• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.07.2025 13:51

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Създаване на шампион!

Започната от mejdupraznika, 11.10.2011 18:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

mejdupraznika

Цитат на: diiskusi233 - 10.06.2012 12:04
Какво искаш да кажеш с това да не си пушил човека иска да се опита да спре спама на тази тема,а ти го питаш дали е пушил.И какво имаш напредвид по скромно и отговорно ако може се дооточняваите.

sensodine страхотна риба имашда си я гледаш с здраве.Формата и цвета са просто зашеметяващи както винаги. *THUMBS UP* *THUMBS UP* *THUMBS UP*
Подчертай че това е твое мнение, цвета нещо не ме грабва мене .

Иван Валентинов

Цвета си се сменя според настроението на рибата и не всеки път е това което е снимано в момента на тази снимка,а и дискуса си е с преобладаващо кафяв цвят така че не всеки може да го грабне,но за мен не това е най-важното което ме интересува.Всеки има право на мнение нали затова е тази тема да се изказват и хубави не негативни мнения за рибите който се пускат.Ако всички мислехме еднакво нямаше да е интересно *DRINK*

JayCutler

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs8.postimage.org%2Fx4j0yozxx%2FDSCF1507.jpg&hash=f37efc2ffa50116bdef7a04d5ccd15941cc3fe32

Това рибе отдавна не е при мен, но ми беше едно от любимите, за това няма как да не го покажа :).
На снимката за първи път хвърля хайвер.Рибата е закупена от Добрич, лично от Валери (той може и да ме помни още  ;-) ).

Иван Валентинов

Цитат на: JayCutler - 10.06.2012 19:15
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs8.postimage.org%2Fx4j0yozxx%2FDSCF1507.jpg&hash=f37efc2ffa50116bdef7a04d5ccd15941cc3fe32

Това рибе отдавна не е при мен, но ми беше едно от любимите, за това няма как да не го покажа :).
На снимката за първи път хвърля хайвер.Рибата е закупена от Добрич, лично от Валери (той може и да ме помни още  ;-) ).

Хубавото си е хубаво,мисля че това е начина темата да се развива в правилната посока,а колкото до дискуса предполагам че е кафяв дискус,какви размери достигна при теб,с какво го хранеше?

JayCutler

Да, този е кафяв Дискус.Ами за размер, на идея си нямам, защото не съм го мерил никога, а и беше около година при мен...предполагам при следващия собственик е пораснал още.При мен се хранеше основно с Tetra Discus, JBL Discus Grana, артемия майка и мнооого много хирономус :). Душичка си беше.Страхотен инстинкт имаше за оцеляване.От всички взети риби от Добрич, тази дама беше най-малката на размер.Другите бяха до два пъти по големи от нея, а тя ги мачкаше ставаше ли въпрос за храна.За първи път видях подобно нещо.. :)

rakim

Извинявам се за глупавия въпрос може би но,какъв е кафевия дискус?Див предполагам не е,от какви родители се получава ако не е?Защото си прилича на дивак...
540л Южна Америка

siso

Темата стана банална и се Ус..а наистина хубавата тема с НЕГРАМОТНИ изявленич и публикуване на СНИМКИ на ЧУЖДИ риби и излишен СПАМ

Направих тема http://aquariumbg.com/forum/fotografiya/snimki-na-diskusi-sobstveno-proizvodstvo/msg385865/#new

Много ще се радвам да има снимки на хора стремящи се да развиват някаква линия ДИСКУСИ да пускат снимки и да се коментира .От това ще спечелят всички и производители( не се слагам в това число ) и куповачи.

JayCutler

Цитат на: rakim - 10.06.2012 21:14
Извинявам се за глупавия въпрос може би но,какъв е кафевия дискус?Див предполагам не е,от какви родители се получава ако не е?Защото си прилича на дивак...

Ми най-точно Валери може да каже от какви точно родители е вадил кафеви.Иначе, диво...вярно ги разбутваше много но мисля, че няма див ген...Говоря специално за моя кафяв.

Иначе ако трябва да разпънем малко темата за кафевите диви...ето това е вече нещо, което си струва всичките 90евра... :)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs13.postimage.org%2Fqno8u8bh3%2FNhamunda_Red_Brown_Discus1_1.jpg&hash=ff9cd064fdef58890912066da25518a01a54b01e

siso

Не искам да чупя ентусиазма на всеки решил да даде 90 ЕВРа за такива риби.От снимката се вижда че рибата има дупки по главата (виждат се по хрилния капак и по носа ) и това не са естествените дупки

Размера на окото в сравнение с тялото е несъразмерен.Наистина на дивите окото е с една идея по-голямо но това е с доста идеи по-голямо.

Не се имам за експерт но наистина е пълно с хора с мерак да имат хубави дискуси решили да дадат доста пари за да имат хубави риби и се спекулира от хората продаващи им ДИСКУСИ  с ОТВРАТИТЕЛНО качество на УЖАСНИ пари и самите продавачи на съзнават с какви ПОДАРАЦИ си дават рибите на новите стопани или не им дреме пред лицето на ппарите .

АЗ ПРИКЛЮЧВАМС ТАЗИ ТЕМА

: 10.06.2012г 22:10ч
Окото на тялото трябва да се нанася минимум 7 пъти в глававата

пример с МОЯ риба

}|{opukc

13.06.2012 12:08 #429 Last Edit: 29.06.2012 18:32 by }|{opukc
Риба Ф2 мое производство от 2 или трето люпило - женска на около 11 месеца. Точно е започнала да се оцветява. Снимката е лоша.. *NO*

grigor nakov

Браво страхотна риба и много добре оцветена *BRAVO*

Peza

Цитат на: }|{opukc - 13.06.2012 12:08
Риба Ф2 мое производство от 2 или трето люпило - женска на около 11 месеца. Точно е започнала да се оцветява. Снимката е лоша.. *NO*
Искрено ти завиждам за тази рибка! Поздравления и само така!
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

wwladoo

Гледам,че пускате снимки на диви риби, ето един див шампион и от мен--в момента е 18 плюс см.кафяв див дискус, а има още да расте(усещам,че ще стане още по огромен),рибата е на година и осем месеца, отгледана от мен от внос от4см.--жалко че съм лош фотограф,осветлението не е специализирано за подчертаване на червените тонове,както и фотошоп няма,то си личи всичко е естествено!!!Жалко ,че като се внася от фермите навън в повечето случаи пише само див дискус, а не пише ареала(откъде е хванат)!!!Хранен е с Артемия майка,Тубифекс,Хирономус(само естествени храни) и гранула на Тетра-дискус-по рядко,на месеца 4-5 пъти.
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

rakim

wwladoo сигурен съм че не го правиш нарочно,но като пишеш с тези удивителни след всяко изречение все едно викаш и се караш постоянно :-D Иначе снимката нещо не се вижда,ще е интересно да го видим звяра :-)
540л Южна Америка

wwladoo

В момента ги качам снимките--извинявай,бях се забавил и щеше да изтече сесията.За удивителните просто така съм свикнал да пиша когато искам да наблегна на нещо--доколкото зная ,,викането,, е когато пишеш само с  :-) *DRINK* главни букви ;-)
: 24.06.2012г 12:12ч
Иначе ти го знаеш звяра преди време ме беше питал за него.....но сега е доста по голям.
: 24.06.2012г 12:12ч

: 24.06.2012г 13:01ч
Жалко ,че фотографа толкова си може  :duvar:,иначе имам и други шампиони на ръст, и перфектна окраска но в момента други диви шампиони нямам.. :-) Малки от внос,от време на време вкарвам.
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ