• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

28.07.2025 14:42

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Въпрос за дискуси

Започната от petarik, 12.05.2009 22:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

petarik

След серия от проблеми в аквариума ми останаха два Мелона по около 7-8 см. и една Санмера около 4-5 см. Обръщам се с молба за съвет към по-опитните, защото ми предстои пазар и се чудя дали да взема няколко Мелона или да допълня Санмерата. Въпросът не опира до естетика и вкусове, а е продиктуван от колебанията ми, че ако допълня със Санмера, те ще започнат да изостават. Имам ли основание да се притеснявам?
Благодаря.

nevidimite

Здравей не се притеснявай няма такова нещо риба да почне да изостава защото си ги смесил с друг вид.Всичко си е индивидоално за всяка риба ако е здрава и жизнена ще си расте нормално и нищо не може да и попречи.Аз лично имам 8 вида дискуси пет различни поколения са и се развиват превьзходно.
Успехи и кьсмет. *THUMBS UP*

}|{opukc

Ако се насочиш към СанМерите имай предвид, че са по-агресивни от другите видове червени риби и е възможно във възрастта на пуберитета да ти създават значително повече проблеми, но всичко пак е индивидуално и както каза колегата много зависи от самите риби.

mejdupraznika

Кажи литража на аквариума.

petarik

Количеството вода е около 200 литра, но иначе обемът на аквата е 230 литра - Кайман Профешънъл на Ферпласт.

petarik

Similar topics (5)

14770

Публикации: 16
Прегледи: 11255

49502

Публикации: 0
Прегледи: 1869

37930

Публикации: 32
Прегледи: 16483

42993