• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

13.07.2025 19:42

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Създаване на шампион!

Започната от mejdupraznika, 11.10.2011 18:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

qoke2

rakim, качих си най-хубавата риба и просто щото е актуално вметнах откъде съм я взел. Да не говорим, че ако не спомена от къде е, утре ще се повтори въпросната случка с мен .... Проблема не е в това че съм казал от къде е а в това, че ти вместо да кажеш две думи за рибата ми, продължаваш с безмисления спам! Имам чувството, че някой хора са щастливи от факта че има кой да плюят...

rakim

Виж сега човек,имам много по важни и приятни занимания от това да си драскам с теб разбираш ли?Не ти коментирам рибата защото не разбирам от дискуси,но ми е интересна темата защото пишат хора от които има какво да се научи а и ако не друго ми харесват като риби и гледам снимки.Но ти вече във втори или трети пост споменаваш името на този който оспами най много темата с детските си изцепки,които съм сигурен че ако не го бяха хванали нямаше и да си признае...Че даже е и търговец,още по зле.И как пък след 16 страници публикации реши да си сложиш рибата и изрично да споменеш че е от ,,шебека,, за да се знаело и да не се повтори случая.
540л Южна Америка

Дискус

Колкото до рибата- според мене не е кой знае какво.

АМАЗОН

qoke2,качи снимка на целия си аквариум да го видим.

qoke2

200л 100/40/50h
JBL Е900 + касетъчен 600л/ч
30вата лед осветление
7 сидкуса
2 ботии
2 анциструса
3 златни барбуса

29.11.2012

Рибите се разболяха и се наложи рестарт на аквариума след лекарствата
26.02.2012

вчера:

Утре пристига най-после новият ми 500 литров аквариум, който ще бъде заселен с малки курипери

Дискус

Супер е аквариумчето!

mejdupraznika

Отбелязал съм с елипси  на снимката кое не ми харесва, също така ако може да я снимаш разперена искам да видя шиповете на гръбната перка. Другото което мога да кажа, е че рибата ти има голямо око, но немога да кажа на 100 процента защото не е снимана както трябва рибата. А за рибата на  потребителя "Дискус" на мен ми харесва, а дали ще излезе нещо времето ще покаже.

ПС:

qoke2

Ами тя така си е разперена. Никога не съм я виждал нито по-свита нито по-разперена. На мен също ми се струва голямо окото. Към 15-16 см. без опашката е рибата ...

mejdupraznika

За да имаме кръгла форма и дискуса да изглежда елегантно трябва да имаме съразмерност между гръбната и аналната перка, няма значение дали ще са къси или дълги важно е да са съразмерни.

ПС: Искам да ви покажа тук в тая тема , от 2010 година състезанието в Сингапур, и рибата която стана "Best of show"
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.mondodiscus.com%2Fdiscus2010%2Fimages%2Fstories%2FMALAYSIACONTEST2010%2FMalaysiaDiscus2010_1BESTOFSHOW.jpg&hash=51385d43b2b076f30c1cac0e28c2c6b000ececac

Дискус

Би ли могъл да ни покажеш снимки на мъжки и женски и да обясниш по-подробно как би могло да се определи пола на рибата ?

mejdupraznika

Цитат на: Дискус - 06.04.2012 20:28
Би ли могъл да ни покажеш снимки на мъжки и женски и да обясниш по-подробно как би могло да се определи пола на рибата ?
Единственият начин по който може да се определи полът на рибата е по "пипетката" . При мъжките е по заострена, а при женските закръглена. Снимки ще потърся и ще поместя тук.

Дискус

Някъде четох ,че и това не е 100 процентов критерии. И при женските имало заострени.

mejdupraznika

Цитат на: Дискус - 06.04.2012 21:03
Някъде четох ,че и това не е 100 процентов критерии. И при женските имало заострени.
Засега нито съм срещал такова нещо ,нито съм чел някъде. Единственото което опровергавам и съм виждал на 100 процента е Женска риба със огромен шип.

ПС: можеби този който го е написал това нещо не е отбелязал факта че рибите са млади, а когато са млади дори и по -пипетите неможе да се определи пола . Когато са чифт и са готови за полагане на хайвера е възможно да се определи, тогава са максимално извадени.
Във всички случай е много трудно да се определи полът когато те са малки , особенно когато става дума за риби.

qoke2

Колеги, извинявам се за офтопика, но понеже говорим за дискуси... Пристигна ми новият аквариум, на който утре ще ви пусна снимки като сложа рибите. Питането ми е според вас 10 броя много ли са за 160/55/55 ?

raiko

Цитат на: mejdupraznika - 06.04.2012 21:08
... а когато са млади дори и по -пипетите неможе да се определи пола . Когато са чифт и са готови за полагане на хайвера е възможно да се определи, тогава са максимално извадени....
По-правилно е половите органи на рибите да се наричат папили.