• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.07.2025 07:33

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Развъждане на Данио

Започната от NO CARRIER, 09.03.2005 19:03

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Alexfield

Аз също тези дни опитах даниовците за хайвер и се получи - на 2-рия ден имаше. Една женаска беше умряла заклещена между мрежата и стъклото, но... жертви минаги може да има... После хайверът плесеняса целия. Аз, докато сложа метиленово синьо и вече беше късно  - хванах се за главата. Махнах с ръка. Спрях светлината и отоплението - температурата падна в последствие на 19 градуса.
След 2 дни жената реши да погледне да види - то имало живот там - освен че ме нахока, преброи 7 личнки.
Вече са преброените са 10 - горе-долу и вече температурата е ок: 25 градуса и ги захранваме с сера микрон.
Интересното е, че се появиха планарии - щъкат из целия аквариум 10 литра е. Долу на дъното има някакви цветни плесени, които държат неоплодения хайвер, по стъклата се гърчват една камара планарии, но около 10-те малки даниовци са добре.
Да, забравих да кажа че там има и няколко планорбиса. Изобщо така се получи този път, че всичко е наопаки  :-D Сигурно тези оцелели 10 бройки ще са безсмъртни  *THUMBS UP*

Та, какво исках да кажа: Неведоми са пътищата на природата  *dontknow*
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Bolta

Дааа ... оказва се , че даниото е една наистина "яка" , издръжлива риба .
Аз преди малко се опитах да преброя плуващите - около 40 ги изкарах , а има поне още толкова , които са по стените и по дъното и правят въртеливи движения отвреме на време .
Иначе този път успях да опазя хайвера от плесенясване . Веднага след хвърлянето прибавих трипафлавин - около 6 капки на приблизително 6-7 л. вода и явно той е подействал .

NO CARRIER

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Bolta

Хора , кажете след колко дни мога да храня даноивците с артемия . Излюпиха се на 12.10. , всичките плуват вече , а днес им дадох пак малко и продължават да "бягат" от нея .  *dontknow*
Иначе от този опит , успеха е по-голям . Според моите наблюдения ....може би има между 100 - 200 дребосъка .

MeTogu

Поне седмица на друга микро храна.След това може артемия.Но нали знаеш че  трябва да я заложиш поне ден по-рано.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Bolta

Даа това го знам . Благодаря !

BULLTERRIER

на 10-тия ден по4ваи

Caxapa

Супер са малките  но ми се струва,че е много силна аерацията. Създава се много силно течение и се изтощават рибките.Рано е още за такава силна аерация. Ако нещо бъркам нека колегите които се занимават с данио да ме поправят. Поздравления още веднъж за бебешоците.  *THUMBS UP*

BULLTERRIER

намали въздуха малките ще издъхнат :-)

dok70

Сложи гъба и пусни няколко планорбиса!
*THUMBS UP*
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

Bolta

Благодаря , колеги !
Аерацията по-принцип съм я намалил посредством кранче на шлауха . Може би на клипчето е по-силна , но са взети мерки .
Мислех да слагам вече гъбата , но незнаех точно кога . Все пак са доста малки и ме беше страх да не ги затиска някакси гъбата и да ги умори .
За планорбисите - сложих 6-7 бр. , но ги извадих . Помислих си , че като спят през нощта рибките ....и планорбисите , ще си похапват от тях .  *CRAZY*
Но щом , не би трябвало да има проблеми , ще сложа гъбата и планорбисите  *THUMBS UP* .
*thanks

BULLTERRIER

Ако ме пита6 мене не слагаи гъба нито планорбиси си4ко е ОК само по малка аерация на въздуха *BRAVO*

Alexfield

Моите са с аератор + гъба още от хайверчета  :-D
Няма заклещени, но пък трябва да свикват с трудностите от малки, че като ги пусна в големия аквариум ще са като гладиатори  >:o
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

rumenminimal88

Всичко ми е горе-долу ясно относно развъждане на данио след като последните ми 2 дни преминаха в ровене из форума. Имам само 2 въпроса на които се надявам да намеря скоро отговор. На 5-6 месеца дали са полово зрели(става въпрос за двата мъжкара които имам)? През колко време женската хвърля хайвер и как да разбера кога точно да я отделя от общия аквариум?

Similar topics (5)

11793

Публикации: 42
Прегледи: 28423

58651

Публикации: 1
Прегледи: 2282

59990

Публикации: 1
Прегледи: 3025

15567

Публикации: 19