• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

10.07.2025 11:22

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Хайвер на скаларии

Започната от Heartwork, 14.01.2013 18:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

hristoj

Ако имаш възможност за снимка ,ще е добре да го видим.Колко често сменяш водата в аквариума и с какви други риби живее?

Heartwork

Сега нямам възможност за снимка утре ще ги дебна. Сега са 50 литра само 1 чифт - гол аквариум временно са там.
Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

hristoj

Ако си я местил наскоро може да си я стресирал нещо или пък рязка промяна в параметрите на водата.

Heartwork

Преди бяха в 150 литров, само те двамата гол аквариум. Стояха там 1 месец, на първата седмица се появиха симптомите на мъжкият, когато се събудих една нощ светнах лампите и видях, че "се бори да плува". Обръща се мъчи се да нормализира, но уви не може и си остава по корем. Друг път съм го виждал да се върти на една страна, като пумпал. Мислех, че ще умре но на другата сутрин си беше нормален и така всяка вечер от тогава насам...

hristoj

Утре ги нахрани веднъж и виж резултатите (умерено количество) ,ако няма разлика е болна..  *dontknow*

Heartwork

Ще видя, то че е болна болна е, но от какво  :-D

hristoj

Между другото на колко години е мъжкият?

Heartwork

Повече от година.

Kribenzis

Здравейте,
докато четох не забелязах дали колегата с хайвера различава оплодения от неоплодения, за да тълкува после причините за неизлюпването.
Оплоденият хайвер е леко прозрачен, леко даже сивее, докато неоплодения след няколко часа от полагането е плътно бял. Моя скорошен опит -  листът с хайвера, без родителите, и без да махам неоплодения хайвер го преместих в 15 л аквариум, със силно аериране и 20 капки метиленово синьо. Няколко дни след това добавях по 2-3 капки, мисля че е правилно няколко дни да се добавя още по малко метиленво синьо, защото концентрацията намалява /така съм чел/ и е много важно доброто аериране. Излюпиха се 20-30% от хайвера. Забелязал съм обаче че когато в аквариума на родителите е спокойно броят на излюпените е доста по-добър / но само ако в др. аквариум броят на рибите е разумен, и добре подбран :))/

Similar topics (5)

21884

Публикации: 6
Прегледи: 8924

10989

Публикации: 3
Прегледи: 3852

44534

Започната от Nazgh0ul

Публикации: 1
Прегледи: 1987

7510