• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

12.07.2025 17:31

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Какво не трябва да правим

Започната от sinapovaaya, 08.09.2007 14:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

sinapovaaya

Защо толкова ви пречи тази тема. Просто споделям със всички от форума как ми се разкрива моя аквариум. Смятам да поствам снимка на аквариума всеки месец.
данио, анцистрос, калихтос, шарени елвисови сомчета, скалария

Barbus

Не искам да те обидя но според мен този аквариум няма да има никакво развитие докато не спреш да слушаш Кочев и не си сложиш растения.При липсата на растения не виждам кой-знае какво развитие освен растежа на рибките.Все пак ти пожелавам успех с отглеждането на рибките,за да им се радваш дълго време.
We hold each other closer, as we shift to overdrive
And eveyrthing goes rushing by, with every nerve alive
We move so fast it seems as though weve taken to the sky
Love machines in harmony, we hear the engines cry.

spetsa

От това което си писала разбирам че взимаш под внимание някой от нещата които ти даваме като СЪВЕТ в форума ,но не си напълно наясно.В този аквариум е твърде тясно за риби като скаларията и калихта(според мен)Осветлението се слага за да може да ти виреят растения и да може да си гледаш аквариума по добре и когато е загасена лампата в стаята.В кошницата като ги оставиш няма никакъв смисъл защото ефекта ще е един и същ.Вземи си някой корен анубис той не иска много светлина а и има големи корени и когато калихта няма да може да се обарне няма да го изкоренява.Нищо лично но според мен ти мъчиш рибките ;)Слушай се в добрите хорица които искат да ти помогнат и наистина знаят как става това :)

mimo73

30.10.2007 23:01 #123 Last Edit: 31.10.2007 00:27 by NO CARRIER
Наи добре вземи акварумчето си и го удари в главата на "татко"..така ще спреш да занимаваш всички....ужас,че и голямо внимание от мажка страна...

ModEdit NO_CARRIER: Без глупости, моля!

torsade

Абе права си, може и без разстезния..... ама е по-красиво...
Охлювът не ни е враг!

sinapovaaya

Ето как изглежда аквариумчето сега. Вчех си филтър най-накрая
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.postimage.org%2FPq2WbtEA.jpg&hash=3500e041193d60e4d9eec165b6198500d09476a8

bay_milee

добър е не е лош но ако вкараш някое растение направо ще оживее но това е мое мнение все пак аквариума си е твой и ти си решаваш ние само съвет можем ти дадем  :-)

sinapovaaya

Ще вкарам като си направим с Кочев големия аквариум 200литра, а в този дето сега са рибите му сложим скаларията и по едрите от този и за малкия си вземем нова малка скалария и други дребни рибки :)

mejdupraznika

Браво. Виждам Прогрез в цялата работа. Кочев Харесвам много твойте трихогастери. Искам просто да ти дам съвет, виждам че ще местиш скаларията, това е много добра постъпка, също така ако можеш да изместиш и големия тигров сом. Искам да ти кажа че стават много големи гледъл съм 2 в 40 литров аквариум и повярваи ми скачаха толкова много че имах чуството че ще разбият капака. Успех ще чакам снимки с растениицата ти .

Stas

Нямам думи!
Риба, стъкло и камъни... Идилия!
Най-важното - има филтър вече.
: 22.12.2007г 19:07ч
Не съм квалифициран природозащитник, но тъй като на доста хора от форума им стана жал за рибките, считам, че е време да приключим тази тема.

Много моля, ако някой разбира погрешно акваристиката като любов към природата, поне да не го демонстрира толкова открито!

Синапова, Кочев - когато направите нещо значимо се похвалете. Това горе не е за хвалене!
Позволявам си да го кажа открито, за да не продължавате да живеете в тази ужасно мъчителна за животинките заблуда!

Similar topics (5)

4326

Публикации: 34
Прегледи: 14800

4622

Публикации: 13
Прегледи: 8764

26478

Публикации: 2
Прегледи: 3252

5468

Публикации: 2