• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

10.07.2025 06:29

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Какъв фотоапарат да си купя за ... лв. Всички питанки тук.

Започната от NO CARRIER, 03.01.2007 23:14

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

rakim

Ееее не говори така....преди седмица си взех LUMIX ZS3.Шум има да,но има 1000 функции и ръчни настройки...Още разучавам.Divane, дано не си права за panasonic :-)
540л Южна Америка

Асен Евгениев

С каквото и да снимаш, рано или късно стигаш до Никон и Канон. Това ми го натякваха,когато
разпитвах за фотоапарат преди два-три месеца. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

iek

Сапунерка не се избира по марка, а по модел. Второ за матрицата се съди по семпли, а не по това кой какво казал,  вярвам единствено на очите си.

zariio

Да де,и аз на очите си вярвам :-)
Деси нали знаеш с какво снимам ;-)
Така,че вярвай ми щом ти казвам,че този панасоник не е никак лош ;-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.org%2F49ki5eazv%2F10494175_10152367057258271_2072129839_o.jpg&hash=c59af89265d29439b6cc64736d6ad480b08a97c1

barabata

Освен нов фотоапарат може да се вземе и втора употреба някой запазен по-хубавичък за същите парички.
Аз примерно си взех от човек от форума Panasonic Lumix DMC-FZ18 и в сравнение със сапунерките е доста добре - не че и той не се води сапунерка и макар че е по-голям е достатъчно лек в същото време.

В момента могат да се намерят такива апаратчета за по 300 лева или повече с аксесоари към тях.
Ето  пример за такова апаратче с една камара филтри, кабели и допълнителна батерия се е продал наскоро за 400 лева : http://photo-cult.com/forum.php?c=3&t=104804

Новото си е ново , но понякога може и по-добре. А примерно не снимам на повече от 3МП  и качеството на снимките които ми прави е повече от задоволително. И с една карта 16 ГБ за има няма 50 лева и клипове мога да си снимам без да се притеснявам за мястото и само това че не може да се променя зума по време на клип пречи фотоапарата да се ползва като видеокамера ...

Просто трябва да се огледа добре или да се взима от проверен източник за да не боли главата после. Не че като се вземе някоя сапунерка и се окаже че не е това което сме искали не боли пак главата ...
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

ReeT

аз имам панасоник FZ30 и мога да кажа че е перфектен, за времето си беше много добър сега 8мп може да са во малко но снимките на 1 мп спокоино могат да се конкорират е тези от сапунерка на 8 мп. е при първите 100 снимки 99% не бяха на фокус ама това е то широкиа обектив

barabata

Цитат на: ReeT - 10.02.2010 17:13
аз имам панасоник FZ30 и мога да кажа че е перфектен, за времето си беше много добър сега 8мп може да са во малко но снимките на 1 мп спокоино могат да се конкорират е тези от сапунерка на 8 мп. е при първите 100 снимки 99% не бяха на фокус ама това е то широкиа обектив
Мегапикселите е чиста проба квадратура на снимката и нищо повече . Няма никакво отношение към качеството на снимката. В повечето случаи дори се постигат нужните мегапиксели чрез интерполация от по-малък размер и така се постигат евтини сапунерки с малка матрица , малки обективи , но смело и гордо предлагащи 100 мегапиксела че и отгоре...

Предпочитам с качествен апарат да направя снимка с 3 МП или дори 2 МП и да не ми се налага в последствие да си конвертирам картинка от 8 МП или повече на по-малко за да се подобри качеството ...
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

ReeT

много добре си го казал то и на мен на там ми клонеше мисълта но ти много добре си го казал  *thanks

gecatax

В крайна сметка се спрях на втора ръка някой DSLR като D40 D40x D60 само да ми падне някоя оферта небързам да си го вземам.

-250л.

zariio

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.org%2F49ki5eazv%2F10494175_10152367057258271_2072129839_o.jpg&hash=c59af89265d29439b6cc64736d6ad480b08a97c1

Kpuc

По принцип съм фен на Nikon и бих ти казал да го взимаш!  Обектив..зависи от парите ,които искаш да вложиш и какво точно искаш да снимаш, но NIKKOR 18-55 mm е доста добро обективче за начинаещ фотограф, а и не само! Според мен и цената му не е чак толкова голяма! Успех в търсенето!  ;-)

gecatax

Цитат на: zariio - 26.02.2010 16:52
А после за обективи :-)
Вземам си един такъв с китов и като му свикна и стана по-добър тогава, лошото (не че е лошо де ама..) е че се запалвам по фотографията та да видим...

-250л.

Асен Евгениев

Цитат на: Kpuc - 26.02.2010 17:01
По принцип съм фен на Nikon и бих ти казал да го взимаш!  Обектив..зависи от парите ,които искаш да вложиш и какво точно искаш да снимаш, но NIKKOR 18-55 mm е доста добро обективче за начинаещ фотограф, а и не само! Според мен и цената му не е чак толкова голяма! Успех в търсенето!  ;-)
Тоя NIKKOR много го хвалите. Някой да пусне снимки, да видим колко е остър.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

gecatax

Цитат на: akapulko - 26.02.2010 20:38
Тоя NIKKOR много го хвалите. Някой да пусне снимки, да видим колко е остър.
E той да не е един модел де.Има много.В българия най-разпространени са никон и канон (за DSLR) , защото има обективи за тях и не са на космическа цена спрямо други производители.

-250л.

Kpuc

Ето тук е снимано с такъв обектив, както и с едни друг! Това са снимки на един мой приятел, разгледайте ги  *THUMBS UP*

Similar topics (5)

17662

Публикации: 18
Прегледи: 15885

4479

Публикации: 13
Прегледи: 7967

2656

Публикации: 8
Прегледи: 5388

5045

Публикации: 29