• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

12.07.2025 20:27

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Развъждане на Данио

Започната от NO CARRIER, 09.03.2005 19:03

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

миа

Моите даниота не хвърлиха хайвер май :-(.Но не е сигурно-може и аз да не го забелязвам.Не съм виждала как изглежда.Всъщност тук имаше едно филмче как данио хвърля хайвер.изгледах го-имам такива топченца,но не са на купчинка.
: 09.01.2008г 11:11ч
Между другото-защо имам 5 звезди и всички имат 5 звезди-какво става?

mp450

WOW 5 звезди.При мен не всичкия хайвер беше на купчинка, имаше и разпръснати зърна.Ако на женската и е за първи път може да хвърли малко.

миа

Разкрих мистерията с 5-те звезди.Всички вече ги имат,но щом са при всички случаи 5,а не се променят от броя публикации не разбирам защо въобще да ги има.Както и да е.Наистина има топченца,но те са адски малко и са много разпръснати,ще почакам да видя какво ще стане.Женската е много малка-непълнолетна е даже :-D!

mp450

Обикновено са като в пашкул и има няколко разпръснати зърна.А както ти казваш, че е непълнолетна  :-D може да са малко зрънцата. :-)

миа

Ще изчакам още ден-два,но съм сигурна,че нищо няма да излезе.

mp450

Не бъди сигорна, защото и аз мислех така пък какво стана- 98% се излюпиха. *THUMBS UP*

ilsa

Искам да попитам дали е рано да сложа ампуларии те след като не всички рибки плуват все още???
70л 86х30х26

mp450

09.01.2008 22:19 #157 Last Edit: 10.01.2008 20:40 by mp450
По - добре изчакай всички да започнат да плуват.

ilsa

e не вярвам да успее да настигне некое данио и да го изяде а и имам само  от тези спираловидните мъничките кото се заравят в грунда
70л 86х30х26

mp450

Това са мелании.

Desmoria

Абе хора оставете рибките да станат на 1-2 седмици и тогава пускайте охлюви. Иначе аз бебета бети съм гледала с бебета анциструси - чудесна работа вършат.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

миа

Имам един въпрос-видях едно зрънце(специално на него му обърнах внимание) което беше леко деформирано,но с цвят на кокосово мляко сипано в чаша.Това хайвер на данио ли е?Малко ме е срам да питам,ама може ли женската да е пуснала само 1-2 зрънца

Desmoria

Ами зависи какви риби имаш, но обикновенно като е бяло вътре, значи не е оплодено. Изключение прави хайвера на някои видове сомове, като коридорасите например.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

миа

Ми,не е бяло някакво мътно е...Колко най-малко зрънца може да пусне женската?

mp450

Едва ли ще хвърли няколко зрънца.Може другата част да е изядена.Мойте бяха влезли по мрежата и ядяха, може и при теб да е станало така. *dontknow*

ПС: за дискус: за ампулариите ми го бяха казали в темата коато бях отворил , че била бърза и можела да хване малките.Така че не съм аз виновен.Дадох съвет какъвто м и дадоха на мен.

Similar topics (5)

57253

Публикации: 3
Прегледи: 4268

59975

Публикации: 1
Прегледи: 1161

8489

Публикации: 20
Прегледи: 16964

11793

Публикации: 42