• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

09.07.2025 22:24

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Какъв фотоапарат да си купя за ... лв. Всички питанки тук.

Започната от NO CARRIER, 03.01.2007 23:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

tishomura

Верно са невероятни....няма да хваля -само ще постна снимка ,която не съм обработвал с никаква програма(а и не знам как се работи с такива за подобряване на снимките,като фотошоп и др.)от картата с памет директно тук,Вижте...
А това е видеото...Video - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting  ;-)
АЗ ква я мислех...Тя ква стана!!! :)   Напорист Фото Ентусиаст.

Асен Евгениев

Супер! Пожелавам ти със следващия си фотоапарат да ни покажеш Юпитер. *THUMBS UP*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

ple6iviq_oi

Намислил съм да си купя фотоапарат.Става въпрос за апарат до 300 ,най-много 350лв.Какво ще ми препоръчате в този ценови клас?Иска ми се,ако може нещо,с което да правя що-годе добри снимки на аквариума и любимците в него.В момента съм се спрял на FUJI FINEPIX S1600/S1800.Тъй като не разбирам нищо от фотография и фототехника се надявам вие да ми помогнете.

tishomura

знаеш ли колко търсих и се интерисувах ,преди да си купим нашият-сегашният фотоапарат...бях напълно убеден в предимствата на фуджи-с1800,даже на "S2500"bqh metnal merak,да в съотношение на цена-качество е добър.Посети фотокулт,там можеш да разгледаш снимки правени с различни марки и модели апарати.Разликата идва от там кой обработва после снимките с изчистващи програми ,и кой не...но има и достатъчно "суров"материал за добиване на представа.Лично ние предпочетохме апаратът да има и доста ръчни настройки ,защото да разчиташ на автоматиката и нейните предпочитания за режими и сцена са си много изнервяща и незадоволителна работа.Tака,че,ако не направиш,и ти ,като нас  :-D - подкрепям посоката към която гледаш-fujifilm finepix-/колкото се може по-вече :) /s1500-1800 ,2000,2500.
АЗ ква я мислех...Тя ква стана!!! :)   Напорист Фото Ентусиаст.

ple6iviq_oi

Не,не.Няма начин да последвам вашия пример.Просто нямам финансовата възможност за това. ;-)

niky

Хайде да се включа и аз с един тъп въпрос :-D
Искам да си взема огледално рефлексен фотоапарат, или Канон или Никон.
Първо кой ще ми препоръчате от двата и кой модел....

И още по тъпият ми въпрос е - ако си взема тяло и към него макрообектив, ще мога ли с туй макро да снимам обикновени снимки, в смисъл да снимам като ходим насам натам, а не да го използвам само да снимам риби и растения отблизо :-D
Или трябва да имам два обектива, един за обща употреба, един за макро...
Сигурно го пише някъде, но нямам време да търся.

iek

Можеш да правиш и "семейни" снимки с макрото, например:

останалите от тази сесия: http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1030&message=27189373&changemode=1.
Избора на марка е сложен въпрос, зависи от много фактори, но най-общо можеш да изхождаш от там, че обективите за определена марка стават само за нея, а основно се набиват пари за обективи.

niky

Mdaaa...хубав фотоапарат.
Предполагам, че ако дам 2000 евро за него, модела за снимане е безплатен  :-)
Аз имам предвид нещо като Канон 450D, 550D максимум или Никон D90. Обектив ще купя отделно.

IEK, ти с какъв апарат снимаш, да изплагиатсвам от теб  :-)

iek

Не съм се интересувал какво е актуално в последните 2 години, но към едно от тези тела, ако добавиш  широкоъгълен зуум (~12-24), един 50мм и макро ~100мм, светкавичка и статив, ще имаш сравнително лека чанта. От посочените бих избрал D90.

niky

ОК. Благодаря. Ще видя какво се предлага тия дни.

iek

Ако идеята ти е да видиш аджеба за какво става въпрос при тези ДСЛР-и, взимаш едно тяло втора употреба и един 50мм макро обектив, с който ще имаш блестящо качество при доста ситуации, но ще ти липсва свобода на действията, поради това, че няма универсален обектив, е, после докупуваш още и още стъкла, ако ти липсва здрав разум. Много хора правят грешката "тяло+китов обектив" и очакват чудеса, в такъв случай по-правилното решение е една добра компактна сапунерка. Другата крайност е да скокнеш на фулфрейм (нещо от сорта на D700), жена ти не винаги ще бъде на 30г. :-)

niky

E ти пък...жените са като фотоапаратите - сменят се *ROFL*

Buhoff

Здравейте колеги моя скромен опит е следния:
За Нова година си подарих канон еос 1000 хванах го промоция за 650 лева предлагаха ми и така наречената компактна сапунерка но не се навих на нея и съм доволен от решението което взех. Със обектива с който върви се правят доста прилични снимки неприятното е че е със само 3х оптичен зум. Това го знаех и преди да си го купя но като посъбера още някой лев ще си взема обектив какъвто ми трябва. Сега този ми върши идеална работа за аматьорските ми цели. Моя съвет е колега да си вземеш някой от моделите на които си се спрял и нужните обективи към тях.

van40

Здравейте днес си поръчах фотоапарат и след ден два ще е при мен. Модела е този:http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat=47&product=5017&show=additional .Какво ви е мнението за него? Имайте предвид,че  съм любител. Сегашния ми апарат е Olympus 2 мегапиксела сапунерка. *dontknow*

barabata

Има ли смисъл да се обсъжда след като работата си я свършил?
Като го получиш ще си го разгледаш и сам ще си извадиш изводите .
Няма никакъв смисъл питането ти.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

Similar topics (5)

45878

Публикации: 1
Прегледи: 2608

4616

Публикации: 17
Прегледи: 10084

1634

Публикации: 4
Прегледи: 4489

6856

Започната от valevbg