• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.06.2025 16:19

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

PVC форми за езера-да или не?

Започната от tania1.1964, 13.03.2012 13:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

tania1.1964

Здравейте,след няколкодневно ровене в интернет попаднах на вашият сайт,поздравления.Видях много стойностни идеи и коментари.Отварям нова тема,защото не знам къде да попитам това,което ме интересува.За какво иде реч-имам малка къща за гости и искам в единият край на двора да направя някакъв воден кът,евентуално малко езерце.Проблемът ми е,че цялото пространство около къщата е с бетон и плочки.Та въпросът ми е дали бихме могли да направим нещо без да разкопаваме бетона.Евентуално  да използваме PVC формите,който са за вкопаване и  да ги укрепим с нещо?Ако някой има мнение или идея ще бъда благодарна.

Slaff

Аз лично смятам, че са прекалено малки и трудно би се постигнало равновесие във водоемчето.
Освен това тябва да имаш и голям аквариум, където рибите да ти презимуват!
На твое масто бих изрязал бетона или разместил плочите за  да направя достатъчно място за нещо по-голямо!!!

xoxi

Зависи какво имаш пред вид воден кът.Дали ще има риби или само растения.Ако е само растения директно върху стария бетон може да се излеят 4 странии 60-70 см и си имаш воден кът, но ако искаш риби ,който да зимуват вече става сложно,трябва поне 1,50 дълбочина филтрация и т.н
Затова трябва да сирешиш какво точно искаш .Пвц формите са много малки,и една лилия като сложиш ще заеме целия обем но ти си решаваш *DRINK*

tania1.1964

Да,ясно е че риби няма как да се гледат.Може би трябва да помисля и над варианта с изливането на стени и може би малко фонтанче.Все пак трябва да се съобразя и с мястото.Благодаря все пак.

Асен Евгениев

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

radocvetkov

ето ти един интересен линк за водопади http://www.koiphen.com/forums/showthread.php?t=40052 може да си купиш фолио за фонтани .

xoxi

Цитат на: radocvetkov - 13.03.2012 16:28
ето ти един интересен линк за водопади http://www.koiphen.com/forums/showthread.php?t=40052 може да си купиш фолио за фонтани .
Ето този саит ми запали главата :duvar: *YAHOO* *CRAZY* преди година и кусур ,даже се регистрирах

golfer9699

От този сайт можем да научим Много за нашите Кои а и не само за тях!На мен ми е запалил главата от месеци  *CRAZY*

radocvetkov

Ето още идей . само парички да има....... http://www.rim-rock.com/
: 13.03.2012г 20:08ч
Преди 10 години в къщи си бях  направил водопад 2м на 1.5м с PvC фолио за30лв и една помпичка за 20лв .Камъни  малко пясък и много мъх получисе много хубаво дори си имах няколко сомчета. :-) 

aquarium.fan

Здравей ,
колегите по-горе се сложили линк към темата ми, но все пак ти качвам снимка , ако не можеш да се оправяш добре с компютрите.На снимката е миналогодишния ми опит за езеро от детски басейн-има ги във всички големи хипермаркети, складове и магазини за детски играчки. Цените не са високи и може да се използва няколко години. Най-сполучливи са тези без надуваеми странични стени, защото понякога някой от надуваемите пръстени на стените се пука и височината / обема / им намалява. Могат да се облекат с всички видове камъни, според вкуса и възможностите. Възможно е да се направи дървена, бетонна или тухлена конструкция с желаната от теб форма и да се облече с ПВЦ фолио за оранжерии/найлон максимално дебел размер/, или с ПВЦ платно за езера или басейни, ПВЦ платно  за камиони, ПВЦ платно за рекламни билбордове.Всичко зависи от възможностите, желанието и уменията.
На разположение съм за въпроси ако имате интерес.