• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
03.05.2024 13:21

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Еэерото на Тони

Започната от Tonisavo, 30.01.2013 19:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

xoxi

Живота на ув е една година ,но при нас зимата не се ползва аз моята я изключвам октомври и март април пак я включвам .Ползвал съм и такава която е работела 2-3 години пак има ефект просто гледаш ако почне да зеленясва си сменяш лампата.За мренките нищо не мога да ти кажа ,а температурата е добре явно при тебе не се огрява по цял ден и къщата пази сянка затова е такава температурата  *THUMBS UP*

Tonisavo

Да колега прав си езерцето се огрява около четири часа дневно. Мерси за инфото относно УВ ламбата. *DRINK*
: 10.08.2013г 19:07ч
Макар че не знам това дали ще е добре за лилите които ощте нямам. :-D

xoxi

Нямя да е много добре защото цветовете се отварят когато има слънце и се затварят когато светлината намалее.Ще ги гледаш цъфнали само няколко часа инъче няма проблем.

Tonisavo

А относно мренките направих грешка. Първо не се виждат като цвят де крият се постоянно под камъните и накрая изкачат от езе рото и се самоубиват до тук шест самоубйци.

Tonisavo

Здраавейте колеги. Дайте малко информация за УВЦ ламба за самата лампа става на въпрос но маркова от рода на Silvania Philips или нешто по добро че намирам само някакви китайчета за сега по трйсетина лева и то надраскани с маркер че са 36 ватови без марка абе гаражна работа. Ако някой колега знае за такива свесни де да пише на лични. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО. И наздраве на всички езерняци. *DRINK*
: 12.08.2013г 22:10ч
А и днес минах покрай Баумакс просто ми беше на път та взех една водна лилия червена бяха на промоция ужким :-D та щте видя какво ще излезе от нея със шест листа е.
: 12.08.2013г 23:11ч
И пак питанка със риск да стана банален. Знам че има доста професоиалисти акваристи в сайта та значи питанката ми е следната. На пазара а той е богат де се предлагат всякакви силикони за аквариуми всеки си хвали стоката това е ясно де....пазарна икономика но изпитан от вас добър силикон да ми препоръчате.

Tonisavo

Колеги толкова голяма тайна ли е качественния силикон че никой не се престраши да сподели малко опит. :-!

xoxi

Колега във форума има толкова  много теми за силикона ето една,аз поне не разбрах за какво ще го ползваш
http://aquariumbg.com/forum/magazini/silikon-dow-corning-881/msg182771/#msg182771
А за лампата само силвания тук съм я вземал по 24лв от склад на едро но в момента няма затова не съм и писъл  *DRINK*

Tonisavo

Да колега наистина като се поразрових в сайта намерих доста полезна информация просто грешката е моя че не търсих както трябва но както и да е благагодаря за ифото. Но относно марковата УВ май работата е по сериозна штом и чичко гугъл нешто не намира в БГ такива май не е добре.
: 15.08.2013г 20:08ч
Или аз не търся както трябва или нешто става бе колеги само чужди сайтове излизат в БГ маркова УВ НЕ ИЗЛИЗАТ много тъпо нешто линк към към маркова благодаря предварително.
: 15.08.2013г 20:08ч
Направо е изнервящя ситуациата та само китайци ли ги правят тия лампи не вярвам да са ги измислили те пък и толкова представителства има  в БГ  на Silvania Philips и да не предлагат такива лампи е те това е тъпо.

xoxi

Попитай тук
http://aquariumbg.com/forum/astario-akvariumno-osvetlenie/kakvo-predlagame/msg418296/#msg418296
: 15.08.2013г 21:09ч
ето и още 30лв силвания тая която е бактирицидна
http://spektar-m.com/

Tonisavo

Мерси за инфото колега. Обаждах се на посочените координати. НЯМАТ.И получих дежурния отговор а той е....Нямаме в момента господине чакаме доставка. :-D Явно ще си караме с китайчета бях забравил че се намирам в БГ *bg*

xoxi

Жив и здрав аз ако можех да я поръчам от тука щях да ти пиша но наистина има липса  няма в момента *dontknow*

assensi

Колега, пробвай в този магазин: http://www.elektra-bg.com/
Аз моята от там съм я купувал. С поръчка, ама за 2 дни ми я доставиха. Беше към 20-ина лева .... преди 2 години, ама все пак.
Успех!

Slaff

Лампи има, тук при нас вече хохІ 30 вата на Осрам. Достави ли са ми пет. Цената утре ще проверя че сега се прибирам но ще е около 27-29 лв.
Колега качи фото каква точно търсиш......Че аз нещо не разбрах..... извинявай.....
Довечера ще снимам ув-то което измайсторих - без излишна скромност стана по добро от купешкото китайско
и като себестойност е не повече от 50 кинта всичко /даже и със екстрите/. Прави се точно за 30 мин.
: 18.08.2013г 16:04ч
Ето за това говорих /писах де/.

На тази снимка се вижда в далечината друго ув, пак мой патент, също водоустойчиво за външни условия, но по нерентабилно.....

Tonisavo

Да споделя малко опит и разочарование. Значи взех една глава ефтиния де китайче ама тая е на китаеце китайчето ништо не става от нея за цел да ми прекарва водата през УВ то.Бяха ми дали за временно ползване едно китайче 2000 литра час което се справяше много добре B========U и така взех от въпросните глави два броя доволен съм от марката и как се справят макар че литража който е даден не отговаря та затова взех две да ги свържа в едно и така да вдигна литража да ама не.Направих една система водопроводна свързах ги двете и не стана ништо дебита е като все едно работи една нямам обяснение зашто е така и сега свалих втората няма смисъл от нея и ще е резерва.Ако някой колега има обяснение на ситуацията да сподели.

vankokz

Да не да си ги свързал последователно?