• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

27.06.2025 23:53

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Приказка с картинки

Започната от ceco, 14.08.2007 10:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Barbus

@ceco-много хубав си е аквариума.Не обръщай внимание на празни приказки.Като се доразвият растенията ще стане още по-добър.
@Borgot-Струва ми се че започваш да говориш много глупусти.Човека просто си показва аквариума-нали затова е акваристичния форум все пак.Не искам да звуча заплашително или нещо такова ама искам да те предупредя че модовете и админите тук не толерират поведение като твоето.Ако искаш да си полезен в този форум те съветвам да посмекчиш малко тона.Благодаря ти предварително.
We hold each other closer, as we shift to overdrive
And eveyrthing goes rushing by, with every nerve alive
We move so fast it seems as though weve taken to the sky
Love machines in harmony, we hear the engines cry.

nina

сесо, не каза от къде е фона? Да не е тайна  ;-)

borgot, нищо лично, ама проява на толкова негативно отношение още в 3ти пост..  *UNKNOWN*, аз лично бих подминала темата без да правя упреци, въпрос на гледна точка явно, а може и днес да не ти е ден, да те е яд на света примерно, случва се..

FOZZY

borgot,наистина много рязък тон.От доста време следя форума и мисля,че ти си първият позволил си такова поведение!Ако греша моля поправете ме!

Flober

*spamДа бе я ми виж поста
http://www.aquariumbg.com/forum/index.php?topic=7725.0
Е ,после  исках да го изтрия ама ....... не мога  *SORRY*

don_misho

Цитат на: Borgot - 14.08.2007 19:12
Така.... Явно съм разбунил духовете, Цецо искаш градивна критика но на какво, ти ни показваш една скъпа мебел казваш ни в "картини" колко са полезни молинезиите,
а не колко  красиви рибки са. Най вероитно утре ще ги изхвърлиш, защото са ти насрали аквариума.Дано да не прозвучи грубо но е пълно тук с пишман АКвАРИСТИ които гледат рибки за да им ядат водораслите и след това в кенефа. Явно да се правим на богове е много готино .....А по въпроса аз какъв аквариум имам, ще ти го покажа когато ми покажеш твоя риба на поне 10 години.

pp: Пак ти казвам важното е на теб да ти харесва.
Много негативизъм бе пич,що така, кой с какво те е засегнал.Човека показва какво е направил,аквариума е на няколко дни,ти какво очакваш да видиш,Такаши Амано?Няма смисъл от такива изказвания,просто е излишно.Всеки започва от някъде и  търси поощряване.Ако не ти харесва аквариума,а не виждам какво му е лошото предвид фактите,по добре го остави за себе си.Съгласен съм-свобода на словото,ама това е грубичко.
И от къде тая омраза към любителите на растения и растителни аквариуми,та по същата логика сигурно ти в твоя аквариум като ти омръзне или залинее някое растение го скубиш и хвърляш нали?Растението също е живо същество нали така.И не знам кой ще даде пари за риба и като му опапка водораслите да я хвърли,най малкото ще я подари на някой ако не я иска,поне повечето тук така процедираме ;-)

п.с.Я ми покажи снимка на 5 годишен Лотус с цветове!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg682.imageshack.us%2Fimg682%2F460%2F40101892.th.jpg&hash=84ed4e38032181efb8f0a30ceb594125dba6ea32

Borgot

Извинявам се, явно доста грубо съм се изразил. Нищо лично Цецо. А по въпроса за растенията отнасям се с тях както и с рибите. Не мога да ти покажа 5 годишен Лотус но мога да ти покажа Фитония която вече 7 месец е под вода и има 4 нови листа.

nina

Borgot, добре дошъл от мен във форума  :-) Ще завършим като в сапунка, с "неочаквано" добър край ;-)

сесо, кажи от къде взе този фон бре, искам и аз такива камъни  :'(

FOZZY

Е,това вече е дуго нещо ;-)Добрият тон преди всичко *BRAVO*

Barbus

Цитат на: Borgot - 14.08.2007 21:26
Извинявам се, явно доста грубо съм се изразил.
Така вече е по-добре *DRINK*Добре дошъл и от мен.Я кажи(ако не е тайна)как аклиматизира саксиено цвете към аквариума че и аз искам да пробвам.
We hold each other closer, as we shift to overdrive
And eveyrthing goes rushing by, with every nerve alive
We move so fast it seems as though weve taken to the sky
Love machines in harmony, we hear the engines cry.

theater

*offtopic  Borgot-е, не си разбрал явно. Много хора в този форум се стараят да използват "полезни" рибки, но това не означава, че ги мяткат в кенефа като си свършат работата. Прав си да критикуваш аквариума, но генерални заключения не са полезни никому. Хихи... наистина си поразбунил духовете, щом си хабя клавиатурата да пиша такива неща.  :-D
Цецо, добър старт си направил на аквариума. Само да уточним, че молинезиите са ти нападнали бактериална култура, развита по корена, а не водорасли. Аз имах същия проблем при старта на моя аквариум и се бях ошашкал яко преди известно време като вкарах корена. Оказа се, че е нормално и даже е полезно, защото доста риби обичат да ги папкат. Моето лично мнение е, че най-вероятно водораслите ще те нападнат след около месец до два. Аквариума има потенциал да се развие добре. Имаш много добър набор от растения, които ше се развият до 2-3 месеца при това осветление добре(с ЦО2 може и по-бързо).

Успех !
140л - харацини
http://starividri.org

Trobata

*offtopic Този Borgot много прилича по изказванията на един ялен който са махна по свое желание. Случайно да не си същия.

Borgot

"Teather -"Borgot-е, не си разбрал явно. Много хора в този форум се стараят да използват "полезни" рибки, но това не означава, че ги мяткат в кенефа като си свършат работата. "

*offtopic Братче знаеш за какво говоря, не може само с "Пооштрително НЕ", но пък ме потсети да си отворя една бира и да си пусна Dream Theater.

ceco

Пиша последният пост по темата.Просто исках да си споделя радостта с хора, които имат същото хоби.
Фона купих от съботния пазар.Има един колега от Пазарджик, които продава само аксесоари.Една от трите маси на гърба на "Бързаков".
Лампите ми наистина светят в червено, та снимката не е така, както се вижда с очи.Фона е точно този, който ми препоръчва "Nina"-сиво зелен.
За симетрията.Аквариумът е ъглов и според мен симетрията в него е задължителна.Имам предвид подреждането на корена и камъните.Пробвахме с леко изместване, но стои грозно.Явно асиметрията изглежда добре само в аквариумите с нормална форма.
Borgot първите си молинезии съм гледал около 1975г. не знам кога си роден?Та те и до ден днешен са ми любимите риби.Дори Ицо/Аквазавър/ ми обясняваше на дълго и широко как няма смисъл от такъв голям аквариум ако ще гледам такива риби, макар и да не ме убеди.
А иначе не ти се сърдя, просто продължавам да се кефя на скъпия си и красив аквариум и да си крача по отсрешния тротоар........
Благодаря на всички, които направиха конструктивни критики и препоръки *DRINK*

Borgot

*offtopic ок Цецо явно съм сгрешил в преценката си за теб. Ти си първо качество човек, каде пък аз съм тръгнал да те критикувам някъв от другата страна на тротоара, някъв новобранец само с 5 поста. Утре ще обясня на детето си че ние от тази страна на тротоара не можем да говорим така на чичковците от другата страна. И като ме пита кога ще му купя Аквариум за няколко хиляди лева Ще му кажа  "Като порснеш тате като пораснеш ще ти купя..........."

NO CARRIER

Цитат на: Borgot - 15.08.2007 12:17
*offtopic ок Цецо явно съм сгрешил в преценката си за теб. Ти си първо качество човек, каде пък аз съм тръгнал да те критикувам някъв от другата страна на тротоара, някъв новобранец само с 5 поста. Утре ще обясня на детето си че ние от тази страна на тротоара не можем да говорим така на чичковците от другата страна. И като ме пита кога ще му купя Аквариум за няколко хиляди лева Ще му кажа  "Като порснеш тате като пораснеш ще ти купя..........."

Така, без да се представиш е много лесно да критикуваш и да се правиш на интересен. Има една отделна тема, можеш да сложиш своя снимка, а в другата тема да напишеш някакво инфо за себе си, за да те знаем кой си. Иначе всичко е празни приказки.  *DRINK*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.