• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
22.05.2024 12:57

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Предозиране с СО2?!

Започната от Лора, 17.10.2013 22:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

dafil

Ако нямаш валиснерия  в аквариума ще можеш да минеш и с изи-карбо.Още повече,че погостемон хелфери може да вирее и расте и без ЦО2 :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi568.photobucket.com%2Falbums%2Fss124%2Fdafill%2F2605000000_zps4cadfcd8.jpg&hash=c9602607dd8729d5e916cc434dac71a266aaff0c

georgymit

Или с глутаралдехид.

NO CARRIER

Цитат на: tomatomov197 - 18.10.2013 17:49
  Коко , аз сменям през 4-5 дни по 50-60% от водата и то директно от чешмата .  Случвало се е няколко пъти да се заблея като точа водата и да сменя 90 %  и проблеми съм нямал .

Едно е да сменяш често водата, друго е при рязко сменени условия (ниско пеха, високо съдържание на цо2) изведнъж отново да промениш параметрите.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

wwladoo

При самоделките за СО2 с мая и захар,самият процес на отделяне се влияе от температурата в стаята, ако е по висока и процеса на отделяне се ускорява,т.е. отделя повече,обърни внимание на това.. ;-) :-)
Коко е абсолютно прав за рязката смяна на  водата особенно на по голямо количество,рибите получават стрес от рязката смяна на РН и твърдост, и може да умори риби и скариди или част от тях.Всичко трябва да става постепенно,по честа смяна на малки количества да привикнат плавно към новите условия. :-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

Лора

 :-)
Проблема при беше, че тъкмо бях сложила системата и процеса тръгна много бурно. В началото е винаги така. В момента нещата са стабилизирани от към системата. До сега колкото пъти съм ползвала мая и захар, никога не съм тровила рибките си, защо никога не можех да разтворя двуокиса като сега.
Жертви от рибите нямаше, но скаридите не можаха да се справят. Яд ме е за тях.
Колкото до препоръчваните препарати, ще кажа, че неща които не разбирам и не съм ползвала, няма да сложа в аквариума си, освен ако не е крайно належащо.
За топлото... топло е, на зима още по топло ще бъде.

В момента проблема ми е друг.
Наблъскала съм толкова растения в аквариума си, че се чудя каква подредба да му направя.  :duvar:
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

hunter

Аз ако ти кажа колко съм наблъскал в моя дето е по малък и от твоя  :-D Дай снимки ако искаш да по умуваме заедно всички  :-)

Лора

Ау, сакън...  *CRAZY*
Първо ще им оставя време, да се адаптират и после ще умуваме. :-D
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!