• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 12:55

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Пирани - общи въпроси

Започната от rvm, 26.09.2004 00:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Cabral

Червената пираня, като тази на снимката, се размножават в аквариум, макар и трудно. В бразилски сайтове съм чел, че го правят през април и май в силно омекотена вода. Формира се двойка и ако аквариумът е голям си намира някъде място, което пази много агресивно, а цветът и на двамата става много тъмен. Мъжкият прави гнездо от листа на някой растения, а всичко останало се унищожава от двойката, като на дъното остава само гнездото. Женската нерести в гнездото и мъжкия опложда хайвера, който е бледо оранжев. След това мъжкият пази хайвера, който се излюпва при оптимални условия след 2-3 дни, максимум 10 дни при лоши условия.
Ядат всичко, но в обществените аквариуми ги хранят основно с тилапия, скариди и телешки джолан, за да не се замърсява водата.

Голям успех е, че си ги размножил, дори в Бразилия те минават за трудни за размножаване в аквариум риби. Аз обаче говорех за пакуто, което не се размножава, освен по изкуствен начин.

Безцветната рибка долу е още малка за да я определя аз. Ако е пираня трябва да се появят тъмни петна, но ако някой е гледал паку или пираня може да каже.

gabrielle

опашката и потъмня и самото и тяло започна да потъмнява

agatadamyanova

Здравейте, имам един по - конкретен въпрос. Днес си взех една пираня и в момента, в който я пуснах в аквариума застана на дъното без да мърда. Беше много подвижна преди това. Пуснах и едно червейче - не му обърна внимание. Дори застава хоризонтално - лежи в аквариума ( прикачвам снимка). Ако някой може да ми помогне, ще съм благодарна или ако е дала фира направо да я връщам.                                             

Amev

Някви параметри на водата си знаеш ли ?

agatadamyanova

Не знам параметри.. Нищо специално не ми каза продавача в зоомагазина, дори ми каза, че се отглеждат много по - лесно от другите, издържат и на по - ниска температура и на по - мръсна вода.. Водата е същата като в другия ми аквариум, вчера я сменях, с другите ми риби няма проблеми. Вече от половин час седи на едно място, почуках по стъклото и се раздвижи бързо напред - назад, все едно нищо и няма и пак си застана. Има ли вероятност просто трудно да се адаптира или да е проблем това, че е сама?

Similar topics (2)

2363

Публикации: 379
Прегледи: 255986

9906

Публикации: 78
Прегледи: 72335