• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

12.07.2025 18:42

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Развъждане на Данио

Започната от NO CARRIER, 09.03.2005 19:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Alexfield

*offtopic
2 пъти вече успешно развъждам розово данио. Някои от тези на снимката са излюпени при мен. Не съм се похвалил досега и затова е останало впечатлението, че не съм успял  *JOKINGLY*
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Bolta

*offtopic Браво колега . При мен всичко измира още щом се излюпи  *dontknow* . От първия ми опит обаче оцеляха 2 и сега са на около 20 дни  :-) . А от втория  - вчера шаваха поне трийсетина ..... днес нищо не шава  :-(  ..сигурно бъркам някъде , но незнам къде .
А сега по темата : лошо е , че съм от Пазарджик - тук няма никакъв избор на растения , а пък и да има са едни ценииии ... за една топчица мъх , голяма колкото кибритена кутийка искат 5 лева . Нямам думи направо  *CRAZY*

NO CARRIER

Разделих тези публикации по желание на член на форума и ги местя в съответния раздел.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Alexfield

Благодаря на NO CARRIER  *privet*

Развъждането на розово данио се оказа доста лесно дори за лаик като мен.
Имам един 10 литров аквариум и женските като издуят много коремите вземам 3-4 женски и 6-8 мъжки и ги набухвам там в 10 см вода (5-6 литра) пускам им един нагревател 25 вата на 27 градуса, а на дъното съм направил мрежичка.
Никакво хранене 2-3 дни. Ако не пуснат хайвер ги връщам обратно в големия аквариум, ако пуснат - пак ги връщам.
Изчакавам да проплуват- още 2 дни.
Захранвам със Сера микрон по следния начин:
3 до 6 пъти на ден слагам съвсем малко. Мокря клечка за зъби 1 см и топвам в сера микрон да полепне и размивам в аквариума. И така 2-3 седмици. Постепенно започвам да слагам повече, а след месец и половина от излюпването започвам да ги храня със сера випан.
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

geroff

Цитат на: bolta - 24.03.2010 16:00
*offtopic Браво колега . При мен всичко измира още щом се излюпи  *dontknow* . От първия ми опит обаче оцеляха 2 и сега са на около 20 дни  :-) . А от втория  - вчера шаваха поне трийсетина ..... днес нищо не шава  :-(  ..сигурно бъркам някъде , но незнам къде .
А сега по темата : лошо е , че съм от Пазарджик - тук няма никакъв избор на растения , а пък и да има са едни ценииии ... за една топчица мъх , голяма колкото кибритена кутийка искат 5 лева . Нямам думи направо  *CRAZY*

Здрасти! Къде в Пазарджик изобщо продават мъх? От доста време търся...... и само кладенчов съм виждал?

Bolta

Аз предполагам , че моите не съм успял да ги захраня и затова може би ми измират , но скоро време ще направя 3-ти опит и , ще пиша какъв е резултата .
П.П. От първия опит - не бях слагал препарати във водата: резултат 2 рибки/ от много повече излюпени де / . От втория опит капнах 2 капки трипафлавин на 6-7 литра вода , хайвера пак се покри с бяла плесен : резултат 0 рибки .

elinceto

Най-вероятно проблемът е в захранването. Аз лично никакви препарати не съм слагала във водата и се излюпиха над 100 броя.

gipsa

Цитат на: elinceto - 10.04.2010 18:20
Най-вероятно проблемът е в захранването. Аз лично никакви препарати не съм слагала във водата и се излюпиха над 100 броя.
Ако може може ли да опишеш по-подробно как ги развъди . Благодаря предварително !  *privet*

elinceto

Ами в един 24 литров аквариум сложих камъчета на дъното и върху тях мрежа. Налях вода, която беше престояла 7 дни, като нивото на водата беше 10 см. Температурата 28 градуса. Пуснах 1 женска с 3 мъжкари. На следващия ден женската хвърли хайвер и веднага махнах родителите. Малките се излюпиха на 3 ден, а не след 48 часа, както пише на повечето места. Казаха ми, че за да се излюпят след 48 часа, трябва непрекъснато осветление. Аз лично вечерта спирах осветлението, защото не знаех , и се излюпиха на 3 ден. Артемията не ми се излюпи и затова ги захраних с жълтък от яйце - първите 3 дни,  но най-добре е да си ги захраниш с артемия.

gipsa

Ами ако сложа , примерно 2 женски с 5-6 мъжки трябва ли да чакам и двете да хвърлят хайвера си ?

elinceto

Когато едната хвърли хайвер, я извади заедно с 2-3 мъжки и остави другата, която не е хвърлила хайвера, пак  с 2-3 мъжки, защото по принцип така се размножават - на 1 женска 2-3 мъжки.Това при положение, че имаш мрежа на дъното, иначе ще изядат хайвера.

gipsa

Благодаря за бързите отговори . Това ми е последния въпрос - В момента имам 6 розови даниота в общия аквариум , забелязах , че 2 даниота се въртят в кръг и се перчят едно на друго . Това значи ли , че  мога да ги пусна само тях в развъдния аквариум или требват още мъжки ?   *privet*

LuDiQa

Попринцип както ти казаха трябват 2 3 мъжкара на 1 женска но ако искаш пробваи  ;-)
Два домата пресичали улицата. По едно време единия го сгазила кола, а другият се провикнал хилейки се:
- Ставай бе, кетчуп!

Bolta

Цитат на: gipsa - 10.04.2010 20:22
Благодаря за бързите отговори . Това ми е последния въпрос - В момента имам 6 розови даниота в общия аквариум , забелязах , че 2 даниота се въртят в кръг и се перчят едно на друго . Това значи ли , че  мога да ги пусна само тях в развъдния аквариум или требват още мъжки ?   *privet*
Зареждай ги всичките заедно по описания начин и нЕма да се плашиш.  ;-)
Аз моите като ги сложа вечерта - и на сутринта има хайвер .  :-)

Caxapa

Здравейте  и от мен. По принцип даниото  поне от книгите които съм чел си хвърля хайвера в течащи води. Ето защо се слагат камъчета, мрежа или топчета на дъното, има силна аерация и нивото на водата е до 15 см. Аквариума е добре да е дълъг и тесен . Така рибките плуват  по цялата дължина като женските хвърлят хайвера а след тях мъжките изпускат семенна течност с която оплождат хайверните зрънца. За събуждане инстинктите на размножаване е необходимо и да ги стимулираме със честа смяна на водата. Един вид имитиране на притока на прясна вода в потоците вследствие на настъпването на пролетта. Захранването може да стане и с инфузории в първите дни.

Similar topics (5)

11793

Публикации: 42
Прегледи: 28259

58651

Публикации: 1
Прегледи: 2273

59990

Публикации: 1
Прегледи: 2952

15567

Публикации: 19