• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

16.07.2025 23:41

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Развъждане на Данио

Започната от NO CARRIER, 09.03.2005 19:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

discus

Цитат на: mp450 - 10.01.2008 20:44
Едва ли ще хвърли няколко зрънца.Може другата част да е изядена.Мойте бяха влезли по мрежата и ядяха, може и при теб да е станало така. *dontknow*

ПС: за дискус: за ампулариите ми го бяха казали в темата коато бях отворил , че била бърза и можела да хване малките.Така че не съм аз виновен.Дадох съвет какъвто м и дадоха на мен.

Ако ти кажа че като скочиш от 10 етаж на някоя сграда и паднеш на земята нищо няма да ти има, едва ли ще го направиш, така че това че някой нещо ти бил казал, не е оправдание за да го пишеш с такава сигурност. Ампулариите може да са всичко друго но не и бързи, да могат да убият личинки , но ако същите когато спят стоят по дъното.

ilsa

:'( избиха ми ги  :'( майка ми сутринта е изкл нагреавтела уш за малко е сега отивам и гледам 20 градуса. Само 2 видях дано да оцелеят ;( Явно  ще зареждам пак след няколко дена. 7 дена достатъчни ли са им за да хвърлят пак?
70л 86х30х26

p4elara

Цитат на: ilsa - 11.01.2008 14:56
:'( избиха ми ги  :'( майка ми сутринта е изкл нагреавтела уш за малко е сега отивам и гледам 20 градуса. Само 2 видях дано да оцелеят ;( Явно  ще зареждам пак след няколко дена. 7 дена достатъчни ли са им за да хвърлят пак?
Задръж на 10  @}->--

Desmoria

Цитат на: discus - 11.01.2008 13:10
Ампулариите може да са всичко друго но не и бързи, да могат да убият личинки , но ако същите когато спят стоят по дъното.

Направо ме уби с това изречение, докъто разбера кой какво е убил ... :-D
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

rookie_gyn

Не би трябвало да са умрели - падането на температурата е критично за хайвера повече отколкото за личинките. Още повече, че даниото е една от най малко капризните риби. Причината за смъртта може и да е деруга.

ilsa

а възможно ли е просто да са си седнали на дъното като преди и като се стоплят пак да се разплуват ??? Защото виждам по дъното няколко. А по колко трябва да ги храня? храната ми е сера микрон
70л 86х30х26

p4elara

11.01.2008 19:01 #171 Last Edit: 11.01.2008 19:03 by p4elara
http://video.neogen.bg/user/REZAKA89/5z8u0rrpzh3ogl0fr5adbicbe9schbbm/ Извинявам се за лошото качество.

mp450

А дискус прочети последните мнения за хайвер на коридорас и там хората са писали че ампулария е убили личинките.

Живко

Цитат на: mp450 - 11.01.2008 20:36
А дискус прочети последните мнения за хайвер на коридорас и там хората са писали че ампулария е убили личинките.

Дискус ти обясни ясно, че ампуларията не е състезателен кон.
Също така те предупреди да не пишеш за нечии съвети.
В една друга тема ти намекнах да не постваш цитати от статии, които вероятно са били прочетени.
Хората се интересуват от споделен опит. Ако нямаш такъв си траеш или питаш.
Ще задам въпрос, който вече ми омръзва да повтарям.
Какво ще стане, ако в следствие на твои съвет някой си умори рибите или му съсипеш няколко седмичен, месечен или годишен труд? Добре ли ще се чувстваш?

Това не е шега или място за губене на време. Обсъждаме живи твари.
Разбирам ентусиазмът ти. Всички сме минали през този период и сме правили грешки. Повечето сме успели да конролираме нетърпението си. Това е важно за един акварист.
Ти си на ред.
Никой не се е родил научен.

mp450

Както и да е.Щом не мога да ви го обесня-оставете.А за личния опит: прди 2 седмици имах хайвер на данио, сложих малка ампулария и на другата сутрин нямаше никакви рибки.Това е от личен опит.

Desmoria

Това е така, ампуларията си е сравнително "хищен" охлюв и яде дребосъците по дъното при удобен момент. Просто това което му се изпречи на пътя и става за ядене се изяжда. Моите ампуларии обожаваха жив тубифекс, захващаха се за хранилката и го издърпваха от нея. Но ако трябва да съм честна, този тип охлюви не са от най-мудните. Ето защо и се явява такава заплаха за мъниците, които немогат да отреагират бързо и да избягат.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

dido69

щте се пръснат имам 3 мажки и 3 женски

batRambo

Отдели една женска и 3-те мъжки, сложи мрежичка на дъното така че да не изядат хайвера, около 15- 20 см воден стъкб, добра аерация омекоти водата (ако трябва и с дестилирана). Това е основното. Успех .

mp450

Живко

Добре дошъл във форума!

Има сигурно 100 отговора на така представеният въпрос.
Трябва да не са прехранвани.
Водата да е чиста. При положение, че не знаем каква ползваш, бих те посъветвал да ги пуснеш в чешмяна, пестояла няколко дни и същевремено аерирана през това време.
Рибите трябва да са били разделени мъжки от женски поне седмица, най-добре две.
Ден преди да се заложат в развъдният аквариум не се хранят.
Никой не се е родил научен.

Similar topics (5)

57253

Публикации: 3
Прегледи: 4272

59975

Публикации: 1
Прегледи: 1165

8489

Публикации: 20
Прегледи: 17006

11793