• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.06.2024 13:16

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Anomalochromis thomasi

Започната от nina, 09.08.2008 15:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

nina

Отдавна се каня да ви пусна снимки на моите хубавци. Имам ги от 30 март 2008г., вече са на 4 месеца и изглеждат така:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=270430

spetsa

Допадат ми определено.При теб ли са се люпили или са взети отнякъде.Нещо специфично при отглеждането им ,освен че в аквариума трябва да има укрития.Като разгледах снимките,не видях други риби,пробвала ли си да ги гледаш с други,пише че са мирни.

Лора

Сладури.*THUMBS UP*
Защо чуждите риби винаги са били по красиви.Последно време,нещо се запалих по цихлидите,та се чудя и тези как биха понесли русенската вода. ;-)  :-P
Да са ти живички и здравички,по малко проблеми да имаш с тях и по-скоро нов дом да им вземеш.  ;-)
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

nina

При мен хвърлиха хайвера на 30 март. На другия ден подарих родителите на един съфорумник, но доколкото знам, все още нямат друго поколение. Сигурно има някаква тънкост при размножаването, защото неговия аквариум е три и половина пъти по-голям от моя и явно това не е критерий. Аз лично нищо специално не съм правила. След като хайвера се излюпи и проплуваха беше малко трудно със захранването, но съм се справила, защото нямам умряла рибка  :-) Тук е момента да благодаря на Биг Гонзо за добрия избор на храна, както и на Коко, който ми я достави  *privet*, тъй като не можах да се справя с опита да изкарам инфузории, а пък артемия дори и не пробвах да люпя. Родителите бяха в общ аквариум заедно със 10 пристели и горе долу толкова анциструси. Не е имало войни, но при хвърлянето не допуснаха никой до камъка с хайвера. Сега малките, 35 на брой, живеят с още 10 малки анциструси в 30 литров аквариум, който обаче скоро ще им стане тесен. Живот и здраве, като се върна от море, ще ги мисля.
Цитат на: Лора - 09.08.2008 16:51
Последно време,нещо се запалих по цихлидите,та се чудя и тези как биха понесли русенската вода. ;-)  :-P
Правих някакви тестове на водата преди, но честно да си кажа, почти нищо не разбрах, освен, че водата ни е мека. Доколкото знам и съм се ровила във форума, Тони /абаро/ също е развъждал томаси. При тях водата коренно се различава от нашата. Преценката ми - косата ми става на клечки в Бургас, тук - не  :-) Явно не са претенциозни по отношение на водата.