• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 17:32

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Създаване на шампион!

Започната от mejdupraznika, 11.10.2011 18:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

rakim

Куриперата е брутален..дивото е най красиво кой каквото ще да говори.Следващите ми риби ще са те.
540л Южна Америка

}|{opukc

Цитат на: nasiendo - 28.05.2012 08:28
Благодаря ви колеги за коректните отговори. *privet*Сега вече знам кое е кафяв дискус кое е корипера. *YAHOO*

http://www.pbase.com/anastacio4/fish&page=all

Червения аленкер нема кой да го стигне..

rakim

Това дива риба ли е или селекция?Предполагам и цената е интересна.
540л Южна Америка

diskusi233

Защеметяващи дискуси.Падна ми шапката направо. *YAHOO*
http://www.planetinverts.com/Red%20Cherry%20Shrimp.html

}|{opukc

Цитат на: rakim - 28.05.2012 17:45
Това дива риба ли е или селекция?Предполагам и цената е интересна.
То си пише..ама.. :-P

"All wild caught fish in this gallery were acquired from Oliver Lucanus"

Всички дивоуловени риби в тази галерия са придобити от Oliver Lucanus.

Това е като лафа - "Който разбира тук се спира". Не случайно издрапах земята не просто за диви риби, а за определен вид диви.
А ти кво се правиш - имаш другата най-велика цихлида в аквариума си.. *THUMBS UP* Хейко Блехер казва - има две цихлиди 1. Блехер дискус/ред аленкер/ и 2. алтъм..

rakim

Абе аз прочетох какво пише,но не разбрах че всички риби в галерията са диви за това питам.Имам но станаха почти колкото педята ми и скоро аквариума ще е нисък за тях.65-70см им трябва поне ;-)
: 28.05.2012г 19:07ч
Исках да разгледам малко матерял,видео нещо а..у  за тези alencer curipera но няма.Има снимки но всеки път все едно различни риби.Най много излизат такива http://faniejordaan.blogspot.com/2010/07/alenquer-curipera.html  Тъмно червени от храната ли стават или?
540л Южна Америка

}|{opukc

grigor nakov

малеее рибите са брутално красиви *privet*

}|{opukc

Цитат на: 6ebeka - 29.05.2012 21:08
малеее рибите са брутално красиви *privet*

Рибите от последния клип - човека е платил 3000$ за тази двойка... :-)

rakim

Тъкмо щях да те питам знаеш ли нещо за цените :-DСамо не разбрах кафяв дискус ли са рибите или както е написал човека,червен?
540л Южна Америка

}|{opukc

То няма червен див дискус като вид, кафяви са, но са със силно изразен червен пигмент. Не всички кафяви стават червени, в района на Аленкер, Намунда и Мадейра са повечето кафяви/червени/ дискуси. А езерото Куипеа или Курипера тотално ги е изолирало, затова там са предимно червени.

митко

Ето тези ги отглеждахме по едно време:
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

rakim

Жоре,а ако дадени дискуси примерно курипера като твоите или пък като тези от клиповете не се хранят с оцветители,ще имат ли такива изразени цветове или?
540л Южна Америка

diskusi233

Един мои приятел храни два диви (според мен дискуса) само с витаминозна и отвреме на време с тубифекс.Вчера забелязах,че е започнало да им се проявява червен цвят на по големия.Гледа ги в 100 литра аквариум с дуги много видове рибета с тях.Това което забелязах при дискусите е че дишат учестено и се хранят вного бързо,а някъде четох,че трябва един дискус да се храни от порядъка от 5 до 30 минути при нормални условия.Водата на дадените риби се подменя сато когато се е изпарила(МЪЧИ ГИ МНОГО И МИ Е ЖАЛ).
http://www.planetinverts.com/Red%20Cherry%20Shrimp.html

}|{opukc

Цитат на: rakim - 30.05.2012 19:15
Жоре,а ако дадени дискуси примерно курипера като твоите или пък като тези от клиповете не се хранят с оцветители,ще имат ли такива изразени цветове или?
Ще станат червени, но с не чак толкова както с храна..