• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

12.07.2025 18:42

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Развъждане на Данио

Започната от NO CARRIER, 09.03.2005 19:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

gipsa

Сега като се замисля , може ли проблема да идва от малкия размер на единия мъжки ( по принцип с него се гонят най-много)?

Desmoria

Смени малко вода с прясна.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

Теодор Буров

Имах две рибки данио съответно от мъжки и женски пол.Вчера сутринта видях как пускат хайвери,но по едно време почнаха да си го изяждат и за това отделих големите данио от хайвера.Та сега въпроса ми е ще се радвам ли на малки рибки данио и кога или нещо се е объркало...ии не съм копувал никакви дунапренови мрежички и други такива...просто един аквариум(сферична форма),камъчета и едно водорасло но го махнах! *dontknow*

Desmoria

31.05.2010 14:06 #333 Last Edit: 18.12.2013 14:09 by Desmoria
Ами ще трябва да изчакаш и да видиш дали нещо ще излезе, макар че в тия условия дори и да се излюпи нещо няма да оцелее дълго време. А това със сферичното аквариумче, няма да го коментирам. Вземи си хубав правоъгълен аквариум, хем на рибките ще им е по-добре, хем и ти ще ги виждаш по-хубаво.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

Теодор Буров

Да тази седмица като ходим ще си вземем аквариума от другата къща..той е правоъгълен..мм не съм сигурен но май 7литра.А има ли някакво ограничение на водата и това колко голям е аквариума?

Bolta

1). 7 литра за хайвера ...горе долу става , но незнам как ще го прехвърлиш в него . Водния стълб трябва да е от порядъка на 10 - 15 см 
2). На хайвера му трябва аерация , но не много силна т.е. да не се върти като центрофуга във водата.
3). След като имаш само 1 мъжки - можем да приемем , че не всичкия хайвер е оплоден .
4). Ако не плесеняса хаивера и все пак се излюпят личинки , те са много малки и ще трябва да внимаваш със захранването им .
5). Температурата на водата трябва да бъде постоянна т.е. да няма резки промени на градуси . Препоръчителна температура 26-28 градуса .
/моите се излюпваха на 28/
6). Ако спазиш тези основни неща ...след 24-36 часа , ще се излюпят малки.
Успех !  :-)

Теодор Буров

Много ти благодаря!Само няколко въпроса:
1)За аерацията..това не беше ли с една помпичка да предоставя въздух до рибките/водата ии по колко пари са в магазините горе долу?
2)Вместо този воден стълб може ли да използвам линийка?
3)Рибките само по 1 път ли снасят хайвер?

username_alex

1. да, помпа с маркуче е най-много 5 лв
2.  не си разбрал - трябва височината на водата в аквариума да е 10-15 см
3. женската може да хвърля хайвер редовно, не е само 1 път, както при живородките

Теодор Буров

Купих помпичка заедно със някаква гъба и маркуч...всичко ми излезе 13 лв.Ta сега си имам камъчета,водорасло(самоче е някакво пласмасово  :-( ), помпичка, блатно охлювче(едно за сега),някакви подобия на рапанчета които чичкото каза че са от Гърция и това е...трябва ли да купя още нещо?Аз попитах "чичкото" :-D за нагревателче или термометър ама той вика да копувам такива чак есента.

kdravia

Цитат на: Теодор Буров - 02.06.2010 21:09
Купих помпичка заедно със някаква гъба и маркуч...всичко ми излезе 13 лв.Ta сега си имам камъчета,водорасло(самоче е някакво пласмасово  :-( ), помпичка, блатно охлювче(едно за сега),някакви подобия на рапанчета които чичкото каза че са от Гърция и това е...трябва ли да купя още нещо?Аз попитах "чичкото" :-D за нагревателче или термометър ама той вика да копувам такива чак есента.
Разкарай"блатното" охлювче.
Докато има шарани,ще има и рибари!

bluefire

и почни да четеш малко повече  :-D

Bolta

Цитат на: Теодор Буров - 31.05.2010 14:14
Да тази седмица като ходим ще си вземем аквариума от другата къща..той е правоъгълен..мм не съм сигурен но май 7литра.А има ли някакво ограничение на водата и това колко голям е аквариума?
Този аквариум за хайвера ли , ще го използваш . Защото даниото са рибки , които обичат доста да плуват и са много подвижни ....т.е. трябва им повече пространство. Не е лошо да ''разкараш'' аквариума със сферична форма и ако имаш възможност да си вземеш поне един 30 - 40 литров , в който можеш да сложиш повече от 2 рибки данио /все пак са пасажни рибки/ и да им се радваш .  :-) А този аквариум от 7 литра - можеш да използваш за развъждане ...т.е. за хайвера им .

П.П. Аз работя в твоя град /на центъра/ и ако се сдобиеш с аквариум и грунд - мога да ти дам няколко истински растения да си засадиш .  :-)

Теодор Буров

Цитат на: bolta - 02.06.2010 23:52
Този аквариум за хайвера ли , ще го използваш . Защото даниото са рибки , които обичат доста да плуват и са много подвижни ....т.е. трябва им повече пространство. Не е лошо да ''разкараш'' аквариума със сферична форма и ако имаш възможност да си вземеш поне един 30 - 40 литров , в който можеш да сложиш повече от 2 рибки данио /все пак са пасажни рибки/ и да им се радваш .  :-) А този аквариум от 7 литра - можеш да използваш за развъждане ...т.е. за хайвера им .

П.П. Аз работя в твоя град /на центъра/ и ако се сдобиеш с аквариум и грунд - мога да ти дам няколко истински растения да си засадиш .  :-)
Амм..този аквариум който ще си взема от др къща..всъщност е бил много повече от 7литре ама просто аз сум бил малко тъп и не съм знаел..той такъв правоъгълен и става за рибки,хамсетри и такива..
таа какво е това грунд?И незнам може да си ме виждал на центъра(почти всеки ден съм там)защото караме скейт..

TeveZ

Братле разбирам,че още ти е малко трудно в света на Акваристиката,но както казват колегите,започни да четеш малко повече полезна литература за рибките и техния свят  ;-) В някой приличен зоо магазин със сигурност ще намериш грунд   :-) :-) Успех  *THUMBS UP*

Bolta

Ето тук можеш да прочетеш за грунда . Не е лошо и цялото изскачащо меню от ляво да прегледаш .

Similar topics (5)

57253

Публикации: 3
Прегледи: 4268

59975

Публикации: 1
Прегледи: 1161

8489

Публикации: 20
Прегледи: 16963

11793

Публикации: 42