• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 15:41

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Развъждане на Данио

Започната от NO CARRIER, 09.03.2005 19:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Теодор Буров

Прочетох,разгледах,видях ама самоче не мога да разбера като си сложа тоя грунд и си посадя разстенията и като ми стане мръсна водата как ще си я почиствам?Пак ли трябва да си преливам наново вода? :buff:  И също в нашето зоо магазинче нямаше грунд и чичкото ми каза да видя (под аптеката,която е под поликлиниката) та от там да си взема вместо да си хабя парите.

П.С.
Със помпичката ми дадаха един маркуч и една гъба..та сигурно на нея попадат остатъците 

petarvalchev

Цитат на: Теодор Буров - 06.06.2010 15:31
Прочетох,разгледах,видях ама самоче не мога да разбера като си сложа тоя грунд и си посадя разстенията и като ми стане мръсна водата как ще си я почиствам?Пак ли трябва да си преливам наново вода? :buff:  И също в нашето зоо магазинче нямаше грунд и чичкото ми каза да видя (под аптеката,която е под поликлиниката) та от там да си взема вместо да си хабя парите.

П.С.
Със помпичката ми дадаха един маркуч и една гъба..та сигурно на нея попадат остатъците 

Да. В гъбата попадат голяма част от нечистотиите в аквариума ти. Затова всяка седмица я чисти. Като я махаш я обхващай с торбичка, за да не падат поетите от нея боклуци. Не виждам нищо сложно да се сменя водата, когато в аквариума има грунд и растения. Та то в 99,9% от аквариумите ги има. Просто с маркуча източваш 20% от водата и после отново с маркуча наливаш. Има теми писани относно смяна на водата. Прочети ги много добре.

Теодор Буров

Ок.Благодаря мноогооо  *DRINK* *thanks
само последно два въпроса:
1)може ли линк за тази тема за почистването?В търсачката неможах да намеря
2)Когато търсех за темата видях друго нещо...за мрежичката която се използва за хайвера-може ли вместо мрежичка,камъчета?
3)Как точно мъжката рибка опложда хайвера?Защото като гледах миналия път то все едно го ядеше... *NO*

petarvalchev

Смяна на водата
Казаха ти няколко пъти да прочетеш темите, които са в менюто отляво. Там има всичко.

Хайвера не става да е между камъчета. Най-добре с мрежа.
Успех с даниотата.

Caxapa

Цитат на: petarvalchev - 06.06.2010 16:30
Смяна на водата
Казаха ти няколко пъти да прочетеш темите, които са в менюто отляво. Там има всичко.

Хайвера не става да е между камъчета. Най-добре с мрежа.
Успех с даниотата.
Кой е казал , че не става с камъчета? Нима в природата да има мрежички или нещо подобно? Просто с мрежичката  се постига по-голям ефект предвид, че аквариума е затворен  водосбор а в природата се размножават в течащи води. Преди години предполагам(не съм гледал профила ти) още не си се бил родил когато развъждахме данио с камъчета или стъклени топчета на дъното. За чистата и прясна вода си прав.Есътествено за да не подвеждам младия колега който повече пита отколкото чете бих искал да добавя, ЧЕ камъчетата трябва да са достатъчно големи но и плътно само един слой подредени за да попадне хайвера помежду тях но и не да бъде достигнат от родителите поне докато трае хайвероотлагането.. Хайде със здраве и слушайте и тези които преди вас са вадили данио и са се радвали на поколението му.  *DRINK* *DRINK*

Теодор Буров

Цитат на: Caxapa - 06.06.2010 16:52
Кой е казал , че не става с камъчета? Нима в природата да има мрежички или нещо подобно? Просто с мрежичката  се постига по-голям ефект предвид, че аквариума е затворен  водосбор а в природата се размножават в течащи води. Преди години предполагам(не съм гледал профила ти) още не си се бил родил когато развъждахме данио с камъчета или стъклени топчета на дъното. За чистата и прясна вода си прав.Есътествено за да не подвеждам младия колега който повече пита отколкото чете бих искал да добавя, ЧЕ камъчетата трябва да са достатъчно големи но и плътно само един слой подредени за да попадне хайвера помежду тях но и не да бъде достигнат от родителите поне докато трае хайвероотлагането.. Хайде със здраве и слушайте и тези които преди вас са вадили данио и са се радвали на поколението му.  *DRINK* *DRINK*
Стъклени топчета?Да не става въпрос за подобни на тези? http://img32.imageshack.us/i/782pxballsofglass.jpg/

Caxapa

Точно такива но не точно *CRAZY* Топчета които са от прозрачно стъкло, нищо, че вътре са с листенца и подобни. Останалите -цветните не стават понеже съдържалинякакви токсини. Това се говореше преди години от старите акваристи с които контактувах и ме учеха на "занаят".

Bolta

Развъждане на Данио
Развъждане на розово данио
Размножаване на розово Данио
Ето 3 теми ....там има всичко , от което се нуждаеш ....и мрежички и камъчета и топчета и т.н.
Иначе ти приготви ли си аквариум , в който да ОТГЛЕЖДАШ рибките и такъв в който да ги РАЗМНОЖАВАШ  ?

Теодор Буров

За моето данио се отнася 1-вата тема която вече съм чел три пъти.
Да.Намерих си два аквариума..друга седмица ми пристига и грунда и сифона(помпичката за източване на водата).
: 07.06.2010г 23:11ч
А и също да ви питам има ли някакъв максимум за аквариума?един 66 литров ще става ли за данио?

Bolta

Да , ще стане .
Други риби , ще гледаш ли в него?

Desmoria

Цитат на: Теодор Буров - 08.06.2010 22:30
А и също да ви питам има ли някакъв максимум за аквариума?един 66 литров ще става ли за данио?

За развъждане или за отглеждане на рибките?
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

Теодор Буров

Цитат на: TOXIC - 09.06.2010 10:44
За развъждане или за отглеждане на рибките?
Нее просто за отглеждане.. :popcorn:

Alexfield

За отглеждане няма максимум. Моите даниота живеят в 540 литра.
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Bolta

Напълно подкрепям твърдението на Alexfield .
66 литра е по-скоро на ръба на минимума - за отглеждане на данио .
Пак казвам - принципно може да се гледат в 66 литров , но все пак те са ''игриви и бързи '' рибки , почти не стоят на едно място , обичат да плуват доста - следователно , колкото по-голям съд толкова по- добре .

Alexfield

Ами то и в 30 литров могат да се гледат... ама ще са значително по-малко от 20 рибета. А даниото е стадна риба. Седи красиво когато са поне 15-20 и обитават горния слой и правят тегели наляво-надясно като на олимпиада в плувен басейн  :-D
Иначе е непретенциозна риба. Ще оцелее при много по-лоши условия: 10 литра с 1 данио, 2 гупи, 2 хелера, 2 молинезии и 1 анцитрус.
Някои търсят естетика и радост за окото, а други се радват как рибите им са живи въпреки лошите условия - въпрос на вкус...
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Similar topics (5)

59975

Публикации: 1
Прегледи: 1167

8489

Публикации: 20
Прегледи: 17035

11793

Публикации: 42
Прегледи: 28412

58651

Публикации: 1