• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 02:24

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Общи въпроси

Започната от KingNothing, 30.08.2005 13:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

CellebrO

проблема с молинезиите се реши,благодаря и за отговора относно даниото.
доста са активни,дори вече се разхождат по единично в аквариума защото явно свикнаха .хах а като ги храня става голямо шоу :)
Beauty is in the eye of the beholder.

neon4o

Здравей!
И аз имам Данио "рерио" и наистина са много хубави рибки, а относно за пола, да прав си с по голямото коремче е (женската) но все пак, аз ти предлагам да погледнеш тук - http://www.aquariumbg.com/index.php?inspage=show_item.txt&id=122&vid=1&vsearch=%Данио%20рерио% Ако вече си го видял съжелявям за спама! :-)
Те са пасажни рибки и съм ги забелязял, че се движат повечето време на стадо. ;-)
Пак и да знаеш, че Даниото е много издражлива рибка! Не се притеснявяй за поведението на Даниото, което се крие зад листото! *ROFL*

CellebrO

Май вече не се крие зад листото.Забелязах че след като свикнаха в аквариума доста чето плуват и сами :)
А някой да е виждал леопардово данио? Много ми харесаха на картинката !
Beauty is in the eye of the beholder.

SS_Division

Здрасти! Малко късно но ... И аз имам Данио рерио и много ме кефят.Имам 8 броя в 80 литра. Имам още 3 молинезии 5 анциструса и 2 сиамски водораслояда, не сматам че ще им е тясно. По въпроса за поведението моите са постоянно в движение, нямам риба която да пази територия и да гони другите. Моите са големи около 5 см и по принцип оше не различавам половете. Иначе са много готини радвай им се както аз на моите. Успех! *THUMBS UP*

CellebrO

Скоро и мойте 6 ще се преместят в по голямо жилище. Радвам им се доста,много са готини.
Бих искал да си взема и леопардови ама тук в Ямбол няма.Мился че съм виждал преди години ама....сега няма
Beauty is in the eye of the beholder.

Gad_Man

Извинявам се за спама, но в Ямбол на двете магазинчета на дика винаги е имало сякакви даниота леопардови, тигрови, воални и не воални а сега дори са докарали и червени.

CellebrO

каде е това магазинче?
Beauty is in the eye of the beholder.

Gad_Man

Магазина срещу мерцедеса и на жакото.

CellebrO

там няма,гледал съм.Трябва пак да проверя скоро но съм доста сигурен.
Beauty is in the eye of the beholder.

lpkocev

 Аквариума ми е около 54 л. Има грунд - 3-5см.. Около 30 корена растения (незнам точно какви, но са обикновени и имат големи листни петури). Рибките са ми много малко - един сом 8-10 см.(и повече не расте), един мъжки хелер мечоносец 3-4 см.(без меча), 2 охлюва и двата ми ГОЛЕМИ проблема - мъжки и женски брахиданио рерио. Когато си купих мъжкия индивид, той си плуваше свободно без никакви проблеми. Реших да купя и женска, за да не бъде самотен, като си мисля че женските индивиди трябва да бъдат по едри. Мъжкия е по-слабичък и е най-много 3 см., а женската е 3-4 см. и има коремче. Отначало всичко беше OK!!!, но после самката постоянно го гонеше по целия аквариум и така той естествено се стресира, и сега се крие и не излиза на повърхността. Искам да си го запазя, защото е много красива рибка. Как мога да отбия женската от него ? Трябва ли да купя още един самец , за да я объркам ? Или трябва да се оттърва от нея като последен план ?

     Знам, че не е толкова сериозен проблема , но помагайте!!!

eventer

Рериото са пасажни риби, т. е. добре е да са повече от 2 броя. Те са много игриви риби, гонят се един друг в горните слоеве, но чак да се стресират...
Аз гледам до 10-на в аквариум и нямам проблеми със стресиране. Даже когато са повече се занимават помежду си и не закачат другите видове в игрите си.
Подводно животновъдство и подводно земеделие

Gad_Man

Едва ли мъжкото ще се крие заради женската явно има някакъв друг проблем.Това, че се гонят и се закачат си е напълно нормално за тях.Аз също имам аквариум с рериота, като размерите им са от 2 до 5см и си живеят без проблем и без никаква агресия помежду си.

MeTogu

Определено вземи поне още 2-3 рибки и да са си стадо.Така ще са си заедно всичките.И при мен имаше известно време такова нещо.Женската гонеше и 2-те мъжлета.След като хвърлиха няколко пъти хайвер и всичко се оправи.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Пламката

11.01.2008 17:52 #43 Last Edit: 11.01.2008 17:57 by plamkataaaaa
Здравейте днес си купих 2 Малабарски Даниота по 9/11 см ,та
питането ми е как да ги позная чифт ли са.  *HELP* *HELP* *HELP*

Редакция:Сега хванах 1ня пуснах го в един аквариум и останових точния размер :)
Има ли желание има и начин :)

FHM

ами незнам колко ще съм компетентен но според това което прочетох и тази снимка http://www.zoospravka.ru/foraqua/Fish/images/daniomalab.jpg смятам че на тази снимка горната рибка е мъжка а долната женска надявам се съм помогнал но пак казвам че не съм сигурен