• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

09.07.2025 01:04

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Светещи скаларии. (Поредният хибрид)

Започната от iv4o2233, 04.10.2011 15:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

iv4o2233

Поредният хибрид - ''Неонови скаларии''
Пуснах темата, за да си споделите мнението за тях, моето е че това е пълна подигравка с вида!

Nikiengi

Май имаше някъде из форума тема точно за тези скаларии!  :-)

iv4o2233

Цитат на: Nikiengi - 04.10.2011 15:42
Май имаше някъде из форума тема точно за тези скаларии!  :-)

Не знам дали ги има тук, но аз ги видях в YouTube и реших да ги пусна тук, за да си споделите мнението. :)

tomatomov197

Аз например имам двойка бели и двойка черни скаларии , и те са създадени изкуствено .  И въобще има страшно много видове аквариумни риби , които са изкуствено направени .  Да не говорим за кучета , котки и т.н.
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

Асен Евгениев

То светещи котки и прасета има, че риби няма да има.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

subsa

Ако не е подигравка с вида, то са ги хранили с УРАН.
http://forum.zahranvane.com/ - електроника

Benzacillin

iv4o2233

Цитат на: Benzacillin - 04.10.2011 22:17
Или просто са ги боядисали  :-P

Как може да са ги боядисали? Аз по NatGeo Wild гледах как маркират трески от реката Мари. Слагат ги в солена вода след това в сладка и сипват някакво в-во, което боядисва костите и после ги пускат в реката и след година-две ловят и гледат дали са маркирани, за да разберат дали се дължи на развъдниците увеличаването на популацията.  :-) Възможно ли е да са маркирали така и скалариите, но това в-во оцветява само костите.  :-|

paolo6481

Може да ги хранят с фосвор.И така цялата риба да става светеща?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

Асен Евгениев

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Nikiengi

iv4o2233

Цитат на: paolo6481 - 05.10.2011 00:38
Може да ги хранят с фосвор.И така цялата риба да става светеща?

Как така ще хранят рибите с фосфор той е много вреден.  =-O Направо си е радиоактивен.  *CRAZY*

ivotri

Гмо или хибрид няма значение ефекта е почети един и същ. Незнам защо сте толкова против, като не ви харесва не ги копуваите и няма да ги продават. Тези чисти линии и пак са един вид хибрид, защо тогава толкова ги подържате. Подкрепяте изменение на окрасата чрез селекции иначе сте против не мога да ви разбера. Имайте предвид че 90 процента от рибите са си хибриди и в този вид който ги познаваме ги няма в естестванета си среда.

iv4o2233

Цитат на: ivotri - 05.10.2011 19:25
Гмо или хибрид няма значение ефекта е почети един и същ. Незнам защо сте толкова против, като не ви харесва не ги копуваите и няма да ги продават. Тези чисти линии и пак са един вид хибрид, защо тогава толкова ги подържате. Подкрепяте изменение на окрасата чрез селекции иначе сте против не мога да ви разбера. Имайте предвид че 90 процента от рибите са си хибриди и в този вид който ги познаваме ги няма в естестванета си среда.

На мен тези скаларии ми харесват, но не е много хубаво да се играят със тях.  *STOP*

Similar topics (5)

59391

Публикации: 7
Прегледи: 7699

33592

Публикации: 11
Прегледи: 8828

15105

Публикации: 55
Прегледи: 26509

12816

Публикации: 4