• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 03:50

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

как се справяте с този проблем?

Започната от hunter, 25.01.2013 18:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

hunter

От скоро може би месец и половина подавам СО2 с мая и захар. Появи ми се нещо бяло по дефузера като отворих канистъра (самоделен) да го чистя имаше от същото и там и то много. Предполагам, че всеки който подава по този метод има такъв проблем. Как се справяте с него, пробвах да го почистя от дефузера със клечка за уши вътре в аквариума. Разпиля се навсякъде ужас. Моля за съвет тези които имат такъв проблем.

stanislav89

Накисваш дефузера в белина за 24 часа, за по малко не съм пробвал може и да няма ефект, след това го измиваш хубаво и е готов за употреба.

hunter

А през тези 24 часа докато той се кисне трябва да не подавам, че без дефузер с едри балони кофти така ли? А чудно ми е защо изби и в канистъра. Това да има такава гадост нормално ли е или нещо не е наред за да се получава това? И да добавя дефузера е стъклен с керамика белината няма да му прецака нещо нали?

Penta

Аз лично нямам идея за какво говориш - "нещо бяло" и " гадост" нищо не ми говори  *dontknow*

hunter

Еми аз ако знам какво е ще ти кажа ама и аз като не знам как да го наричам. И да снимам е късно защото го почистих за сега. А и едва ли ще се види нещо ако го снимам.

dafil

Цитат на: hunter - 25.01.2013 18:10
От скоро може би месец и половина подавам СО2 с мая и захар. Появи ми се нещо бяло по дефузера като отворих канистъра (самоделен) да го чистя имаше от същото и там и то много. Предполагам, че всеки който подава по този метод има такъв проблем. Как се справяте с него, пробвах да го почистя от дефузера със клечка за уши вътре в аквариума. Разпиля се навсякъде ужас. Моля за съвет тези които имат такъв проблем.
Това са някакви бактерии,които са там заради маята-аз минах на с-ма под налягане и го нямам вече този проблем :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi568.photobucket.com%2Falbums%2Fss124%2Fdafill%2F2605000000_zps4cadfcd8.jpg&hash=c9602607dd8729d5e916cc434dac71a266aaff0c

hunter

От това си е рових се на сам на там изкарах една тема от форума във кофти формат и там намерих това
Титла: Re: Помагайте ,че ГОЛЯМ батак става.
Публикувано от: galin76 в 31.12.2010г 01:01ч
До колкото разбирам подаваш цо2 с мая и захар и ако е така моето мнение е че, тази слузеста пайжина или ципа за която говориш около дефузера може да се получава в следствие на влизане на сместа от разтвора мая и захар при по бурна реакция. Аз лично уморих доста растения а и някои риби докато разбера какво става. И при мен я имаше тази ципа около дефузера помислих че е нормално докато водата ми не започна да побелява и след това разбрах че е от маята. Всички растения спряха, по нежните направо заминаха, дори и анубиасите ми хвърлиха листа. Не казвам че това ти е проблема просто давам насока като вариянт. *DRINK*

evgeni200

От бутилката със сместа директно към дифузера ли е маркуча?

hunter


vanko77777

Честито, заквасил си аквариума
Това е нечовешко! - викаха канибалите, четейки вегетарианско меню.


20l.-Скаридарник
40 l., 207 l., 462 l.
462l.-Астронотуси, 7 бр. Myletes rubripinnis (Сребърен долар) и сом Птеригоплихт гибицепс

FHM

Трябва ти буфер между шишето и аквариума той се изразява в по малка бутилка пъна с вода до половината . От голямата бутилка маркуча влиза в малката под водата . С друг маркуч тръгващ от капачката подаваш към аквариума имаше някъде някой беше качил и снимка .



П.П. А то имало и клипче

hunter

Предположих че може да е от това и още снощи понеже имах подготвено шише от 500мл. пробвах да го сложа като буфер. Но се оказа че изпуска между капачката и единия маркуч ще го уплътня днес и ще го сложа. Между другото май ще се минава на СО с бутилка но докато насъбера бюджет за всички карантии си оставам с маята. Благодаря ви за съветите  *thanks

evgeni200

Заливай връските с каноколит и няма да изпуска  :-)

hunter

На това направих днес и вече е пуснато в действие  :-)

pqko

направи нещо такова,няма да ти заема място,може да го лепнеш на страничното стъкло в долния краи,та да можеш да гледаш мехурире.поздрави.


hunter

Мислех го и този вариант преди време но не намерих подходящ съд. В крайна сметка съм със второ 500мл. шише от кола. Действа си за сега няма бял налеп в аквариума. Но взех решение да се мине на СО под налягане. Леко по леко ще си набавям нужните неща за една добра система. Тези методи с мая и захар и шишенца на бързо ми показаха, че ако ще е гарга да е рошава.

dimityr.velikov

то май всички малко по малко отиваме към рошавата гарга  :-D :-D :-D

hunter

 :-D е ми няма друг избор, според мен всичко е до парите. Всеки би си взел рошавата гарга ама пустия лев. Да си призная и мен това ме спираше ама като съм се хванал на хорото ще го играя. Някъде из форума бях чел тема интервю със някой не се сещам името му ама запомних изказването му. На въпроса за съвет той беше казал така да не си губим времето във DIY проекти. И според мен има право  :-)

hunter

Най после и аз да се сдобия със система за СО2 големи благодарности на колегата retvield. Който ми изпрати бутилката. И също тъка големи благодарности и на колегата Чакъров за съветите и напътствията ето какво излезе и вече действа

Caxapa

Браво! И в скоро време да се похвалиш с резултати въз основа на подаването на СО.

hunter

Задължително има ли резултат ще го отразявам  :-) Благодарение на този форум и на колегите научих много през годините  :-) Сега ще се постарая да направя нещо красиво във малък литраж.

S_mo

Честито. Какъв е реактора?

Caxapa

Малко трудно в малък литраж да нагласиш някакъв баланс на живот в аквариума. Аквариум с аквариум не си приличат и го виждам от личен опит с моите от по 200 литра. В по-малките също цари самосиндикалност и макар да са с еднакви грунд, осветление и филтрация  като замервам параметрите на водата са различни. Много е важно да намериш вътрешния баланс за всеки аквариум индувидуално. Пожелавам ти го!  *DRINK*

hunter

Разтварям със стъклен дефузер с керамика. За сега всичко се развива добре имах известни проблеми с Eleocharis acicularis но усилих осветлението и за сега нещата си идват на место. Всички растения кипят от няколко дни Marsilea hirsuta всеки ден листо ми вади. Eleocharis acicularis и той взе да се съвзема. Само по кладофората се появяват нишковидни откакто набримчих осветлението но ги чистя. Още малко да се позасилят и ще го понамаля, а за нишките ще гледам да реагирам някак си но и аз не знам още как  :-)

hunter

Понеже към момента нямам ел магнет вентил и искам ръчно да си спирам подаването на СО през ноща. Та въпроса ми е от къде е най добре да се спира? От крана на бутилката или крана на редуцира. Забелязах, че когато спра от крана на бутилката и докато се изчерпи насъбралото се количество от редуцира и маркучи налягането на манометъра започна да се повишава и за това питам да не стане гаф.  :-)

Caxapa

Аз затварях от крана на бутилката и  този за фината настройка  но ми писна да нагласям всяка сутрин всичко наново и спрях подаването  на единия аквариум. Другият е с всичко оборудвано и с таймер на магнитвентила та за него нямам грижи освен да му направя ежедневен  сутрешен преглед дали е сработил.

hunter


Similar topics (5)

50948

Започната от saxon


Публикации: 13
Прегледи: 6539

21989

Публикации: 10
Прегледи: 7588

55817

Публикации: 0
Прегледи: 2856

19223

Публикации: 5
Прегледи: 3973

44216

Публикации: 7
Прегледи: 4101