквариума, те горе долу сами ще се редуцират до една оптимална броика, по мои наблюдения за моят аквариума, мина ли 30 риби сами се намалят по естествен път до около 20 и нещо.

Най-лесно го гледай -> рибка 1см = 1л
не те съветвам да гледаш до колко см стават, примерно червения неон ставаше около 3-5см, но в 150л и нагоре. В 60литровия не вярвам да порастне повече от 2см..
отделно те не растат за няколко дни/седмици, така че я оцелее до максимален размер, я не.

Similar topics (5)

7093

Започната от Aquarius


Публикации: 9
Прегледи: 8382

41206

Публикации: 6
Прегледи: 7051

50214

Публикации: 0
Прегледи: 3703

19694

Започната от kraltchev


Публикации: 1
Прегледи: 6374