• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

04.07.2025 20:57

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Моята локва

Започната от Scylla, 17.01.2012 09:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Scylla

Здравейте!
След кратък размисъл се престраших да постна няколко снимки на моето езерце.Ето ги и тях:
Преди дворчето ми изглеждаше горе-долу така...

А ето го и след пълната трансформация...

Няколко месеца по късно...

На снимката е първия обитател на езерцето.Уловен край р.Марица.По-късно към него се присъединиха и 4 малки каракуди,които са при мен вече трета година.

Водната лилия и до сега е единственото растение в езерцето тъй като мястото не ми позволява да вкарам още растения

А ето и един от многото любопитни гости,които минаха през двора.
Съвършенството е достигнато не когато няма какво повече да се прибави, а когато няма какво да се премахне...

El toro

Nikiengi

Scylla

Радвам се че ви харесва! :) Много ми се иска да разширя езерцето на пролет и се чудя как може да стане това.Ще се радвам ако ми помогнете с някоя друга идея.Благодаря предварително!
Съвършенството е достигнато не когато няма какво повече да се прибави, а когато няма какво да се премахне...

Асен Евгениев

Цитат на: Scylla - 17.01.2012 11:00
Радвам се че ви харесва! :) Много ми се иска да разширя езерцето на пролет и се чудя как може да стане това.Ще се радвам ако ми помогнете с някоя друга идея.Благодаря предварително!
Правиш още едно до първото и ги свързваш с проток, над който да има дървено мостче. *DRINK*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Nikiengi

Цитат на: akapulko - 17.01.2012 14:13
Правиш още едно до първото и ги свързваш с проток, над който да има дървено мостче. *DRINK*

Чудесна идея! Направи второто по-дълбоко (1.20 м.), за да могат да зимуват рибките.  *THUMBS UP* :-)

Scylla

Идеята си заслужава и много добре ще я обмисля.Мястото обаче ми е много малко и е под въпрос дали ще съумея да вместя нещо подобно в толкова малко дворче.За по-голяма дълбочина наистина трябва да се замисля,защото каракудите си оцеляват и при сегашните 80см. но ако искам да имам кои-та... *dontknow*

Асен Евгениев

Цитат на: Scylla - 17.01.2012 17:07
каракудите си оцеляват и при сегашните 80см.
Това е минимума, който се препоръчва за зимуване, но по-дълбоко е по-добре. Моето е 80 см., но
таранките ги пуснах есента в реката за по-сигурно. Напролет ще уловя други. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Scylla

Я ми кажете как стои въпроса със зимуването растенията?Във езерото ли се оставят или е хубаво да се приберат през студените месеци?

xoxi

Аз мойте лилии ги оставям в езерото но циперуса калата и водния зюмбюл ги прибирам ,даже тази година зюмбюл нещо загива ина пролет ще търся нов.

Scylla

Значи да не се притеснявам за моята лилия :)

xoxi

имам познат който и на 50 см не ги пребира

evgeni enduro

Цитат на: Scylla - 17.01.2012 17:27
Я ми кажете как стои въпроса със зимуването растенията?Във езерото ли се оставят или е хубаво да се приберат през студените месеци?

Някои колеги с по-плитки езера вадят коренището на водната лилия и го съхраняват в леген с вода, прибран в мазето. Пролетта го засаждат в по-голям съд.
Дълбочината от 80 см. и според мен не е проблем. Би трябвало да издържат и във водоемчето.
А+
LZ1 DRZ

"Българийо, за тебе те умряха....", а тези след тях дори с това се подиграха! В днешно време няма идеали, има миражи - ни един от ония 240 не важи!

Scylla

Благодаря ви за отговорите! *thanks
Когато правих езерцето допуснах много грешки поради липса на информация,но сега с ваша помощ се надявам да ги сведа до минимум! :) Имам още едно въпросче,което много ме вълнува...Реших направо да махна старото езеро и да правя ново.Чудя се дали пак да е от бетон или да си го направя с найлон/фолио?Дайте съвет на начинаещата моля!

xoxi

по добре е да е от бетон ,но зависи с какви ресурси разполагаш .Защото от бетон ти остава вечно ако е снайлон или мембрана все някога ше се наложи подмяна *DRINK*

Similar topics (1)

27406

Публикации: 10
Прегледи: 10297