• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

07.07.2025 15:20

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Малка загатка за всички езерняци????

Започната от Slaff, 09.07.2012 20:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

evgeni enduro

Защото си баровец и малкото ти езеро се намира в близост до хеликоптерната площадка върху покрива на 6-етажната ти виличка!
А+
LZ1 DRZ

"Българийо, за тебе те умряха....", а тези след тях дори с това се подиграха! В днешно време няма идеали, има миражи - ни един от ония 240 не важи!

anasarka

Нее защото има крокодил в малкото си езерце, който не търпял съквартиранти :-D
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

Slaff

Цитат на: evgeni enduro - 10.07.2012 16:33
Защото си баровец и малкото ти езеро се намира в близост до хеликоптерната площадка върху покрива на 6-етажната ти виличка!
Де да беше така !!!

yanev_r

Slaff

Цитат на: yanev_r - 10.07.2012 18:44
Защото имаш змии :P
БРАВО! Е само една е!
Но е много красива!
Все още несъм я снимал но и това ще стане! Около 60-70 см-Natrix Natrix
Това е от нета, но са като две капки вода
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi49.tinypic.com%2Fknfx2.jpg&hash=11f08f3b24cd67ac9de1b7b3e62f322b58666dd1

rakim

И една змия може да се справи с всички жаби в едно езерце?До колкото знам те ядат и после почиват по една седмица ,че и от горе.
540л Южна Америка

_777_

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

yanev_r

Тия змии са ужас .. аз само една бях мярнал в двора още беше бебе .. ама си я обезглавих преди да порасне :D

Slaff

Цитат на: yanev_r - 10.07.2012 22:47
Тия змии са ужас .. аз само една бях мярнал в двора още беше бебе .. ама си я обезглавих преди да порасне :D
Защо те са полезни! Аз толкова й се радвам! Пробвах да я хвана но се измъкна!
Мисля даже да си я гледам. Да имам риби около  30 може би. Възнамерявам да пусна още 100-200.
Между другото след изчезването на жабите и тяхното поведение се промени - станаха по-плашливи и много се крият!

raiko

Цитат на: Slaff - 10.07.2012 23:00
..... Да имам риби около  30 може би....
Преброй ги отново!... :-)
И аз се радвах няколко седмици на една такава змия, като си мислех, че не е възможно да изяде 4-5 годишни златни риби (от басейна с майките), докато в един хубав ден не открих 5-6 трупа в близките треволяци.  Змията ги беше извадила от басейна, но понеже са много големи не е могла да ги нагълта и ги е зарязала на сушата.

Heartwork

Кажи ни поне каква е наградата за печелившият  :-D :-D
Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Slaff

Цитат на: raiko - 10.07.2012 23:39
Преброй ги отново!... :-)
И аз се радвах няколко седмици на една такава змия, като си мислех, че не е възможно да изяде 4-5 годишни златни риби (от басейна с майките), докато в един хубав ден не открих 5-6 трупа в близките треволяци.  Змията ги беше извадила от басейна, но понеже са много големи не е могла да ги нагълта и ги е зарязала на сушата.
Според мен златните са доста по тромави от коите.  И за това ще пусна 20  златни които не ми трябват /сиви, или с повредени хрилни капаци/ и те ще са ми като индикатор за нарастващата заплаха към коите. Намалее ли броя им .........Пък в крайна сметка което оцелее - естествен отбор. Ще пусна освен това и дста кои от тазгодишното люпило.....
: 11.07.2012г 14:02ч
Цитат на: Heartwork - 11.07.2012 11:39
Кажи ни поне каква е наградата за печелившият  :-D :-D
20 тина малки кои.

miTko

Цитат на: yanev_r - 10.07.2012 22:47

Всички видове змии, срещащи се у нас, са защитени по закона за биологичното разнообразие. За тях се забраняват всички форми на умишлено улавяне или убиване на екземпляри с каквито и да е уреди, средства и методи.

За посегателство върху защитени видове законът предвижда налагането на глоби за физически лица от 100 до 5 000 лева, а за юридически лица и еднолични търговци имуществена санкция от 500 до 10 000 лева.

Да добавя, че при рецидив се предвижда затвор, но не помня колко.
Разни мои АКВАРИУМИ 

yanev_r

Цитат на: miTko - 11.07.2012 15:11
Всички видове змии, срещащи се у нас, са защитени по закона за биологичното разнообразие. За тях се забраняват всички форми на умишлено улавяне или убиване на екземпляри с каквито и да е уреди, средства и методи.

За посегателство върху защитени видове законът предвижда налагането на глоби за физически лица от 100 до 5 000 лева, а за юридически лица и еднолични търговци имуществена санкция от 500 до 10 000 лева.

Да добавя, че при рецидив се предвижда затвор, но не помня колко.

Следващия път при змия , теб ще викам :П Тъкмо си ми градски :P

Heartwork

Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Similar topics (2)

59527

Публикации: 4
Прегледи: 4286

40783

Публикации: 16
Прегледи: 11716