• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.07.2025 17:04

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Развъждане на Данио

Започната от NO CARRIER, 09.03.2005 22:03

« назад - напред »

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Desmoria

Значи, това с разделянето си е до отглеждане на рибките. Аз лично никога не съм ги разделяла мъжки от женски, пак е ставала работата.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

Живко

Въпросът е, че при него не става.
Явно рибите трябва да се стимулират. Ако има възможност, добре е да се разделят.
Правилно гледано данио хвърля всеки ден в общият аквариум. Хвърлянето в развъден аквариум няма да е проблем. При това положение разделянето се прави за да съберат рибите повече хайвер ;-)
Никой не се е родил научен.

Desmoria

Цитат на: Живко - 18.01.2008 15:31
Въпросът е, че при него не става.
Явно рибите трябва да се стимулират. Ако има възможност, добре е да се разделят.
Правилно гледано данио хвърля всеки ден в общият аквариум. Хвърлянето в развъден аквариум няма да е проблем. При това положение разделянето се прави за да съберат рибите повече хайвер ;-)

Еххх, какво да се прави, адски си прав.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

mp450

Ще ти кажа какво направих аз:
При мен обикновено женската гони мъжкото данио.Един ден поглеждам в аквариума и виждам, че мъжкия гони и се снишават да дъното и се оплитата (така да се изкажа).И като видях това си викам , че ще хвърлят хайвер.Сложих ги в развъден аквариум около 15 см воден стълб, аератор и нагтревател (около 27С) и след два дена имаше хайвер.Малките започнаха да плуват след 5 денонощия.За всеки случай си запиши датата когато са хвърлили хайвера.При мен на всеки 12 дена хвърлят.

mp450

Как са даниотата, пораснаха ли? Моите са около 1см. :-)

ilsa

да и мойте са там  някъде и са страшно дебели и водата е супер мътна. Лошото е ,че са само 2 ;( обаче сега съм замислил друго и се надявам да ми помогнете като ми кажете дали няма да ги убия и тези двете. Искам да ги  отделя тези двете в родилката ми за гупите  докато големите отново хвърлят хайвер и после пак ще ги пусна. Дали ще им е проблем да поживеят там 2-3 дни мене не ми с евярва но... знаеш ли :)
70л 86х30х26

mp450

Според мен няма да има проблем, но зависи колко са големи дупките на родилката.Мойте са големи колкото малки гупи, а ако и твойте са толкова сигорно няма да имаш проблеми.

rookie_gyn

А може женските да са задръстени. При даниото често става. Нищо немже да се направи. Така ще си живеят и ще умрат. Не ги тъпчи много за да не набират повече хайвер.

mp450

Един продавач от магазина до нас ми каза:  че ако не искам да ми се запекът рибките (зависи от вида)  да ги слагам да хвърлят, а после каквото искам да правя с хайвера.Даже можел съм да го хвърля или да го дам като храна на другите рибки. :-(

rookie_gyn

Ако мъжките и женските се гледат заедно - трудно се задръстват, но не и невъзможно. Набират хайвер когато се хранят повече. И естествено периодично го хвърлят. Няма защо да ги делиш. Но някой път се налага.

ilsa

Така значи хвърлиха вчера сутринта хайвер и то бая  пуснах пак малките те не го закачат. Обаче пак се насъбра на една купчинка(наи вероятно заради помпата) и ме притеснява ,че пак ще плесеняса какво да направя или какво да не правя за да не плесеняса??
70л 86х30х26

mp450

Хайвера на даниото е издръжлив. Не се притеснявай, че се е събрал на купчина и при мен беше така. *THUMBS UP*

ilsa

е добре де ама не искам пак да плесенясва кво да го правя???
70л 86х30х26

mp450

Ако има достатъчно кислород нищо няма да му стане.

ilsa

Ами помпата ми е потопяема вкарва си колко то може но ми налия път яко беше плесенясал
70л 86х30х26

Similar topics (5)

57253

Публикации: 3
Прегледи: 4285

59975

Публикации: 1
Прегледи: 1173

8489

Публикации: 20
Прегледи: 17060

11793