• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 17:34

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Езерце на PVV

Започната от PVV, 08.06.2013 20:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

niky

 *BRAVO*
Гледам и че около езерото също е красота.

vmax

Красота :) Момента в който всичко е изградено, декорирано и функционира както се очаква и остава само да седнеш и да му се наслаждаваш, явно при теб е дошъл  *THUMBS UP* Поне на мен така ми изглежда. Мога цял ден да си седя до едно такова езерце и няма никога да ми омръзне :)

PVV

Едва ли ще дойде момента в който само да му се наслаждавам. Винаги има какво да се прави по едно такова езерце. Важното е , че когато съм около него и човъркам нещо си почивам емоционално. Започнах да добавям стари вещи около гьола. намерих колело от каруца, направил съм и маса от стара бъчва и ще я сложа и нея някъде наоколо. Абе, кеф е .

PVV

На връщане от ретро парада в Бургас нямаше как да не се отбия да нагледам езерцето. Естествено щракнах няколко кадъра за спомен. Имам и нов елемент- каубойска вратичка на чемшира. :-D И едно клипче спретнах докато ги хранех, но явно и бащата им беше давал преди това и не се хвърлиха на манджата.
Видео споделяне / VBOX7


niky

vbox не мога да гледам, но снимките са супер. Много красиво езеро. *THUMBS UP*

vmax

Красота. Изглежда ми като да няма много водорасли. Ползвал ли си препарати или просто системата е добре балансирана. Какъв е обема на езерото и дебита на помпата?

PVV

Това съм ползвал.Пролетта ,като го чистих и пълних сложих бактерии и мисля, че доста помогнаха. Иначе езерото е около 2500 литра, помпата около 2800л /чТази година обаче филтъра ми много често се затлачва. Сложих доста фракция и може от това да е. Утре ще пробвам и на Сера алго кил, че не съм слагал от месец и нещо и май започва да позеленява пък и жеги настанаха.

PVV

Страшните жеги се отразиха зле на апетита на рибите. Видимо намалиха яденето и стръвта с която преди се мятаха на гранулите. Налага се всеки ден да охлаждам с вода от кладенеца. Щастливци са тези дето езерцата са им на сянка. :-D
Видео споделяне / VBOX7

skalata131

Аз на моите им сложих 2 каменни плочи и цял ден са под тях на сянка. След 17 часа като падне сянка над езерото се показват на вън :D

PVV

Днес при почистването на филтъра ей тоз сладуран се правеше много успешно на умрял. Не мръдна дори когато го извадих по гръб да го снимам. След това естествено изчезна мистериозно от кофата. Предполагам ,че ще се настани в езерцето хайванинът. Нямам си идея обаче откъде е дошъл.

vmax


PVV

Подаръчета за бъдещия цихлидарник и езерцето.

dimitariv_iv

Хубави неща  *THUMBS UP*
Мусомища, гр.Гоце Делчев

PVV

Май месец сме на този хал. Имам нужда от скимер ,  но не мога го измисля нещо. UVлампата изгоря след 1 месец работа и сега съм с нова.Захранването също изгоря и май нещо не са ги изчислили тези  от Акуаел. https://www.youtube.com/watch?v=IHpy_fTKCnk&feature=youtu.be

dimitariv_iv

Колега аз си карам без ув лампа вече втора година. Малко време беше мътна и зелена после стана сълзичка. Чисто нова  ув си купих 11 в.  За моето езеро дори е много. Стои си в опаковката.  Това скмер не зная какво е.......  нблъскал  съм яко растения и се надявам да хвърлят хайвер. Всеки ден обаче наливам по малко вода.
Мусомища, гр.Гоце Делчев

Similar topics (5)

57508

Публикации: 3
Прегледи: 2988

59312

Публикации: 8
Прегледи: 4287

36805

Публикации: 3
Прегледи: 5099

54380

Публикации: 24
Прегледи: 19608

32271

Започната от galin76


Публикации: 19
Прегледи: 17486