• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

09.07.2025 17:33

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Какъв фотоапарат да си купя за ... лв. Всички питанки тук.

Започната от NO CARRIER, 03.01.2007 23:14

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

bgangler

Ако ще правиш макро на риби, това е обектива, но ако искаш да снимаш самия аквариум, тогава ти трябва обектив от 24 до 65 мм - примерно Canon EF 24mm f/1.4 L II USM Lens, Canon EF 50mm f/1.2 L USM Lens  или нещо подобно и по-евтино. Както каза колежката Divane, втората употреба е добър вариант.
"One who cannot love her smallest creations, cannot claim to stand in front of Nature"

Divane

човече, къде ги метна ти с тия 1.4 - 1.2 :-D :-D :-D
Нали става дума за хубав апарат, с хубаво обективче..за нормални що годе цени.

: 06.01.2009г 16:04ч
Цитат на: NO CARRIER - 06.01.2009 14:50
Зареди аквариума и го снимай с този обектив, после пак пиши тук. ;-)
Мисля, че 100 ще е прекалено дълго за снимка на аквариума в цял размер.

никъде не съм казала,че със 100-ицата ще се снима целият аквариум..става въпрос за снимки на рибоците...пък знае ли човек, може някой да има 200 квадрата хол и да хване и аквариума :-D :-D :-D
За това съм сложила и един китак в списъка ;-)

Все пак тази тема едвали е за професионалисти и не смятам,че е удачно да се изхвърляме със скъпа техника.достатъчно е ,че във фото-форума е пълно с маниаци :-P

bgangler

Е аз затова писах "или нещо подобно", според възможностите и степента на заболяване на фотографа  :-).  Все пак не се знае до къде ще стигне при избора, защото мерак с пари се гаси! И аз в началото щях да си купувам ProShot ...  :-[
"One who cannot love her smallest creations, cannot claim to stand in front of Nature"

dido

ЕФ 50-ка Компакт Макро е по-добрия избор от 100-цата като за аквариуми, заради по-дълбокия ДОФ на малкото обективче. А и 100 идва длъжко най-често ... Освен това малкия генерално цветопредава по-топло, 100-цата вади по-студени цветове. Топлите цветове като за гьол и гадини разни ми допада повече на мене ...  *DRINK*

Divane

Canon EF 50mm f/2.5 Macro втора ръка е около 250-300 лв...идеално! :-D ;-)

dido

Да бе, наскоро купих един такъв да си поиграя - добър си е - виж Ицо какви ги върти с него ...

NO CARRIER

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

chaykov

Англиски форум : питаш нещо и ти отговарят. Руски форум : питаш нещо и в замяна също те питат нещо.
Български форум : питаш нещо и всички се впускат да ти обясняват колко си тъп!

https://s1.postimg.org/43tluyw8fj/aqua.jpg[/url]

Divane

chaykov

Цитат на: Divane - 08.01.2009 23:28
Чайков, тоя нов..от линка..няма смисъл ;-)

е надали има няколко хиляди бройки на старо за 200-300лв :)
Англиски форум : питаш нещо и ти отговарят. Руски форум : питаш нещо и в замяна също те питат нещо.

igenov

Решил съм да си купя нещо по-добро. Моля за вашия съвет кой да предпочета Nikon D40 Double Zoom kit с обективи 18-55mm и VR 55-200mm или Sony DSLR Alpha 200 kit ( 18-70 mm ). Двата са на една цена, но Никона е с два обектива, което ме кара да предпочета него.

Divane

Никона е утвърдена марка,но този модел е доста старичък, едва 6 mpx, докато Сонито е нов модел и обектива(китовия)е с достатъчен диапазон и на първо време смятам,че ще ти е достатъчен.По принцип рядко китовите обективи са кой знае колко добри,така че по-натам ще се наложи да подменяш,най-добре с твърди обективи ;-)
Всъщност ,ти какво смяташ да снимаш? Само рибки или ...?

igenov

Не не го взимам само за рибите. На времето (когато Зенит Е се считаше за добър апарат) се занимавах много активно с фотографи и кино (имах кинокамера Кварц). Сега искам да подновя старото си хоби и затова искам нещо по-добро. Не знам дали 6-те мегапиксела са фатални. Доколкото знам имат значение при по-големи формати на снимките. Докато варианта с двата обектива много ме съблазнява, защото след това трябва да се изръся поне с още 500-600 лв за обектив. Трудно ми е да реша.

Divane

така или иначе пак ще се изръсиш..и това хоби,както всички други те кара непрекъснато да искаш още и още  :-D

и аз исках просто да си гледам рибки, а в момента само за това мисля и всекидневно си празня джобовете...  *CRAZY*

chaykov

Цитат на: Divane - 09.01.2009 20:39
така или иначе пак ще се изръсиш..и това хоби,както всички други те кара непрекъснато да искаш още и още  :-D

и аз исках просто да си гледам рибки, а в момента само за това мисля и всекидневно си празня джобовете...  *CRAZY*

около 1000 съм дал....

Similar topics (5)

8284

Публикации: 48
Прегледи: 26800

4483

Публикации: 24
Прегледи: 11048

45878

Публикации: 1
Прегледи: 2607

4616