• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

12.07.2025 10:59

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Развъждане на Данио

Започната от NO CARRIER, 09.03.2005 19:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

rumenminimal88

Колеги, както споменах вчера пуснал съм в един аквариум зебрички за развъждане, обаче се появи един проблем- водата стана бяла...? От какво според вас е проблема? Няма нищо ненормално в поведението на рибките за сега, ама знам ли? Кажете какво да направя!

Bolta

Цитат на: rumenminimal88 - 08.11.2010 20:04
Колеги, както споменах вчера пуснал съм в един аквариум зебрички за развъждане, обаче се появи един проблем- водата стана бяла...? От какво според вас е проблема? Няма нищо ненормално в поведението на рибките за сега, ама знам ли? Кажете какво да направя!
Да не би , цялата вода да е нова ? Сложи ли аквариумна вода ? Побеляването на водата при мен се получаваше , когато стартирам аквариум с "нова" вода .

митко

Ами,смени я.Ако искате моментален резултат пуснете женските,хранете с жива храна-хируномус,или замразена ,за 2-3дни и чак тогава пуснете мъжките.Резултатът е гарантиран.А водата побелява от мърсотия и храна.Не хранете докато размножавате.Водния стълб да е около15см.височина.Аквариума да е дълъг.След като хвърлят хайвер,родителите се вадят.Пуска се слаба аерация.След като ПРОПЛУВАТ малките се захранват с инфузорий,жълтък или СЕРА МИКРОН.Аквариумчето с малките се сифонира през ден-два ,и се долива преседяла,прясна вода.Не е задължително да се топли водата,но е хубаво.
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

rumenminimal88

50 на 50 от аквариума и прясна престояла 2 дни, воден стълб 13см. не са яли от вчера(нищо им няма) по дъното няма нищо. Всичко е нагласено както трябва(прочетох зялата тема от-до). Просто не знам защо водата побеля смених 30% с прясна ще видим как е утре. Въпроса е от какво може да побелее водата(не ми се е случвало дори когато стартирам аквариум) и дали ще им стане нещо на рибоците?

митко

Да не би да е от хлор,но това при условие,че си сипал от чешмата.Иначе нямам обяснение.Някаква храна,лекарства?
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)

rumenminimal88

Ами поизбистрила се е вече. А прясната вода наистина е от чешмата, точно за това сложих Aquatan на Sera, който трябва уж да неутрализира хлора и другите вредни елементи във водата. Възможно ли е да е от него? Иначе никакви други препарати, лекарства и т.н. А относно храната не съм ги хранил откакто ги пуснах. Обаче едната женска е хвърлила, а другата не. Да я изчакам ли още малко (примерно докато започне да се люпи хайвера) или да ги махам, защото за момента не разполагам с друг аквариум? И ако ги оставя още малко да ги нахраня ли все пак, че ме е страх не вземат да умрат от глад?

Наистина много благодаря на всички които отговарят на може би смешните ми въпроси!

Caxapa

Който хвърли- хвърли хайвер. Местиш родители и "публиката" отново в общия и чакаш да тои се излюпи хайвера. Докато траят любовните игри и хвърлят хайвер не се хранят за да не си отвличат вниманието.  Толкова  няма да почнат да умират от глад. Но за бъдещото поколение си трябва храна приготвена О-време!

pachoo

Защо така се получи?
Преди 2 седмици бях отделил 2 женски и 2 мъжки розови даниота. На другия ден имах един куп хайвер от който само 10-15 зрънца се виждаха да са бели. На другия ден почети всички бяха побелели, и бяха хванали нещо като бял плесен.
Вчера реших да отделя една мъжка и една женска, Сложих 50 процента аквариумна вода и 50 прясна обработена със сера акватан. нагласих температурата на 26 градуса (толкова е в големия аквариум) и прехвърлих една женска и 2 мъжки. Увеличих температурата съвсем плавно на 28 градуса. Има камъче с аерация. Тази сутрин гледам женската е хвърлила супер много хайвер, но почти всичкия е бял :(. На какво може да се дължи това? Въдях също така и прозрачни зрънца, но са доста малко. Сега мисля да взема една пипетка и да изчистя белите зрънца и да оставя само прозрачните, но някакви съвети да ми дадете против този "мухъл"?

И още един въпрос, ако взема второто женско данио, което е пълно също с хайвер и го сложа тази вечер при двете момченца, дали ще им дойде в нагорнище или да изчакам една седмица да отморят пичовете? Те така и така не могат да оплодят хайвера като хората, поне женските да се облекчават  *CRAZY* *ROFL*.
Поздрави Пламен.

митко

Пламене,щом е побелял веднага,има вероятност да не е оплоден.Изчакай няколко дни и пусни една група.Колкото певече ,толкова по-добре. *DRINK*

pachoo

Здравейте пак! Съжелявам, че пак ви занимавам с моите глупости, но днес сутринта като загледах видях, че хайвера е доста по голям прозрачен с малка бяла точица вътре. Мухъл не се вижда. Това нормалния хайвер ли е или само си въобразявам?

Lucio

Такова трябва да е .https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi56.tinypic.com%2F2qvqhjc.jpg&hash=20806e5f44f6edbead049e3b697495815208c855

pachoo

Мерси Lucio точно такова изглежда без яйцата с черните рибки. Утре може да очаквам бебешоци  *YAHOO* *YAHOO* *YAHOO*

Bolta

Рибките станаха на 50 дни.
Този по-едрият , който минава отвреме на време е от друго поколение , но е малко недъгав и изостана с растежа си . Устичката му е отворена и е с изкривен гръбнак . :-(
Ето ги и мъниците . :-)

zlatna_ribka

Ако човек не открие нещо, за което си струва да умре, той не заслужава да живее

BULLTERRIER

Колега г/д колко са рибетата като броика

Similar topics (5)

57253

Публикации: 3
Прегледи: 4268

59975

Публикации: 1
Прегледи: 1161